לחם תירס שתמיד מצליח
רותי רוסו מציעה את העוגה הזאת לשבת בבוקר

תירס צילום: יחסי ציבור
החומרים:
לתבנית אינגליש קייק אחת:
כוס וחצי קמח לבן
כוס קמח תירס, לא אינסטנט
שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
כפית שטוחה של מלח
1 ביצה
50 גרם חמאה מומסת
כוס רוויון
אפשרות: 1/2 כוס תירס קפוא מופשר
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה 200) מעלות.(
שמים את כל החומרים היבשים בקערה. אפשר להכין את הבלילה במיקסר, ואז מכניסים אותם לקערת המיקסר.
אם בחרתם להוסיף גם גרגירי תירס, שמים אותם במעבד מזון וטוחנים עם הרוויון. מוסיפים את הרוויון (או את הרוויון עם התירס) לחומרים היבשים ומערבבים. מוסיפים את הביצה ואת החמאה המומסת, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה
משמנים תבנית אפייה (אפשר תבנית אינגליש מוארכת או תבנית מלבנית או מרובעת בעלת אותו נפח,( ויוצקים פנימה את הבלילה. מכניסים לתנור ואופים עד שהלחם תופח ומזהיב, וקיסם שמוחדר פנימה נשלף החוצה יבש.
לאקסטרה פריכות: בחמש הדקות האחרונות מעלים את הטמפרטורה ל־,250 ונותנים ללחם התירס להגיע לגוון חום כהה יותר (לא שרוף.(