לדמם בכיף: סנגריה

הספרדים המציאו אותה, האמריקנים התאהבו בה, ולו ריד אפילו הזכיר אותה בשירו האלמותי "פרפקט דיי" אין כמו סנגריה כדי להעביר את שביזות אחרי החגים בראש טוב

גבי בר-חיים | 23/10/2008 17:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
סנגריה
סנגריה צילום: גטי אימג'ס
אחרי שאהבנו, שנאנו, התקוטטנו, האבסנו עצמנו כג'מוסים ונשבענו שבשנה הבאה נהיה חכמים
ורזים יותר, הגיע הרגע לו חיכינו: אחרי החגים. הבעיה היחידה: לעזאזל, הגיעו אחרי החגים. ובמילים אחרות, הסתיימו החופשים והאכילה האתגרית.

השבוע, כולנו יחד, כמתמודד שנבעט מ"האח הגדול", ניאלץ להסתגל לחיי שגרה אפרורית מחוץ לווילה ושבוע עבודה רצוף. אז מה נשאר, בעצם-כלומר, חוץ מכמה בקבוקי יין אדום לא מי יודע מה משובחים, שמשום מה לא נפתחו באחת מארוחות החג? מה נעשה איתם עכשיו? חראם לזרוק, וגם לא ממש נעים למחזרם כמתנה לחג הבא.

למעשה, בדיוק בשביל העניין הזה הומצאו משקאות כמו הסנגריה, שמלבד העובדה שהם טעימים ומתאימים בול לעונה המתעתעת הנוכחית, הם גורמים לניצול אולטימטיבי של כל ארסנל הבקבוקים שנאסף אצלכם לאחרונה.
תענוג מדמם

הסנגריה היא משקה ספרדי שמורכב מיין אדום, פירות, סוכר ותבלינים (ולעתים גם ברנדי, וודקה וכהלים נוספים, לצד סודה), והיא יופי של אופציה למצב הצבירה הנוכחי. שמה של הסנגריה מגיע מהצבע האדום ומשמעותו היא "מדמם" (sangre הוא דם בספרדית).

הטענה המקובלת היא שהעולם התאהב במשקה כשהוצג ב-1964 ביריד העולמי בניו יורק וגרם ללא מעט אמריקנים לאבד את הראש. סברה אחרת היא שהעולם נחשף למשקה בתקופת מלחמת האזרחים בספרד, ויש גם בלוגרים צעירים שנשבעים שלו ריד, גאון עם טעם טוב, הובילם לראשונה לטעום סנגריה כאשר

שר על שתייתה בפארק ב-Perfect day.

אבל מה זה משנה: כך או כך, מדובר בלהיט בראש. בנוסף לסנגריה האדומה והמוכרת, שיש לה אין סוף גרסאות קרות וחמות, קיימת גם סנגריה בלנקה (שמכונה גם zurra), שמקורה במערב ספרד. בניגוד לסנגריה האדומה והמוכרת לנו, מכינים סנגריה לבנה מיין מבעבע או לבן וכוהל כלשהו בתוספת אפרסקים או נקטרינות.

בכל אופן, מספר הוורסיות להכנת סנגריה-לבנה ומדממת כאחד-הן כמו מספר הטאפאס הקיימים. הנה שלוש גרסאות מוצלחות לעניין, שיהפכו את בלוז אחרי החגים למשהו נסבל קצת יותר:

סנגריה קרה

החומרים:
2 כוסות פרי חתוך לקוביות קטנות (תפוחים, אגסים, תפוזים, אפרסקים, או עירוב של כולם. חשוב שהפירות יהיו קשים)
בקבוק (750 מ "ל)
יין אדום יבש (בספרד משתמשים בריוחה, אבל כל קברנה או מרלו יצלח למשימה)
150 מ"ל מי סוכר
150 מ"ל ליקר תפוזים (לא חובה)
50 מ"ל ברנדי טוב (אם אין, אפשר להחליף בוודקה)
200 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
מקל קינמון
סודה
קרח גרוס

ההכנה:
1. מניחים את הפירות בקערה עמוקה. מוסיפים את היין, הסוכר, המיץ, הליקר והברנדי.
2. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומניחים במקרר לכמה שעות לספיגת הטעמים.
3. מוזגים לכוסות, מוסיפים קרח גרוס ומציפים בסודה.

סנגריה חמה
סנגריה חמה  צילום: אלי דסה

סנגריה חמה

מתכון של אנטוניו מנסה, השף של מסעדת "אלי אולי" בתל אביב:

החומרים:
1 ליטר יין אדום יבש
2 כפות סוכר
1 תפוז מופרד לפלחים וחתוך לקוביות
1 אפרסק (אם יש) חתוך לקוביות
1/2 כוס מיץ אפרסקים
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס ברנדי
2 מקלות קינמון
3 מקלות ציפורן
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ

ההכנה:
1. שופכים לתוך סיר את כל הנוזלים והסוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס.
2. מוסיפים את הפירות והתבלינים ומחממים עוד קצת, אך נמנעים מלהרתיח. מגישים חם.

סנגריה בלנקה

החומרים:
2 כוסות פרי (ענבים חצויים, או אפרסק חתוך לפרוסות, או נקטרינות)
 150 מ"ל מי סוכר
100 מ"ל מיץ לימון (או ליים) סחוט טרי ד כוס סוכר חום או לבן
150 מ"ל ליקר תפוזים
בקבוק יין שרדונה קר
קרח כתוש

ההכנה:
1. מניחים את הפירות בקערה. שופכים מעליהם שלושה רבעים ממי סוכר.
2. מפזרים את הסוכר על הפירות, מערבבים ומעבירים להקפאה. (בשלב זה ניתן גם להוסיף לפירות מעט וודקה, אבל ממש לא חייבים)
3. למחרת , שמים את הפירות בכוס שמפניה או היי בול.
4. מוזגים לשייקר עם קרח את שארית מי הסוכר, מיץ הלימון וליקר התפוזים, מנערים ומוזגים לכוס עם הפירות.
5. ממלאים את שארית הכוס בשרדונה וקצת קרח כתוש ומגישים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים