עוף בשזיפים, צלפים וזיתים
מרינדה פשוטה שצריכה מעט זמן להתייחד עם העוף, נותנת תמורה הולמת למאמץ. מתיקות של שזיפים ודבש וחמיצות של צלפים נכנסים איתו לתנור. מתכון של חנוך בר-שלום באדיבותה של פיליס גלזר

עוף בשזיפים וזיתים צילום: דניה וינר
1) משתמשים בעוף טרי תוך יומיים מהקנייה
2) משתמשים בבשר טרי תוך שלושה ימים מהקנייה ובבשר טחון - תוך יומיים.
3) שומרים בחלק האחורי של המקרר, כי זה המקום הקר ביותר. פתיחה וסגירה תכופות של דלת המקרר גורמות לעליות ולירידות של הטמפרטורה.
4) בשר קפוא מפשירים במקרר ולא בטמפרטורת החדר (כדאי להתחיל לילה לפני).
עוף בשזיפים, צלפים וזיתים
המרכיבים ל-6 מנות:
1 עוף שלם (1.5-2 ק"ג), מחולק; או 3 חזות עוף, חצויים; או 6 ירכיים או כרעיים, רצוי אורגניים
½ כוס סוכר חום, דבש, או רכז רימונים
1 כוס יין אדום יבש
למשרה:
½ כוס שמן זית כתית מעולה פירותי
½ כוס שמן קנולה
½ כוס חומץ בן-יין אדום
8 שיני שום, פרוסות
1 כף צלפים
4-6 גבעולי אורגנו או תימין טרי
200 גרם זיתים ירוקים מגולענים
1 כוס דחוסה (220 גרם) שזיפים מיובשים מגולענים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה ויוצקים על העוף. משרים לפחות 4 שעות אך רצוי למשך הלילה, מדי פעם הופכים את חלקי העוף כך שיתכסו במשרה מכל הצדדים.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מעבירים לקדירה עם מכסה, או לתבנית (רצוי פיירקס או נירוסטה, לא אלומיניום)
את העוף והמשרה ומוסיפים את הסוכר והיין.
מכסים את התבנית (אפשר להניח מעל העוף נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום (כדי שהאלומיניום לא יבוא במגע ישיר עם התבשיל) ואוטמים היטב מכל הצדדים. אופים במשך שעה, מסירים את המכסה ואופים עוד 15 דקות. מגישים חם.