גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


צלי בקר פרוס אפוי במילוי חציל, עגבניות ונענע

מתכון שדורש השקעה בזמן, ובתשומת לב, ומיועד לארוחה של ערב שבת, לחג, או סתם ליום חול עם מצב רוח טוב. השף אבי שטייניץ מאדום אדום, מציע "כריך" צלי וחצילים

nrg מעריב | 18/2/2009 10:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אבי שטייניץ, השף של "אדום אדום" תנובה, מסביר איך בוחרים צלי בשר מושלם: השלב החשוב ביותר בהכנת צלי בשר הוא בחירת נתח בשר טרי ואיכותי. הנתחים המומלצים לצלי הם 'כתף' או 'צלי כתף'. הכתף הוא מהנתחים המוכרים והאהובים ביותר במטבח הישראלי, מתאים במיוחד לתבשילי קדירה ולצלי המתבשל מספר שעות בנוזלים (עם או בלי תוספות). נתח צלי כתף נבדל מהכתף, בפס שומן עדין שמעטר את מרכז הנתח - פס ג'לטין שנמס במהלך הצלייה ומעניק לבשר עסיסיות רבה. כדאי לזכור: טעמו של הבשר הצלוי אף משתבח ביום המחרת, ומומלץ להשתמש בו גם להכנת כריכים. המתכון הבא דורש מעט השקעה, אך משתלם בחגיגיותו.

 
צלי בקר עם חצילים
צלי בקר עם חצילים צילום: יחסי ציבור

חומרים:
צלי בקר- גוש של ק"ג ורבע
5 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל גרוס
בצל לבן חתוך גס
1 גזר               
1 סלרי 
2 כפות רסק עגבניות     
1/2 כוס יין אדום                        
2 עלי דפנה
4 ענפים טימין   

למילוי:
1 חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה קלופה גדולה חתוכה קוביות קטנות
1 בצל קצוץ  ומטוגן
4 כפות שמן זית
10 עלי נענע
חופן פטרוזיליה קצוצה   
מלח ופלפל שחור                      
ציר בקר (יישאר מבישול הבשר)

אופן ההכנה: ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר, ושמים בסיר לוהט עם מעט שמן. צולים מעט מכל צד, רק כדי "לסגור" את הנתח, הוא לא אמור להיות עשוי לגמרי בשלב זה. מוציאים את הבשר מהסיר ומכניסים במקומו את הירקות החתוכים. מטגנים מספר דקות, מתבלים, ומוסיפים את הרסק. מבשלים עוד מספר דקות ואז מוסיפים את היין, ומגרדים
עם תרבד את המשקעים שנשארו מהטיגון על קרקעית הסיר. הפעולה הזאת מוסיפה טעם לכל העניין.

מחזירים את הבשר לרוטב שנוצר בסיר ומכסים במים. לאחר הרתחה, מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה על כשעתיים. מסירים מהאש, מוציאים את הבשר ומקררים היטב את הרוטב. מסננים אותו, תוך מעיכת הירקות.

מכינים את המילוי: מטגנים את קוביות החציל עד להשחמה, מספיגים עודפי שמן, מערבבים עם שאר החומרים ומתבלים. פורסים את הבשר המוכן לפרוסות עבות. כל פרוסה עבה חוצים לרוחבה לשתי פרוסות דקות שיישארו מחוברות בקצה (כמו שחותכים לחמניה לסנדביץ'). ממלאים כל פרוסה חצויה במילוי החצילים, מניחים בתבנית אפייה ומכסים בציר המסונן, שבו בושל הבשר. אופים כחצי שעה בחום בינוני גבוה. מגישים עם הרוטב, לצד אורז לבן.
           



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים