עוגת אייריש קרים
מתכון של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט

עוגת אייריש קרים של בן עמי צילום: אבי כהן
חומרים להכנת בסיס הג'נואז:
6 ביצים
250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)
30 גרם חמאה
250 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
1/2 כפית אבקת אפייה
להכנת הג'נואז:
להמיס חמאה ולקרר, לנפות קמח + אבקת אפייה, לחמם ביצים + סוכר ל- 50 מעלות C , להקציף ביצים+ סוכר במהירות גבוהה כ- 4 דקות, להוריד המהירות לבינונית לעוד 3 דקות. להוסיף הקמח, ובסוף חמאה. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות C.
חומרים למוס:
80 גרם חמאה
150 גרם שוקולד לבן
5 כפות ליקר אייריש קרים
6 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
250 גרם שמנת מתוקה
להכנת המוס:
להמיס בסיר את החמאה עם השוקולד הלבן, להוריד מהאש ולהוסיף חלמונים וחמש כפות אייריש קרים. להקציף את החלבונים עם הסוכר, ולהוסיף לתערובת השוקולד. להקציף את השמנת המתוקה, ולהוסיף לתערובת.
הרכבת העוגה:
להניח פרוסת ג'נואז בתוך תבנית קפיצית 26, להרטיב בסירופ סוכר וליקר אייריש קרים, למזוג מחצית מהמוס על הג'נואז, עליו להניח מרנג בקוטר 22, למזוג את המחצית השנייה
של המוס, ולהקפיא.
שעה וחצי לפני ההגשה להקציף 100 מ"ל של שמנת מתוקה ולמרוח על העוגה. להוציא את העוגה מהתבנית ולסדר מעל אצבעות מרנג במעגלים. לשמור במקרר.







נא להמתין לטעינת התגובות