מסיק, מסקנות: מתכוני שמן זית
שמן הזית מתאים לבישול ארוך וגם לטיגון קצר ומשתלב מצוין עם תבלינים וירקות טריים. עונת המסיק שמתחילה כעת היא התקופה הקלאסית למתכונים נוטפי טעם שמן זית
בשנים האחרונות עולה המודעות לתכונותיו הנהדרות ולסגולותיו הבריאותיות, כמו גם לטעם הנפלא שהוא מוסיף לכל תבשיל ומתכון.

בישראל מגדלים היום מגוון רחב של עצי זית המפיקים שמן זית מעולה, העומד בשורה אחת עם שמני הזית הטובים בעולם. לאוהבי השמן הכהה והטעם העז הייתי ממליץ על שמן זית מהזן הסורי הפופולרי במיוחד במטבח הערבי, בעוד שאלו המחפשים שמן זית מעודן יותר יוכלו לבחור בשמן זית מזן הברנע או המעלות.
החומרים:
200 גר' זיתים סוריים
200 גר' זיתי קלמטה
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
1 לימון פרסי (לימון מיובש) חצוי לשניים
2
2 ענפי אורגנו
1 ענף מרווה
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות (לפי טעם אישי)
שמן זית לכיסוי
ההכנה:
מערבבים בקערה את הזיתים והתבלינים, מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית.
לתיבול בשרים, ירקות ודגים.
החומרים:
2 כוסות שיני שום לא קלופות וענף תימין
2 כוסות פטריות שמפיניון קטנות וענף אורגנו
2 כוסות בצלי פנינה טריים וענף מרווה
2 כוסות עגבניות שרי וענף תימין
2 כוסות עגבניות לחות וענף רוזמרין
שמן זית
ההכנה:
1. בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות ועשבי התיבול כשהם מכוסים בשמן זית.
2. מבשלים במשך 10 דקות ונמנעים מרתיחה. מומלץ לבדוק אם השום והבצלים רכים.
3. מצננים ושומרים בצנצנות.

החומרים:
12 צלעות טלה נקיות
ירקות קונפי
שמן שום
מלח
פלפל
ההכנה:
1. משרים את הצלעות בשמן שום במשך לילה. צורבים את הצלעות על מחבת חמה, 2 דקות על כל צד,
ומתבלים במלח ופלפל.
2. מקפיצים בעדינות ולזמן קצר במחבת את ירקות הקונפי, ומגישים עם הצלעות.

החומרים:
נתח טונה במשקל 300 גרם
נתח סלמון במשקל 300 גרם
2 כפות מלח ים
3 ליטרים שמן זית
3 שיני שום לא קלופות
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
1 כף גרגירי פלפל שחור או אדום
2 ענפי תימין
2 ענפי אורגנו
1 ענף מרווה
ההכנה:
1. מחממים בסיר את שמן הזית עם התבלינים ועשבי התיבול על להבה נמוכה, עד שהשמן מתחמם ומקבל את הטעמים של התבלינים.
2. מקררים את השמן לטמפרטורת החדר. מרתיחים 5-4 ליטר מים בסיר גדול עם 2 כפות
מלח ים.
3. מכניסים את נתחי הדגים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מסננים את הנתחים ומעבירים
אותם כשהם חמים לשמן המתובל.

החומרים:
300 גר' סלמון כבוש
2 אבוקדו חתוכים לקוביות גדולות
1 כף צלפים
1 כוס צנוניות פרוסות דק
2 כפות עלי שמיר
2 כפות מיץ לימון
מלח (אפשר מלח פחם)
פלפל גרוס
2 כפות שמן זית (מומלץ להשתמש בשמן של הסלמון הכבוש)
ההכנה:
מפוררים את הסלמון לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את
האבוקדו והסלמון, בוזקים תיבול ומגישים.
עמית קאופמן, שף ובעלים של קייטרינג "טעם וצבע", בוגר בית הספר הגבוה לבישול LE CORDON BLUE LENOTRE-I בפריז.