המן מתהפך בקברו: מאפים לפורים משלל עדות היהודים
היהודים הקוצ'ינים מגישים כיסוני קוקוס ושקדים, הדרום אפריקאים מציעים אזני המן מרובעות והטוניסאים מביאים עוגיות מקרוד מן האי ג'רבה. מטעמי פורים מסורתיים מרחבי העולם
אדה - כיסוני שקדים וקוקוס קוצ'יניים

אדה - כיסונים מעדת קוצ'ין צילום: סנדרו פלגריני
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח לבן
1/3 כוס חלב קוקוס
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 כוס מים
ללוש את כל החומרים לבצק רך ואחיד ולהשהות כ-20 דקות.
מילוי:
1/2 כוס סוכר
4 כפות מים
מיץ מחצי לימון
מעט הל טחון
1/2 כוס שקדים טחונים
1/2 כוס קוקוס
2 כפות עדשים כתומות קלויות על מחבת (עד שיקבלו צבע צהוב)
ההכנה: להרתיח את המים עם הסוכר ולבשל עד שמסמיך מעט, להוסיף מיץ מחצי לימון, מעט הל טחון, שקדים טחונים, קוקוס ואת העדשים הקלויות, לערבב ולקרר.
לרדד את הבצק לעלה דק ולקרוץ ממנו עיגולים. במרכז
כל עיגול לשים כפית מן המילוי ולסגור לכיסון על ידי קיפול לחצי. אופים בחום של 180 מעלות כ15-20 דקות (יש להיזהר לא לשרוף - הבצק צריך להשאר בהיר), לפזר מעליהם אבקת סוכר ולהגיש.
לארוחות היכרות עם הבישול הקוצ'יני איטלקי ועם יינות היקב 050-5684775
אזני המן נוסח יהדות פרס

חבושים ברקאי וולפסון
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
2 חבילות אבקת אפייה
1 כף תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס סוכר
200 גר' מרגרינה (שושי ממליצה על עץ הזית) בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
לשים את כל המצרכים לבצק אחיד ונותנים לו לנוח חצי שעה.
מתכון לריבת חבושים (כמות גדולה שתשאר הרבה אחרי שאזני ההמן ייאכלו): קילו חבושים חתוכים לקוביות, קילו סוכר, מיץ משלושה לימונים קטנים וקצת קינמון לטעם. מבשלים את כל החומרים יחד בסיר, מערבבים מדי פעם, עד שהפרי רך ומקררים.
להכנת המילוי: מערבבים במעבד מזון כמות של ריבה הרצויה עם כמות של אגוזי מלך (מי שרוצה הרבה ומי שרוצה מעט) , עד לקבלת מרקם גס ומשחתי.
להכנת אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר המועדף, שמים במרכז את המלית וצובטים שלוש דפנות פנימה ליצירת משולש. אופים בחום של 160 מעלות בין 10 – 15 דק' או עד להזהבת המאפה.
שושי שמחי במושב שפיר - 052-8520198
אזני המן בנוסח יהדות דרום אפריקה

אזני המן נוסח דרום אפריקה צילום: מייק המרשלג
מצרכים לבצק:
1/2 כוס מים חמים
2 חבילות שמרים של שמרית
1/2 כוס חלב חם
1/2 כוס חמאה מומסת
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
2 כפיות מלח
4 ועוד 1/2 כוסות קמח
מצרכים למילוי גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
חצי כוס צימוקים
להכנה: לערבב הכל יחד.
מצרכים למילוי פרג:
1 כוס פרג טחון
1 כוס חלב
30 גרם חמאה
2 כפות דבש
1 תפוח מרוסק בפומפיה
להכנה: לערבב הכל עד לקבלת מרקם אחיד.
אופן הכנת אזני המן: להמיס את השמרים במים החמים ולערבב עם כל המצרכים האחרים, עד לקבלת מרקם בצק חלק. להוציא אותו מהקערה וללוש על משטח מקומח. להניח בקערה משומנת ולכסות את פי הקערה במטלית. לתת לבצק לתפוח במשך שעה וחצי.
עם אצבעות הידיים, להוציא את בועות האוויר מהבצק התפוח, ולתת לו לתפוח חצי שעה נוספת. כשגמר לתפוח, לרדד לחתוך לרבועים (בגודל של כ-10X10 ס"מ), להכניס את המילוי הרצוי במרכז כל ריבוע, לקפל את הקצוות פנימה כך שתווצר מעין מעטפה סגורה ולהמתין 10 דקות לפני הכנסה לתנור, כדי לתת לאזניים לתפוח מעט. לפני הכנסה לתנור, להבריש בביצה טרופה עם חלב. לאפות בתנור בחום של 200 מעלות במשך 12-15 דקות.
הביסטרו של מייק ושרון 08-6872500 ,050-9465117
אזני המן בנוסח מרוקאי

עליה בישול מרוקאי במושב גפן צילום: יחסי ציבור
מצרכים לבצק:
קילו קמח
6 חלמונים
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
6 כפות יין לבן
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
12 כפות מיץ לימון סחוט
450 גר' מרגרינה בטמפרטורת החדר
לשים את כל החומרים לבצק אחיד ומשהים במקרר לשעה.
מצרכים למילוי:
חבילה אחת של ממרח תמרים מגולענים
3 כפות קוקוס
3 כפות של שומשום קלוי
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים
מעט קינמון - לפי הטעם
כף יין לבן
מערבבים את כל חומרי המילוי לתערובת אחידה.
להכנת אוזני ההמן: מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ או יותר, לפי העדפה. קורצים עיגולים בקוטר המועדף, שמים במרכז את המלית הרצויה וצובטים שלוש דפנות פנימה ליצירת משולש. אופים בחום של 160 מעלות בין 10–15 דקות או עד להזהבת המאפה.
עליה, בתיאום מראש 052-2442804
מקרוד – עוגיות טוניסאיות לפורים

שולחן ג'רבאי צילום: יחסי ציבור
מצרכים לעיסת הבצק:
1 ק"ג סולת
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל
2 כוסות שמן
הכנה: מחממים את השמן בסיר (רק מחממים, לא מרתיחים), מורידים מהאש ומערבבים עם כל החומרים האחרים. אם העיסה אינה מתאחדת, ניתן להוסיף מים פושרים.
מצרכים למילוי:
2 חבילות תמרים ללא גלעינים
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן טחון
מעט שמן לערבוב עם התערובת מילוי
שמן לטיגון עמוק
מצרכים לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחלקים את העיסה ל-6 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה (לא דק מדי), מורחים במילוי, מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. מטגנים את הפרוסות בשמן עמוק ומניחים על נייר סופג.
בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר את הסוכר ומיץ התפוזים עד להמסת הסוכר ולקבלת רוטב סמיך כדבש. טובלים את עוגיות המקרוד בסירופ ומניחים בכלי נפרד, אפשר לפזר מעליהן שומשום.
דינה ומשה גבסי ממושב איתן 052-8977761