גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


מסיק, מסקנות: מתכוני שמן זית

שמן הזית מתאים לבישול ארוך וגם לטיגון קצר ומשתלב מצוין עם תבלינים וירקות טריים. עונת המסיק שמתחילה כעת היא התקופה הקלאסית למתכונים נוטפי טעם שמן זית

עמית קאופמן | 21/11/2008 7:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שמן זית הוא אחד המרכיבים הנפוצים ביותר במטבחי מדינות אגן הים התיכון, וכמובן בישראל.
בשנים האחרונות עולה המודעות לתכונותיו הנהדרות ולסגולותיו הבריאותיות, כמו גם לטעם הנפלא שהוא מוסיף לכל תבשיל ומתכון.
זיתים מתובלים
זיתים מתובלים צילום: מיכל רביבו
אני אוהב לעשות שימוש בשמן זית לתיבול סלטים טריים ותבשילים שונים. שמן הזית מתאים לבישול ארוך וגם לטיגון קצר של מרכיבים כמו בשר, דגים ועוף, ומשתלב מצוין עם תבלינים וירקות טריים, ויחד אתם מהווה, למעשה, את הבסיס למטבח הים תיכוני.

בישראל מגדלים היום מגוון רחב של עצי זית המפיקים שמן זית מעולה, העומד בשורה אחת עם שמני הזית הטובים בעולם. לאוהבי השמן הכהה והטעם העז הייתי ממליץ על שמן זית מהזן הסורי הפופולרי במיוחד במטבח הערבי, בעוד שאלו המחפשים שמן זית מעודן יותר יוכלו לבחור בשמן זית מזן הברנע או המעלות.


זיתים מתובלים

החומרים:
200 גר' זיתים סוריים
200 גר' זיתי קלמטה
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
1 לימון פרסי (לימון מיובש) חצוי לשניים
2

ענפי תימין
2 ענפי אורגנו
1 ענף מרווה
2 שיני שום
פלפל ירוק חריף, פרוס לפרוסות (לפי טעם אישי)
שמן זית לכיסוי

ההכנה:
מערבבים בקערה את הזיתים והתבלינים, מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית.

קונפי ירקות בשמן זית

לתיבול בשרים, ירקות ודגים.

החומרים:
2 כוסות שיני שום לא קלופות וענף תימין
2 כוסות פטריות שמפיניון קטנות וענף אורגנו
2 כוסות בצלי פנינה טריים וענף מרווה
2 כוסות עגבניות שרי וענף תימין
2 כוסות עגבניות לחות וענף רוזמרין
שמן זית

ההכנה:
1. בסירים נפרדים מבשלים על אש נמוכה את כל אחד מהירקות ועשבי התיבול כשהם מכוסים בשמן זית.
2. מבשלים במשך 10 דקות ונמנעים מרתיחה. מומלץ לבדוק אם השום והבצלים רכים.
3. מצננים ושומרים בצנצנות.
 

צלעות טלה בשמן שום עם ירקות קונפי
צלעות טלה בשמן שום עם ירקות קונפי צילום: מיכל רביבו

צלעות טלה בשמן שום עם ירקות קונפי

החומרים:
12 צלעות טלה נקיות
ירקות קונפי
שמן שום
מלח
פלפל

ההכנה:
1. משרים את הצלעות בשמן שום במשך לילה. צורבים את הצלעות על מחבת חמה, 2 דקות על כל צד,
ומתבלים במלח ופלפל.
2. מקפיצים בעדינות ולזמן קצר במחבת את ירקות הקונפי, ומגישים עם הצלעות.

טונה וסלמון כבושים בשמן זית
טונה וסלמון כבושים בשמן זית צילםו: מיכל רביבו

טונה וסלמון כבושים בשמן זית

החומרים:
נתח טונה במשקל 300 גרם
נתח סלמון במשקל 300 גרם
2 כפות מלח ים
3 ליטרים שמן זית
3 שיני שום לא קלופות
1 כף זרעי כוסברה
1 כפית זרעי חרדל
1 כף גרגירי פלפל שחור או אדום
2 ענפי תימין
2 ענפי אורגנו
1 ענף מרווה

ההכנה:
1. מחממים בסיר את שמן הזית עם התבלינים ועשבי התיבול על להבה נמוכה, עד שהשמן מתחמם ומקבל את הטעמים של התבלינים.
2. מקררים את השמן לטמפרטורת החדר. מרתיחים 5-4 ליטר מים בסיר גדול עם 2 כפות
מלח ים.
3. מכניסים את נתחי הדגים ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מסננים את הנתחים ומעבירים
אותם כשהם חמים לשמן המתובל.

סלט סלמון כבוש צנוניות ואבוקדו
סלט סלמון כבוש צנוניות ואבוקדו צילום: מיכל רביבו

סלט סלמון כבוש צנוניות ואבוקדו

החומרים:
300 גר' סלמון כבוש
2 אבוקדו חתוכים לקוביות גדולות
1 כף צלפים
1 כוס צנוניות פרוסות דק
2 כפות עלי שמיר
2 כפות מיץ לימון
מלח (אפשר מלח פחם)
פלפל גרוס
2 כפות שמן זית (מומלץ להשתמש בשמן של הסלמון הכבוש)

ההכנה:
מפוררים את הסלמון לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים בעדינות כדי לא למעוך את
האבוקדו והסלמון, בוזקים תיבול ומגישים.



עמית קאופמן, שף ובעלים של קייטרינג "טעם וצבע", בוגר בית הספר הגבוה לבישול LE CORDON BLUE LENOTRE-I בפריז.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים