טארט פיסטוק ושקדים

רביבה וסיליה עם מתכון מתוק מנצח

nrg מעריב | 29/8/2008 10:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
טארט פיסטוק
טארט פיסטוק צילום: דנה זונשיין
החומרים:
תבנית טארט בקוטר 22 ס"מ ובגובה 3 ס"מ,
או תבנית טארט מרובעת בגודל 22X22 ס"מ.

לשטרויזל (פירורי בצק אפויים):
75 גר' חמאה
50 גר' אבקת סוכר
20 גר' שקדים מולבנים טחונים
20 גר' סוכר
100 גר' קמח
קורט אבקת וניל או גרגרים מ-1/8 מקל וניל

300 גר' בצק שקדים
25 דובדבנים משומרים - מזן אמרנה האיטלקי או מתוצרת חברת Griottines (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

לקרם שקדים-פיסטוק:
300 גר' קרם שקדים
1 כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות בישול ואפייה)

אבקת סוכר לקישוט
פיסטוקים קצוצים גס לקישוט

אופן ההכנה - השטרויזל:
שמים את החמאה בקערת המיקסר ומרככים אותה מעט בעזרת וו הגיטרה.

מוסיפים את החומרים היבשים וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים.

עוטפים בניילון ושומרים במקרר.


אופן ההכנה - הטארט:
מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את בצק השקדים לעובי של 4-5 מ"מ ומרפדים בו את התבנית. מקררים.

מערבבים היטב את קרם השקדים ומחית הפיסטוק. יוצקים לתבנית.

מסננים את הדובדבנים מהסירופ
ומפזרים אותם על הקרם.

מפזרים מעל את פירורי השטרויזל.

אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס. 

לאחר שהטארט מתקרר מפזרים עליו אבקת סוכר ופיסטוקים קצוצים.





כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עוגות ועוגיות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים