רוסטביף אנטרקוט
של משפחת זינגבוים מרעננה
נתח אנטרקוט משובח וטרי במשקל 3 קילו
שמן זית
6 שיני שום חצויות
1/2 כוס חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
פלפל שחור גרוס
ענפי
2 כוסות יין קברנה סובניון משובח
(מוטי ממליץ על יתיר) * הממהרים יכולים להשתמש ברוטב יין מוכן של "קסם המדבר"
1. מחממים מראש תנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות ).
2. מעסים היטב את נתח הבשר בשמן הזית. בעזרת סכין טובה וחדה יוצרים חורים קטנים בצד אחד של הבשר ונועצים בהם את שיני השום החצויות.
3. מכינים את המרינדה שבתוכה ייצלה הבשר: מערבבים את החרדל, הדבש והפלפל השחור הגרוס (לפי הטעם). מושחים את הבשר ברוטב ואז מפזרים למעלה את ענפי התימין.
4. עוטפים את הבשר היטב בשתי שכבות של נייר אלומיניום. מניחים את הנתח העטוף על תבנית האפייה. מכניסים לתנור. דרגת הצלייה האידאלית היא מדיום. נתח של שלושה קילו יצטרך להיות בתנור כ-105 דקות. נתחים קטנים יותר-פחות.
5. אחרי הצלייה משאירים את הנתח בתנור ורק פותחים מעט את נייר הכסף לשמונה דקות. אחר כך מוציאים מהתנור ונותנים לנתח לעמוד בחוץ עוד כעשר דקות. המנוחה נותנת לנוזלים להתפזר ולהיספג בבשר.
מצמצמים את היין במחבת על אש קטנה במשך מספר דקות. מזליפים מעט מהרוטב על פרוסות הבשר לפני ההגשה. אם רוצים, אפשר להשרות את הפרוסות ביין החם לפני ההגשה.