מתכון: ברד פודינג עם אפרסקים
אפרסקים, שוקולד לבן וצימוקים, נכנסים כולם לתוך הקינוח האנגלי המסורתי - פודינג הלחם המתוק. השף אלעד להב ממסעדת ג'ולייט קיטצ'ן מסביר

פודינג לחם ואפרסקים צילום: יחסי ציבור
החומרים:
360 גרם באגט בן יום
1 ליטר שמנת מתוקה
125 גרם צימוקים בהירים
100 גרם שוקולד לבן איכותי / קצוץ גס
50 מ"ל ברנדי
3 יח' ביצים מס' 1
200 גרם סוכר לבן
3 יח' אפרסק לבן בשל
חמאה מומסת לשימון התבנית
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות, משמנים תבנית פיירקס מלבנית 20X30 בחמאה, ומכסים בנייר אפייה.
2. חותכים את הבגט לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, משרים אותן בשמנת למשך שעה אחת ומערבבים מדי פעם.
3. חותכים את האפרסק לשמונה פלחים, מערבבים עם 50 גרם סוכר, מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד עד לשימוש.
4. מחממים בסיר קטן את הברנדי יחד עם הצימוקים, מביאים לרתיחה
ומכבים.
5. בקערת ערבוב מקציפים את הביצים עם 150 גרם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
6. מערבבים את קוביות הבאגט בשמנת עם הביצים והסוכר ועם כל שאר המרכיבים.
7. מעבירים לתבנית פיירקס ואופים כ- 45 דקות עד לקבלת צבע שחום ויציבות (התוצאה צריכה להיות עדיין קצת רטובה). מצננים ופרוסים למנות – מומלץ לחמם לפני הגשה ולהגיש עם קצפת לא ממותקת.