רטטוי מהיר

רטטוי צילום: מיכל רביבו
החומרים:
1 ק"ג עגבניות שטופות
1 ק"ג קישואי זוקיני כהים טריים מאוד, פרוסים
1/4 כוס שמן זית משובח
2 כפיות עלי תימין טריים
3 שיני שום קצוצות
מלח גס
2 כפות רסק עגבניות
1 כף חומץ בן יין אדום
ההכנה:
1. מסירים את העוקץ של העגבניות (הכוונה לקצה הירוק).
2. מקלפים את העגבניות: הופכים את העגבניות על הבסיס (הקצה ההפוך לעוקץ). חורצים צלב לא
עמוק בתחתיתן, טובלים במים רותחים במשך עשר שניות וקולפים בקלות מתחת למי ברז זורמים. לאחר הקילוף, חוצים אותן, מסירים את הגרעינים וקוצצים אותן גס.
3. מניחים מחבת גדולה מאד וכבדה על להבה בינונית-גבוהה, ומחממים בה את השמן.
4. כשהשמן
חם, מוסיפים את הזוקיני ומטגנים תוך ניעור המחבת מדי פעם, עד שהוא מתחיל להזהיב, אבל לא מאבד עדיין את פריכותו.
5. אחרי ארבע דקות מוסיפים כפית אחת של תימין. אל תניחו לזוקיני לאבד את הצבע העמוק והברק.
6. מוסיפים את השום והמלח ואחרי שתי דקות גם את העגבניות, רסק העגבניות והחומץ. מערבבים ומבשלים עוד עשר דקות. מוסיפים עוד כפית תימין ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.







נא להמתין לטעינת התגובות