סעודת חג: שלוש מנות לערב סוכות

לפתוח בנזיד עדשים עשיר, להמשיך לצלעות טלה ברוטב ולסיים בעוגה נימוחה. שלוש הצעות לערב החג

nrg מעריב | 11/10/2011 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יחצ
נזיד עדשים ונתחי טלה יחצ
נזיד עדשים חומות עם נתחי טלה

החומרים (4 סועדים):

300 גר' בשר טלה מובחר (כתף או צוואר)
1/3 כוס שמן זית
3 כוסות עדשים שהושרו לילה במקרר
½ כוס קוביות גזר
½ כוס  בצל סגול קצוץ
½ כוס כוס קוביות סלרי
½ כוס כרישה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
4 ליטר מים
3 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל
כף פפריקה מתוקה
כף קמח
כפית כמון

ההכנה:

1. מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הירקות (מלבד השום), עד קבלת צבע שחום.
2. מוסיפים את הבשר והשום לעוד כ-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מכניסים את הפפריקה, הכמון ורסק העגבניות לטיגון קל.


4. מוסיפים את המים והעדשים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה, מתבלים במלח ופלפל ומגישים  עם שמן זית מעל.
באדיבות שף יניב עדן, מסעדת מיט אנד וויין, הרצליה פיתוח

יחצ
צלעות טלה ברימונים של מיקי סויסה יחצ
צלעות טלה ברוטב רימונים וג'ינג'ר

החומרים (4 מנות):

12 י"ח צלעות טלה
גרעינים משלוש רימונים
2 כוסות יין אדום
חצי כוס סילאן
3 כפות סוכר חום
1 ראש שורש ג'ינג'ר קצוץ
פלפל שחור גרוס
2 ענפי תימין

ההכנה:

1. על גבי מחבת קולים מעט את הפלפל הגרוס ומוסיפים את הרימונים, הג'ינג'ר והיין ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את הסילאן, הסוכר החום והתימין ומבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות עד לצמצום לדרגת  רוטב סמיך.
3. את צלעות הטלה צורבים במחבת פסים או בתנור בחום של 200 מעלות למשך 7-10 דקות.
4. מסדרים את הצלעות בצלחת יוצקים מעל רוטב רימונים ומגישים. 

באדיבות שף מיקי סויסה מסעדת 'לונה' אשקלון

דניאל לילה
עוגת פרג תפוז של לחמים דניאל לילה
עוגת פרג תפוז

החומרים (ל-2 אינגליש קייק ארוכות):
חמאה 220 גרם 
סוכר 300 גרם (כוס ורבע)
ביצים 220 גרם ( 4 ביצים מס' 2)
גרידת תפוז 35 גרם מ-2 תפוזים
מיץ מתפוז 100 מ"ל (חצי כוס)
קמח 350 גרם (2 וחצי כוסות)
אבקת אפייה 10 גרם (שקית)
מלח 3 גרם (רבע כפית)
פרג שלם 48 גרם (רבע כוס)
שמנת חמוצה 200 גרם

לזיגוג:

4 כפות מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם
 
לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה 
 
ההכנה:
 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
2. מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
4. בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
6. מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
7. מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
8. יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''מתכונים''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים