לכל מכסה יש סיר: איך בוחרים סיר טוב למרק

איך בוחרים סיר למרק? שואלים את השף אביב משה ממסעדת MESSA ושף רובי פורטנוי מקייטרינג פרי הארץ. עשרה סימנים שיעזרו לכם לזהות אותו

דורית בן ארי | 25/2/2009 11:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סיר ZENO של סטודיו ברגהוף
סיר ZENO של סטודיו ברגהוף צילום: יחסי ציבור

1 . הגודל
כאשר מכינים מרק מומלץ להשתמש בסיר רחב ועמוק יחסית, על מנת שהנוזל לא יגלוש החוצה. בסיר הכי גדול במטבח נוח מאוד לבשל מרקים, צירי עוף וירקות או ירקות שלא אוהבים צפיפות כמו קלחי תירס וארטישוק. סיר בינוני מתאים לבישול ירקות ומרקים בכמות קטנה יותר. הסיר הקטן בגודלו מתאים להכנת מרק קטן לשני סועדים.

2. החומר
מומלץ להשתמש בסיר נחושת, ברזל או נירוסטה. סיר אלומיניום אינו איכותי, ועל כן לא מומלץ להשתמש בו לבישול מרק. עם זאת, חשוב לציין כי סיר נחושת וסיר ברזל יקרים מאוד, סיר נירוסטה יקר באופן יחסי ואילו סיר אלומיניום זול. מפתה להשתמש בו למרקים, אבל כאמור הדבר לא כדאי.

מדריך: איך בוחרים את הסיר המתאים ביותר למרק?
מדריך: איך בוחרים את הסיר המתאים ביותר למרק? צילום: יח''צ
הסיבה: סיר נחושת וסיר ברזל יצוקים משלוש שכבות, ועל כן הם מפזרים באחידות את החום על פני התחתית. לסיר נירוסטה יש תחתית כפולה שצוברת חום ולא גורמת לאוכל להישרף, ולכן הוא מתאים גם לבישול ממושך. לסיר אלומיניום יש תחתית הנוטה להתעקם במהירות יחסית והיא אינה מפזרת את החום בצורה אחידה, ועל כן פחות מומלץ להשתמש בסיר זה.

3. הניקיון
סיר נחושת וסיר ברזל דורשים תחזוקה ושימון, סיר נירוסטה לא מצריך טיפול מיוחד ועל כן הוא נוח לשימוש ואילו סיר אלומיניום סובל מבלאי בעיקר בחיבור הידיות. ואתן יודעות כמה זה מתיש לנקות את החלק הזה.

4. הכובד
סיר נחושת וסיר ברזל הם סירים כבדים מאוד, ועל כן עם כמות גדולה של נוזל יהיה קשה להרימם. במידה ומזיגת המרק נעשית מעל הכיריים ולא על השולחן, הכובד של הסיר אינו משנה.

5. העובי
לעובי של הדפנות חשיבות גדולה בבחירתו: ככל שהן עבות יותר ומשקלו של הסיר גדול יותר, כך הפיזור התרמי של החום יהיה טוב יותר.

 
green pan
green pan צילום: יחסי ציבור

6. התחתית
העובי בתחתית הסיר בהחלט קובע. עדיף לא להשתמש בסיר עם שכבת תחתית דקה. מרק עדשים או מרק שעועית, לדוגמה, אינם מתאימים להכנה בסיר עם תחתית דקה לאורך זמן. חומרי הגלם יצטברו בתחתית הסיר וייהפכו את המרק לעיסה מפוררת.

7. הרוחב
לרוחבו של הסיר, לעומת זאת, אין חשיבות. חשוב רק להתאים את גודלו של הסיר לכמות המרק שרוצים להכין.

8. הכמות
חשוב להקפיד שכמות הנוזלים בסיר תגיע לגובה של 3/4 מגובהו של הסיר. לא יותר, לא פחות.

 

כרמל של סולתם רדד
כרמל של סולתם רדד צילום: יחסי ציבור
9. המכסה
מומלץ לבחור סיר עם מכסה שיש בו חור קיטור, ולהקפיד בעת הבישול שהסיר יכוסה על ידי המכסה המקורי ולא מכסה שפחות או יותר מתאים. אלה הדקויות שהופכות את המרק למשובח יותר.

10. הידיות
רצוי לרכוש סיר עם ידית אחת ארוכה וידית אחת קצרה. זה אולי נראה מוזר, אבל יש לזה סיבה: הסיר יכול לשמש היטב גם לטיגון מקדים, ומאפשר
להרחיק את היד האוחזת בו מהאש. אגב, מומלץ לרכוש סיר עם ידיות מברזל ולא ידיות פלסטיק, היות ואלו נוטות להתבלות מהר יותר.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים