חוויית בשר: ביקור במסעדת אנג'י
מסעדת הבשר שבנווה צדק מתחדשת בתפריט קדירות מצומצם, שההשראה לו באה מביקורו של השף באירלנד

אוסובוקו שלל אנג'י צילום: יחסי ציבור
מאחורי כל הבשר הזה, ניצב בגאון השף עידו ארבייט, שלקראת החורף בנה תפריט קדירות חדש. את הרעיון הביא מאירלנד אחרי שנחשף אליו שם והתאהב. בין תבשילי הקדירות אפשר למצוא בשר שריר בקטניות, פירות יבשים ויין שמוגשת בליווי רוטב טחינה, קדירת לשון בקר צלויה בפטריות וכמהין, קדירת אוסובוקו לבן בדלעת וערמונים בבירה, ועוד.
לפני הכל, שמנו לב לבירות לא ממש מוכרות בתפריט. אחרי בירור קצר הסתבר שאחת הבירות החזקות במקום היא Dancing Camel המיוצרת בתל-אביב. יש לה 7.3 אחוז אלכוהול והיא ממש מתאימה לבשר. בכלל, תפריט הבירות עשיר ומותאם למנות. אם אתם בקטע של כחול-לבן, יש גם את בירה מלכה שמיוצרת במצפה כליל, וגם נציגות של כמה בלגיות טובות ואירופאיות אחרות.

קדרם עוף באנג'י צילום: יחסי ציבור
המשכנו במרק עדשים הולנדי (48 שקלים). במנה יש ציר בקר, עדשים ירוקים, שינקין, בייקון, נקניקיות עגל ותפוחי אדמה. המרק הוא ארוחה בפני עצמה. עשיר, סמיך, מחמם וגורם לרצות לשבת מול אח על שטיח שעיר לבן ולא לזוז אחר כך.

אנג'י צילום: יחסי ציבור
עוד מנת פתיחה היא תבשיל שנקרא IPA פאי. זו קדירה של נתחי אנטריקוט, ירקות שורש וערמונים מעושנים מבושלים בבירה. כל העסק הזה מגיע בקדירת חרס קטנה המכוסה בבצק עלים חם ישר מהתנור. דווקא מזה לא נפלנו. הערמונים לא הורגשו והיה חסר משהו שיהפוך את המנה הזאת למשהו בלתי נשכח. הבשר היה רך אומנם, אך באופן כללי הטעם היה סתמי ולא מרגש.

עידו ארבייט צילום: יחסי ציבור
ולכרסם את הבשר האדום אדום שלה.
מפוצצים אך מלאי נכונות וכוח התמדה, פנינו לעבר הקינוחים. בחרנו בטירמיסו שטרוייזל (38 שקלים) אותו עושה קונדיטורית מהצפון במיוחד לאנג'י. הקינוח היה די סתמי וחסר כל יחודיות. אולי קצת ליקר היה הופך אותו למעניין יותר. מי שכן הפתיעה היא עוגת שוקולד-תפוז חמה על בסיס מרנג צרפתי (38 שקלים). ממש טרפנו את הקינוח, שהיה נכון בטעמים שלו. המרירות והסמיכות של השוקולד, הקריספיות של המרנג וארומת התפוזים, היו בדיוק במקום, כדי לסיים ארוחה מצויינת.