פלפלים קלויים בבלסמי ושמן זית
של חיליק גורפינקל

פלפלים קלויים צילום: מיכל רביבו
הגאונות של המתכון הזה טמונה בכך שהוא חוסך את העבודה השחורה של קילוף הפלפלים. לטעמי, פלפלים אדומים הם הכי מוצלחים עבור המתכון הזה, אבל למען הצבעוניות אפשר לגוון.
החומרים:
4 פלפלים אדומים
4 פלפלים צהובים
4 פלפלים כתומים
1/2 כוס חומץ בלסמי
1 כף מלח ים גס
1 כף עלי תימין (ללא גבעול)
2 כפות שמן זית משובח
ההכנה:
1. שוטפים את הפלפלים, חוצים אותם ומסדרים במחבת גדולה כשהצד החתוך פונה כלפי המחבת.
2. יוצקים מעל את החומץ ומפזרים את המלח והתימין. מכסים במכסה ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
3. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה ונותנים לפלפלים להתבשל ללא הפרעה במשך לפחות חצי שעה עד 40 דקות. אם נוצרת רתיחה חזקה מנמיכים את האש. בסיום הבישול, הפלפלים צריכים להיות סמרטוטיים.
4.
בעזרת כף מחוררת, מחלצים את הפלפלים מהמחבת ומעבירים לקערה. מעבירים את המחבת ללהבה גדולה ומוסיפים את השמן. מבשלים כשתי דקות תוך גירוד תחתית המחבת בכף עץ. מתקבל רוטב סמיך ושחור.
5. יוצקים את הרוטב שנוצר על הפלפלים הקלויים ומקררים. כעת יש בפניכם שתי אפשרויות - לאכול מיד (ואם רוצים, ניתן להוסיף עוד תימין ועוד כף שמן זית) או לאחסן בצנצנת ולאכול אחר כך.