ביצים חומות ובצל כבוש
מתכון של משפחת חיו מהוד השרון

סביח של חיו צילום: איל פריד
ביצים חומות נוסח חיו
החומרים (לחמולה גדולה):
25 ביצים
3 כפות גדושות אבקת מרק עוף
כף גדושה מלח
כף פלפל שחור
חופן גדול של קליפות בצל יבש
שקית תה
סיר לחץ גדול וטוב
הכנה:
1. שמים את הביצים בסיר הלחץ ומכסים במים, כשני סנטימטר מעל גובה הביצים. מוסיפים את התבלינים והתה.
2.
מביאים את המים לרתיחה ואת הסיר ללחץ על אש גבוהה. מקטינים את האש וממשיכים לבשל עוד 3-4 שעות בלחץ עדין.
בצל כבוש
החומרים:
1 בצל סגול גדול, קלוף, חצוי ופרוס דק-דק
מלח גס
2 לימונים
פלפל שחור
שמן זית
סומק
הכנה:
1. מכסים את פרוסות הבצל בהרבה מלח גס ונותנים להן לעמוד שעה. שוטפים את הבצל מהמלח היטב וסוחטים. פעולה זו מוציאה ממנו את הטעם הבצלי החזק.
2. שמים את פרוסות הבצל בקערה, סוחטים מעליהן שני לימונים, מתבלים במעט פלפל שחור, שמן זית וסומק.








נא להמתין לטעינת התגובות