צלי בקר פרוס אפוי במילוי חציל, עגבניות ונענע
מתכון שדורש השקעה בזמן, ובתשומת לב, ומיועד לארוחה של ערב שבת, לחג, או סתם ליום חול עם מצב רוח טוב. השף אבי שטייניץ מאדום אדום, מציע "כריך" צלי וחצילים

צלי בקר עם חצילים צילום: יחסי ציבור
חומרים:
צלי בקר- גוש של ק"ג ורבע
5 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל גרוס
בצל לבן חתוך גס
1 גזר
1 סלרי
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 עלי דפנה
4 ענפים טימין
למילוי:
1 חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה קלופה גדולה חתוכה קוביות קטנות
1 בצל קצוץ ומטוגן
4 כפות שמן זית
10 עלי נענע
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור
ציר בקר (יישאר מבישול הבשר)
אופן ההכנה: ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר, ושמים בסיר לוהט עם מעט שמן. צולים מעט מכל צד, רק כדי "לסגור" את הנתח, הוא לא אמור להיות עשוי לגמרי בשלב זה. מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים במקומו את הירקות החתוכים. מטגנים מספר דקות, מתבלים, ומוסיפים את הרסק. מבשלים עוד מספר דקות ואז מוסיפים את היין, ומגרדים
עם תרבד את המשקעים שנשארו מהטיגון על קרקעית הסיר. הפעולה הזאת מוסיפה טעם לכל העניין.
מחזירים את הבשר לרוטב שנוצר בסיר ומכסים במים. לאחר הרתחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על כשעתיים. מסירים מהאש, מוציאים את הבשר ומקררים היטב את הרוטב. מסננים אותו, תוך מעיכת הירקות.
מכינים את המילוי: מטגנים את קוביות החציל עד להשחמה, מספיגים עודפי שמן, מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים. פורסים את הבשר המוכן לפרוסות עבות. כל פרוסה עבה חוצים לרוחבה לשתי פרוסות דקות שיישארו מחוברות בקצה (כמו שחותכים לחמניה לסנדביץ'). ממלאים כל פרוסה חצויה במילוי החצילים, מניחים בתבנית אפייה ומכסים בציר המסונן, שבו בושל הבשר. אופים כחצי שעה בחום בינוני גבוה. מגישים עם הרוטב, לצד אורז לבן.








נא להמתין לטעינת התגובות


