מרלו, מרלו בפה: היכרות עם זן המרלו
המרלו הוא כנראה זן היין המועדף על הישראלים. אחרי הכל, טעמו העז, מתיקותו והבשלתו המוקדמת משכו אליו את השחרור הצעיר, שעל שמו הוא נקרא

גם בישראל קרנו של המרלו עולה לאורך השנים. בסוף שנות ה-80 יצא לאור יין המרלו הישראלי הראשון מן הכרמים ברמת הגולן. בתחילת דרכו בישראל הוא התקרב רק לאחוז אחד מכלל הענבים בארץ, אך לאט לאט הלך ותפס לו המרלו נתח מכובד בתעשייה.
בבציר 2001 נתח ענבי המרלו היה כ-12% מכלל הבציר בישראל, ובבציר האחרון המשיך לטפס מעלה עד שכיום הוא כבר קרוב ל-16% מסך כל הענבים. מלבד ההצלחה בכרם, התהליך הוא תוצאה של חיבת קהל אוהבי היין לזן זה. המרלו נתן לכורמים ולייננים תוצאות טובות, ואפשר בהחלט לומר כי הוא ביצע עליה מוצלחת.

המרלו מבשיל מוקדם יחסית בעונת הבציר. הגפן בעלת עלווה ירוקה כהה, ולגזע לוקח זמן רב יותר להתעבות. אשכול הענבים מצטיין בצבע אדום וברמת מתיקות גבוהה, וכן בטעמי פירות יער עזים. ניתן לשלוט על רמת היבול בגפן על ידי זמירה נכונה, דילול שריגים (ענפי גפן צעירים) בעיתוי הנכון והשקיה מתאימה. באופן זה של טיפול חקלאי איכות הענבים תושפע באופן מהותי מרמת היבול.

ביקבי בנימינה קולטים ענבי מרלו מכל רחבי הארץ, מן הגליל והגולן: כפר תבור, מאזור בנימינה,איזור שמשון ועד הדרום בכרמים הנמצאים ממזרח למושב לכיש, כאשר בכל איזור מתקבלים ענבים באיכויות שונות. בבציר 2001 היקב קלט כ-400 טון מרלו מתוך כ-2300 טון ובבציר האחרון בציר 2008 נקלטו כ-550 טון מתוך 2850 .
כל חלקת כרם עוברת תהליך המתאים לה, במטרה להגיע לאיכויות אופטימאליות, והיא נותנת את טעמיה שלה. ביקבי בנימינה, לדוגמא, קולטים ענבים מכרמים בכל רחבי הארץ - הגליל, הגולן,מושב לכיש, ובנימינה - והם משמשים לייצור יינות אדומים יבשים, שיכולים להיות יינות זניים, על טהרת המרלו, או מעורבים. תהליך התסיסה והיישון של כל כרם מותאם לאיכות הענבים שלה, במגוון הפעולות - מפרטורות תסיסה שונות, משך זמן השריית היין עם הקליפות, סחיטה, וכמובן ההחלטה אם ליישן בחביות עץ אלון, איזה סוג עץ ולכמה זמן.

ישנם הטוענים כי המרלו הוא יין של נשים,
מהו מרלו טוב? מרלו נעים, מושך, אלגנטי המשלב את ניחוחות הענבים, התסיסה, ביחד עם ניחוח אשר מקורו בעץ האלון. המלצתי לצרכן יין לבן שרוצה לעלות כיתה ליינות אדומים, היא להתחיל עם המרלו, לפני שהו ניגש לקברנה סוביניון.