פשטידת חוביזה של משפחת עמיקם

פשטידת חוביזה צילום: איל פריד
חומרים לבצק:
כוס קמח מלא
75 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כוס יוגורט עזים או 3 מכלי שמנת חמוצה
למלית:
קערה גדולה מלאה בעלים צעירים של חוביזה ללא גבעול
2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
ראש ברוקולי, חתוך לתפרחות קטנות
מעט שמן לטיגון
כוס יוגורט עזים
3 ביצים
4 כפות קמח מלא או קמח כפרי
חצי שקית אבקת אפייה
מלח ופלפל
טיפה שמן זית
הכנה:
1.שמים את החומרים של הבצק בקערת המיקסר עם וו הלישה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. לשים עוד כדקה ביד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
2.חולטים בסיר גדול עם מים רותחים ומעט מלח את החוביזה והברוקולי. בינתיים מחממים מחבת עם שמן על להבה בינונית. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב ומתרכך. מסננים את החוביזה והברוקולי. סוחטים את החוביזה וקוצצים אותה קלות עם סכין. מוסיפים את החוביזה לבצל ומטגנים את שניהם יחד עוד כעשר דקות. מוסיפים את הברוקולי
ומטגנים עוד שלוש דקות.
3.מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו לגודל הגדול מתבנית האפייה המיועדת. פורשים את הבצק בתוך התבנית ומצמידים לדפנות כך שיטפס על עליהן אבל לא עד הקצה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה ( 180 מעלות ). אופים כחמש דקות את הבצק ומוציאים החוצה.
4.מערבבים את חומרי המלית למעט הירקות. מוסיפים את הירקות ומערבבים טוב. יוצקים מעל הבצק האפוי. מכניסים בחזרה לתנור ואופים עוד כ-40 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.






נא להמתין לטעינת התגובות