סוכר וניל-בכל סופר וחנות במדפ מ/צרכי אפיה
תרמילי וניל -בחנויות תבלינים ואפיה.
ניתן להכניס לסוכר למשך מספר ימים לקבל סוכר וניל.אני שומרת את התרמילים במקפיא,מצויינים ללהשבחת הבישול של ליפתן
תמצית וניל של ''מקורמיק'',נמצאת בסופרים-מעולה.
ומויקיפדיה:
וניל (שם מדעי: Vanilla) או שֶׁנֶף הוא שמו של צמח, ממשפחת הסחלביים. לצמח זה פירות המכילים זרעים בעלי ארומה ייחודית, המשמשים כתמצית טעם בהכנת מזונות שונים.
המין העיקרי של וניל אותו מגדלים כיום הוא 'ונילה פלאניפוליה' (Vanilla planifolia) שמקורו במקסיקו, אך גדל כיום באזורים טרופים רבים בעולם. במקורות ההיסטוריים מופיעים גם המינים 'ונילה פומפונה' (Vanilla pompona) ו'ונילה טהיטיינסיס' (Vanilla tahitiensis) הצומח בטהיטי. המדינה המובילה בעולם כיום בייצור ויצוא וניל היא מדגסקר ואחריה בדירוג: הודו, סין, מקסיקו וטורקיה.
מקור שמו הלועזי של הצמח במילה הספרדית vaina, אשר נגזרה מן המילה הלטינית vagina, במשמעות ''תרמיל'' או ''נרתיק'', שכן זרעי הצמח שוכנים בתוך נרתיק. שמו העברי נלקח מן השפה הערבית, שם יש למילה זו (שִנף) אותו מובן.