עוגת תפוזים של "חמדה"
גם בחורף היבש הזה, אין כמו עוגה מתפוזים טריים

עוגת תפוזים של חמדה צילום: שרי אנסקי
5 ביצים
מיץ מ-4-5 תפוזים (350 גרם)
160 גרם שמן קנולה
475 גרם סוכר
1/2 כפית קטנה (של אספרסו) גדושה ונילין (קונים בחנויות לצורכי קונדיטוריה)
405 גרם קמח אוסם
.1 מפרידים את החלבונים לקערת הקצפה ואת החלמונים לקערה נפרדת, רצוי עם פיית משפך (כי נצטרך להוסיף אותם לקצף בזרם דקיק).
2. מגרדים את הקליפה מתפוז אחד, סוחטים ומודדים לכמות המיץ הנחוצה. מעבירים את המיץ לכלי עם פייה כדי שאפשר יהיה להוסיף אותו בזרם חלש. מוסיפים את הגרידה ומערבבים היטב.
3. שוקלים את הסוכר. כדאי להשאיר את הכמות הנחוצה בשקית, כך קל יותר להוסיף אותו בהדרגה.
.4 מכינים את התבנית. הכמות מחושבת ל-3 תבניות של 530 גרם, אבל אני השתמשתי בתבנית עגולה גדולה עם חור באמצע. על פי חמדה, יש לצפות את התבניות בנייר אפייה. מחממים את התנור ל-165 מעלות לתבניות קטנות ו-160 מעלות לתבנית גדולה.
.5 מקציפים את החלבונים ללא תוספת סוכר (!) על המהירות הגבוהה ביותר עד שהמקצף מתמלא בקצף.
.6 מערבבים קלות את החלמונים כדי לפתוח אותם לבלילה אחת. מפעילים שוב את המיקסר, הפעם במהירות הנמוכה ביותר. מזליפים את החלמונים לאט לאט בזרם דקיק, עד שהם נבלעים בקצף. מכבים. בעזרת מרית מערבבים פנימה את השאריות שהתגבשו על דופנות המכשיר. מפעילים שוב להקצפה החזקה ביותר למשך חצי דקה ומכבים.
.7 כעת מוסיפים את השמן, ושוב כדאי למדוד אותו
בכלי עם משפך. מפעילים את מכשיר ההקצפה במהירות הכי חלשה ומוסיפים את השמן בזרם דקיק. מוכרחים סבלנות, אחרת העוגה תיפול.
.8 מזליפים לאט לאט את מיץ התפוזים, ושוב, במהירות איטית.
.9 מוסיפים את הסוכר בזרם דקיק עד שכולו נבלע בקצף, וגם את הוונילין, אם רכשתם.
.10 מסיימים עם הקמח, הפעם בכפות גדולות מאוד: כשכף אחת נבלעת מוסיפים אחריה עוד אחת כשהמכשיר מכוון על המהירות האיטית. מיד לאחר שכל הקמח נבלע מכבים, אוספים עם המרית את מה שנדבק לדופנות המכשיר. מגבירים את המהירות לגבוהה ביותר לרבע דקה בלבד, ומכבים.
.11 יוצקים את התערובת לתבנית או לתבניות, וכמובן שמשאירים רווח לתפיחה. כעת שימו לב: בגלל אבקת האפייה עולות בועות לא רצויות. אם נכניס כך את העוגה לתנור, היא תתפח לגבעה. לכן בעזרת כף מטלטלים את התערובת בעדינות בתוך התבנית עד שהבועות נעלמות. עכשיו מכניסים לתנור. תבנית גדולה אופים ב-160 מעלות טורבו ואחרי 45 דקות בודקים. משך האפייה של שלוש תבניות ב-165 מעלות הוא בדיוק 20 דקות.
אחרי שהעוגה מתקררת, אפשר וגם כדאי להבריש אותה בתערובת שכוללת: מיץ מחצי תפוז סחוט טרי, כף מים וכשתי כפות אבקת סוכר. לערבב במטרפת יד ולמרוח על העוגה בעזרת מברשת.