מתכון מנדעלך

מנדעלך צילום: איל פריד
החומרים (לכמות קטנה):
*ביצה
*קמח רגיל
*שמן לטיגון
הכנה:
1.שמים את הביצה בקערה וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב ואחר כך לישה עד שמתקבל בצק קשה ואחיד שנוח לעבוד איתו. מגלגלים את הבצק לנחש ארוך ודק ובעזרת סכין חותכים את הנחש לחתיכות באורך
סנטימטר.
2.מחממים את השמן בסיר קטן אך עמוק. השמן לא צריך להיות חם מדי. מטגנים את המנדעלך כחמש-שש דקות או עד שהם מזהיבים.
3.מוציאים ומניחים על נייר סופג. אפשר להכפיל את הכמויות, רק צריך להקשיב לביצה ולכמות הקמח שהיא סופחת, וכדאי בכל מקרה לאחסן בכלי אטום עד השימוש.