קוסקוס חגיגי עם עוף, ארטישוק ירושלמי וגרגרי רימון

מרגרט תייר מתקינה מנה לחג דווקא מעוף (זול), מארטישוק ירושלמי (בעונה), ומהקוסקוס הקסום שלה

מרגרט תייר | 21/9/2008 13:55 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
קוסקוס חגיגי עם עוף, ארטישוק ירושלמי וגרגרי רימון
קוסקוס חגיגי עם עוף, ארטישוק ירושלמי וגרגרי רימון צילום: דניה ויינר
החומרים:
לתבשיל העוף והארטישוק הירושלמי:
2 קילו שוקי עוף נקיות
קילו כרשה, חתוכה לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים
שיני שום קלופות משני ראשי שום
5-4 כפות של שמן סויה
500 גרם חומוס מושרה ללילה
קילו ארטישוק ירושלמי, מקולף
1/2 כף פלפל שחור, גרוס
1/2 כף מלח
1/2 כף כורכום
2 אגדים יפים של כוסברה
אגד פטרוזיליה
גרגרים מרימון ורוד ("לא אדום", מגישה תייר. "הם חמוצים")
עלי מנטה

ההכנה:
1. לאחר לילה של השריה, שמים את החומוס על מגש ומועכים את הגרגרים בעזרת מערוך. נפטרים מהקליפות.
2. בסיר גדול, מאדים את הכרשה. אחרי שתי דקות, כשמזהיב, מוסיפים את העוף ומטגנים מעט (לא צריך להשחים אותו). מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והחומוס. מכסים בנוזלים עד לכיסוי העוף. מבשלים
על אש בינונית.
3. אחרי שעה מוציאים את העוף מהתבשיל, ושמים בצד (חשוב לעשות זאת עם כף חמה, כדי לא להרוס את החומוסים). ממשיכים לבשל את התבשיל כ-3 שעות.
4. אחרי שלוש שעות מחזירים לסיר את העוף. מוסיפים תבלינים, כוסברה ופטרוזיליה. מביאים לנקודת רתיחה, ומבשלים כך כ5- דקות.

לקוסקוס:
צריך סיר אידוי כפול.
1. שמים את הסולת בקערה גדולה, מוסיפים 3/4 כוס מים ומערבבים. נותנים לתערובת לנוח כ10- דקות.
2. שמים במעבד מזון 1/2 כוס שמן. מעבדים. שמים בסיר האידוי כ1/2- שעה. מוסיפים שתי כוסות מים ומערבבים. נותנים לו לנוח עוד עשר דקות.
3. מחזירים לסיר האידוי לעוד חצי שעה. מוסיפים שתי כוסות מים. נותנים לתערובת לנוח עוד עשר דקות. ואז מפוררים בידיים את הגרגרים, עד שהם נפרדים לאחד-אחד.

להרכבת המנה:
עורמים את הקוסקוס בגבעה יפה בצלחת הגשה. מסדרים על הגבעה מסביב את
שוקי העוף, ויוצקים שורות של תבשיל החומוס והארטישוק. בין "השורות", מסדרים יפה גם גרגרי
רימון. בוזקים מעל הכל מנטה טרייה.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים