ושוב איתכם: ויתקין קריניאן 2006
ביקב ויתקין, החזירו את הקריניאן לתודעה חיובית ויש סיכוי ריאלי שהוא המוצלח ביותר שיצא כאן, בארץ

ויתקין קריניאן צילום: יחסי ציבור
זה התחיל עם הריזלינג הטוב במזרח התיכון, וממשיך עם הפטיט סירה והקריניאן. האחרון כבר הוזכר כאן כזן עם פוטנציאל גדול, שסבל במשך שנים רבות מטיפול ארצישראלי לא הולם.
אלא שבשנים האחרונות יקבים כמו כרמל, סומק, ובעיקר ויתקין, החזירו את הזן לתודעה חיובית, ואפילו, מותר להוסיף,
יוקרתית.
היתרון הגדול של ויתקין הוא שהם משתמשים בגפנים בוגרות של הזן, שמניבות פחות, אך הפרי שמתקבל איכותי ומרוכז בהרבה. יש סיכוי ריאלי שהקריניאן 2006 של ויתקין הוא המוצלח ביותר שיצא כאן.
קשה לדעת עדיין, היות וכמו כל יין צעיר וטיפוסי של הזן גם כאן מדובר ביצור נוקשה למדיי, אבל הפוטנציאל בהחלט קיים ותוך זמן לא רב העפיצות שוברת השיניים תחלוף, ונישאר עם טעמי מנטה, פלפל ופירות שחורים.
לא לדאוג: גם הסיומת החריפה תתרכך לה עם הזמן. בקיצור, כמו עם יינות ישראלים רבים המשוחררים לשוק אני ממליץ לקנות ולשמור את היין הזה במשך שנה ואפילו יותר.
מחיר בחנויות: 90-100 שקל.
מחיר במסעדות: 150-170 שקל.
תמורה למחיר: 6.5.