בבזל ייסדתי את סניף רוסטיקו החדש

על חורבות קפה בזל פתחה מסעדת רוסטיקו סניף דנדש ומפתה במיוחד. קורט סלבס, עוד כמה מהערוץ הראשון, וגם אלון צרפתי, בחנו את התפריט המושקע. המסקנות: המחירים סבירים, האווירה יוקרתית והאוכל נימוח בפה

אלון צרפתי | 9/11/2008 16:43 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
את שנת 2008 הם ירצו לשכוח. עשרות בעלי מסעדות ובתי קפה שסגרו את מרכולותיהם בתל אביב, וכנגדם מאות עובדים שפוטרו במפתיע בלי שקיבלו משכורת ופיצויים. בסטטיסטיקה העצובה הזאת אין מנצחים - רק כאב לב ומינוס ענקי בבנק.

אל המספרים השליליים האלה הצטרף גם קפה בזל המיתולוגי. כמעט עשרים שנה, מאז 1989, היה בית הקפה סמל סטטוס, מיתולוגיה חיה ובועטת, ארוחת בוקר עשירה ומפנקת. ואז, בלי להודיע מראש, נסגר המקום. למקום מונה מפרק זמני, והעובדים בזמנו נותרו, לטענתם, ללא משכורות. עוד סיפור עצוב שלא זכה ליותר מכותרת קטנטנה ב"גלובס".

דלת נסגרת, דלת נפתחת. אם בבזל הקים הרצל את מדינת היהודים, על חורבות קפה בזל הוקם לאחרונה סניף שני של מסעדת רוסטיקו האיטלקית. הסניף הראשון, ברוטשילד, סוחט מחמאות בלי סוף, ובעליו הגיעו למסקנה שהגיע הזמן להפיץ את הבשורה גם לתושבי הצפון. אבל האם ילך הסניף החדש בעקבות האח הגדול ברוטשילד או שמא יגרום לו המצב הכלכלי המבאס לגמור כמו "בזל" ? אנחנו מאחלים ומייחלים ש"רוסטיקו" תשרוד גם את 2009 בהצלחה, ואולי סוף-סוף ייפתח סניף שלישי ליד בית מעריב.
 
רוסטיקו בזל
רוסטיקו בזל צילום: אלי דסה
ישבנו בחוץ כשעדיין הרוח מייללת בעדינות ולא מטרידה מדי, בשולחן עץ עגול ומזמין. נעים פה. גם האוויר, גם האווירה. משפחות, זוגות וחברים התקבצו סביב השולחנות, הזמינו יין מבעבע, חייכו, נהנו, כנראה לא הפסידו בבורסה. הצטרפנו לחגיגה והזמנו לפתיחה שתי כוסות למברוסקו גראספארוסה )שלושים שקלים הכוס( אדום ומבעבע, תוסס ומתסיס.

מזווית העין זיהינו כמה סלבס. נכון יותר יהיה לומר זיהינו בקושי. מבעד לסבך שערות הזקן העבות של הבחור הצעיר שישב לידינו צצו עיניו של הדוגמן הבין-לאומי במיל' איתי אטיאס, עם משפחתו וצאצאו. אנחנו חושבים שהיו שם עוד כמה מערוץ 1, אבל אנחנו לא סגורים על זה. אם היו מביאים את רוקסן מ"היפה והחנון", או אז היינו מזהים, אבל מ"מבט שני" ?

התפריט ב"רוסטיקו" זהה בשני הסניפים, וטוב שכך. כמאמר הפתגם האיטלקי הידוע - תפריט מצליח לא משנים. עוד לפני שבחרנו מנות הוגשה לשולחן, כדי להרגיע את הקיבה, פוקצ'ה בתוספת צלוחית שמן זית. נשנשנו קלות, שלא על מנת לשבוע, ומיהרנו להזמין עיקריות. הראשונה, פפרדלה בולונז (49 שקל), הגיעה בתוך צלחת עמוקה, עמוסה פסטה שטוחה רחבה למדי ובבשר טחון וטרי. שני ביסים שכנעו אותנו שמדובר באחת משתי הפסטות הטובות בעיר (עם "פסטה מיה"). נימוחה , טרייה, מענגת.
 
רוסטיקו בזל
רוסטיקו בזל צילום: אלי דסה

מנה נוספת שביקשנו הייתה אנטרקוט בקר ברוטב יין אדום (84 שקל). להפתעתנו, המנה לא הייתה במלאי (כבר בפתיחה?), ובהמלצת המלצרית הזמנו פילה בקר שלא נכלל בתפריט. את מחירו (93 שקל) היא לא גילתה לנו כשסיפרה לנו על אודותיו-גילינו אותו רק בזמן התשלום.

לנו זה נראה כמו תרגיל שהמלצרים עושים לעתים - מספרים בשבחה של מנת הספיישל היומית מבלי לציין את מחירה, וכרגיל - מתברר שהוא גבוה הרבה יותר משאר המנות הממוצעות בתפריט. על כל פנים, המנה הגיעה בצורת שתי חתיכות פילה קטנות. להערכתנו, שתיהן ביחד לא הגיעו למשקל של 150 גרם. מנגד, הבשר בליווי הרוטב המתקתק חיפה על הכמות המעליבה. לצד נתחי הבשר הוגשו ריבועי תפוחי אדמה לא מקולפים (זה הטרנד עכשיו), אפויים ומתובלים בשמן זית ובמלח.


מחירי המנות ברוסטיקו סבירים, ויחסית לאווירה היוקרתית שהמקום מציע הם אפילו משתלמים. פסטות נמכרות כאן במחירים של

 49 שקלים (רוב הפסטות) ועד 63 שקלים (לינגויני פירות ים), פיצות עולות 39 שקלים (למרגריטה הפשוטה) ועד 45 שקלים (לפרשוטו פונגי). אפילו הסלטים הלא כל כך איטלקיים נמכרים במחירים סבירים- 39 שקלים .

למעשה, זהו מקום מצוין לדייט שני, כי אין כמו לחלוק פיצה, לארוחה משפחתית רבת-משתתפים, כי העלויות לא ירוקנו את חשבון הבנק,  או לסתם מפגש חברות שעתה זה סיימו תיכון, כמו אלה שישבו לצדנו והתלוננו על מר גורלו של צבר בגלל הבחור ה"חצי הולנדי חצי פרסי" שהגיע ומתעתד לזכות באהבתן של הבנות.
בעודנו מטמיעים את המידע החשוב הזמנו קינוח. לשולחן הוגש קרמבל תפוחים (33 שקלים), שהגיע בתוך קערית שטוחה ועגולה, מבעבע כולו כמו הלמברוסקו וקורא לכפית להינעץ בו. מעל לקרמבל הונח בדקדקנות כדור גלידת וניל מצוין, והיה ניגוד קריר ללבה הרותחת מתחת. סוף-סוף, אמרנו לעצמנו בשביעות רצון, משהו רותח בבזל.

רוסטיקו, בזל 42, שעות פתיחה: ראשון-רביעי 24:00-12:00 חמישי-שישי 2:00 -12:00 שבת 1:00 -12:00 טלפון : 03-6026969. ציון: 4 מתוך 5.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים