קדירת בשר בפויקה: מתכון מצולם
סיר הפויקה הפך את מכסהו, ומתחיל לככב גם במטבח הביתי. לא עוד בישול יעיל בשטח, אלא חוויה קולינרית ממצה של בשר צלוי, וקדירות מהבילות, גם על הכיריים הביתיות. השף אריאל כהן ממסעדת פויקה, חלוצת הז'אנר, מציג את הגרסה שלו לשריר בקר ביין אדום במדריך מצולם
סיר הפויקה עשוי יציקת ברזל עבה, בעל מבנה מעוגל, ונתמך על שלוש רגליים. תכונות אלו גורמות לחום להתפשט באופן שווה על פני כל מעטפת הסיר ומאפשרות בישול איטי או צלייה, המעניקים לאוכל טעם וארומה ייחודיים.
הצלייה בפויקה היא רעיון חדשני של המסעדה, כי היא מדויקת ואחידה לכל נתח הבשר. הפויקה מוכר ככלי בישול וכחלק בלתי נפרד מתרבות טיולי השטח ומהוה את המוקד בכל מדורת שבט, ולא רק אפריקאי.
בשנתיים האחרונות אפשר להשיג סירי פויקה בכל מיני גדלים, ובהחלט אפשר לבשל בהם גם על להבת הכיריים הביתית, ולקבל את התוצאות הטובות ביותר, גם בצליה וגם בבישול איטי. הנה מתכון אחד לעשייה בבית:
קדירת שריר ביין אדום
מצרכים:
1 ק''ג בשר שריר של בקר (קלעצ'קה).
4 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
4 גזרים גדולים חתוכים לרבעים
2 שורשים של סלרי
2 שורשים של פטרוזיליה
בקבוק יין אדום (לא חייבים להקריב בקבוק יקר).
2 כפות סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה :
1) את הבשר מנקים מגידים לא לעיסים וממליחים אותו במלח גס , מפלפלים בפלפל שחור.
2) בתוך פויקה לוהט מניחים את הבשר לצלייה עד שהוא משחים היטב מכל צידיו, מוסיפים אליו בהדרגה את הירקות קודם את הבצל אח''כ את הגזר ושאר השורשים .
3) צולים עם הירקות למשך עוד 20 דקות ומוסיפים את היין והסוכר.
4) מבשלים את הקדירה על אש נמוכה למשך שעתיים.
5) מתקנים תיבול אם יש צורך.
סירים בכל הגדלים ניתנים להשגה במספר מקומות בארץ. וגם במסעדת פויקה, תרצה 14 מתחם נגה, יפו. מי שרוצה ימצא באתר גם מדריך לבישול שטח.
Warning: file_get_contents(http://cms.maariv.co.il/applications/projects/nrg/applications/cms/gallery/boxes/galleryBox_1823270_2.html) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /olive/online/55/ART1,823,270.html on line 285