עשרת הגדולים: בגלל החום - גלידריות מתוקות במיוחד

אין כמו לעצור הכל באמצע טיול מפרך, להתיישב סביב שולחן באמצע כיכר או בפינת רחוב וללקק גלידה מלוא החופן. הנה עשר גלידריות מתוקות במיוחד

אוגוסטה | 10/8/2008 14:35 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גלידה טורקית - יאשאר אוסתא
גלידה טורקית - יאשאר אוסתא צילום: מתוך אוגוסטה
ברצלונה: Sirvent: המקום הזה נוסד בברצלונה בשנת 1943, ומאז ועד היום ההתמחות הייתה ועודנה בגלידות, ב-horchata וב-turron. הגלידות נעשות במקום, ותוכלו למצוא כאן שפע של טעמים שונים ומיוחדים. Horchata הוא סוג של מיץ על בסיס אורז וחלב, מתוק ומרענן, ובעלי המקום טוענים שהמכירה בתקופת הקיץ עומדת על 400 ליטר ביום! ה-Turron, הוא ממתק טיפוסי ספרדי, עשוי שקדים, אשר נעשה אף הוא ממש כאן, בווריאציות שונות עם שוקולד, אגוזים ועוד. בנוסף לכל אלה המקום מציע מילקשיייקים בטעמים שונים ושוקולדים. לכל מי שמכור למתוק!
כתובת: Carrer del Parlament de Catalunya 56

איסטנבול: Yasar Usta: הטורקים גאים מאד בגלידה המקומית שלהם, ויש הטוענים אפילו שהיא קדמה לגלידה האיטלקית. היסטורית- זה ככל הנראה נכון. עם מסורת ומודעות כזו לא פלא שברחבי העיר פזורות גלידריות איכותיות לרוב. היום רבות מהן שייכות לרשתות ואיכותן משתנה. אולם באופן מפתיע, הגלידריה שנחשבת לטובה ביותר באיסטנבול היא דווקא גלידריה קטנה וצנועה.

Yaşar Usta (יאשאר אוסתא) הוא מהגר ממקדוניה שפתח לפני כשלושים שנה גלידריה במקום מרוחק יחסית ממרכז העיר הסואן. מאז יוצא שמו לפניו בכל רחבי טורקיה. הגלידריה מתמחה בעיקר בגלידות פירות ומוכרת מבחר נאה של גלידות פירות מסוגים שונים ומשונים.

גלידת המלון התפרסמה בשנים האחרונות יותר מן הטעמים האחרים, ויש הנשבעים שהיא הגלידה הטובה במדינה. תיירים הטועמים את הגלידה הזו טוענים שהם לא טעמו גלידה כזו בחייהם. בעל המקום טוען שהסוד העיקרי שלו הוא שהוא לא משתמש בשום תוספים, אלא רק בפרי עצמו, והכל הרי תלוי בבחירת הפירות ובשימוש שעושים בהם. כדאי בהחלט לשוטט ברחבי העיר כדי לאתר את המקום. מובטח שהמאמץ יישא פרי.
כתובת: İnönü Mah., G.M.K. Bul., No:329/B

פאריז: Amorino:­רשת גלידריות מצליחה וגדולה בפאריס, ויש האומרים הטובה מכולן, שמציעה מבחר אדיר של גלידות וסורבטים, במתכונים שונים ואפשרויות הגשה מגוונות (למשל גלידה בפוקאצ'ינה – מעין פוקאצ'ה קטנה). המתכונים הם איטלקיים מקוריים ובמקום מתבצעות בדיקות בקרת איכות וטריות גבוהה, כיאה לסטנדרטיים האיטלקיים.

בין הטעמים תוכלו למצוא: קרם קרמל, טיראמיסו, מסקרפונה (גבינה לבנה איטלקית), פיסטוק, מנטה ועוד. המחירים בהחלט סבירים, והתמורה כאמור גבוהה מאוד: הגלידה טבעית ועשויה פירות טריים, חלב מלא, ביצים וסוכר, ללא כל מיני תוספות מוזרות ומזיקות. בהחלט שווה לבקר באחד הסניפים, פירוט מלא שלהם תוכלו למצוא באתר האינטרנט של המקום. בכל הסניפים תמצאו תור ארוך ארוך של אנשים, המעיד על איכות הגלידה. לדעתנו, עולה הגלידה הזו באיכותה על ברטיון המפורסמת, אשר קנתה לה שם של הגלידה הטובה בעולם. נדמה כי גם הפריזאיים סבורים כך.
כתובת: מספר סניפים ברחבי פריז.  

אמסטרדם: Australian home made ice cream:­רשת של גלידות ושוקולדים באיכות מעולה. אנשי המקום מוסיפים ציורים אבוריג'ינים על השוקולדים שלהם (שיהוו גם מתנה מעולה לחובבי שוקולד או לאנשים שסתם מתפעלים מדברים יפים) והם פשוט מקסימים ביופיים וגם טעימים. הגלידות מיוצרות במקום וכוללות סורבטים, גלידות שמנת והכל מחומרים טבעיים.

לרשת 3 סניפים במרכז העיר. בזה שנמצא בצומת הרחובות Spui ורחוב הקניות Kalverstraat אין מקומות ישיבה אבל שווה להציץ פנימה אפילו אם לא רוצים לצאת עם כלום כי המקום מלהיב בריח ובמראה (ואז תרצו גם בטעם). בסניף

שליד ה-Leidseplein יש מקומות ישיבה ואווירה פחות אינטימית ויותר היי-טקית. הסניף שמשלב בין השניים הוא זה שנמצא ב-Singel ליד כיכר Koningsplein. אפשר גם לקנות גלידה במשקל ויש גם משקאות חמים וקרים. בסביבות חודש דצמבר מומלץ לטעום את ה -  Speculaas שהוא תערובת התבלינים המשמשת לעוגות ועוגיות בתקופת החגים. בשאר עונות השנה תמצאו כאן טעמים מצוינים כמו גלידת שוקולד בלגי וגלידת אגוזי מקדמיה עם קרמל.
כתובת: Singel 437, Leidsestraat 101, Spui 5
 
גלידת קולדסטון
גלידת קולדסטון צילום: האתר הרשמי

ניו יורק: Cold Stone Ice cream: הגלידה הכי טובה בניו יורק. רשת הגלידריות האמריקאית מתפרשת בכל רחבי המדינה. הסניף הכי מפורסם שלה ממוקם בלב מנהטן בסמוך למועדון ה- BB KING שברובע התיאטראות. הרעיון שמאחורי הגלידריה הוא שאתם בוחרים את גודל המנה, את סוג הגביע, את טעם הגלידה ואת התוספות לגלידה. והתוספות לגלידה לא נגמרות, ביניהם עוגיות בראוניז ואוריאו, סוכריות מכל הסוגים, אגוזים מכל הסוגים ועוד ועוד ועוד. הכל מתערבב לגוש גלידה אחד גדול. ישנן גם מנות קבועות בתפריט, אבל הכל מוצג לראווה בפני הלקוח. לא להיכנע לתורות הארוכים שמחוץ לחנות, שווה כל רגע של המתנה.
כתובת: 253w 42nd street

מדריד: Giangrossi: מה משותף בין מדריד, ברצלונה ומרבייה? שבשלושת המקומות האלה תמצאו את גלידריית Giangrossi, אחת הטובות בספרד. הרשת נולדה בארגנטינה, הידועה בגלידות המצוינות שלה, אך השם מסגיר את המקור האמיתי של הגלידרייה  - איטליה.

גם העיצוב מזכיר את האלגנטיות והאופנה האיטלקית, עם שליטה ברורה של גוונים לבנים וספות עור רכות, שהופכות את אכילת הגלידה לחוויה נוחה ומהנה במיוחד. כל הגלידות הן תוצרת בית, מחומרים 100% טבעיים, ומגוון הטעמים גדול ומקורי. למשל, תוכלו לטעום כאן גלידת גזר-מנדרינה או תפוח ירוק-קרמל, פשוט משגע. יש גם עוגות ועוגיות, בראוניס ועוד קינוחים אטרקטיביים. הכל מגיע במנות נדיבות, אבל תמיד נשאר חשק לעוד. 
כתובת: Calle de Alberto Aguilera, 1 

זלצבורג: Schweiger Eis: הגלידריה המפורסמת Schweiger Eisשוכנת בצפון העיר זלצבורג. עוד בשנת 1930 החלה משפחת שוואייגר לייצר גלידות ומתוקים שהפכו במהרה לידועים ואהובים בעיר זלצבורג ובסביבתה. עם השנים, הפך המקום גם לקונדיטוריה מוצלחת. גם כיום, ובמיוחד בימות הקיץ, נחשבת הגלידריה, הנמצאת בגבולות העיר, כיעד נחשק.

ניתן לערוך בסביבתה, הטובלת בירק ומתאפיינת באווירה פסטורלית במיוחד, טיול אופניים משפחתי. בימים שמשיים, תוכלו לשבת בגינת המקום ולבחור מבין כ-50 סוגים שונים של גלידות טריות, כולן תוצרת בית. הגלידות מגיעות בגביע, עם הרבה קצפת, וסירופים מתוקים ופירות אקזוטיים. בקונדיטוריה תוכלו למצוא מבחר עוגות ועוגיות מפנקות, וכן מגוון טורטים טעימים וממתקי שוקולד מפתים. כמו בכל בית קפה מכובד באוסטריה, לצד כל המתוק הזה תוכלו ללגום קפה או תה משובחים.
כתובת: 93 ,Itzlinger Hauptstrasse
 

גלידה ג'יאוליטי
גלידה ג'יאוליטי  צילום: האתר הרשמי

רומא: Giolitti: המקום מספר אחת ברומא בכל מה שקשור לגלידות הוא ללא ספקGiolitti- הגלידריה הותיקה ביותר בעיר. תמצאו כאן את הוניל המוכר (vaniglia), השוקולד העשיר (cioccolato), התות האדמדם (ragola) וכמובן, הקפה האיטלקי (caffè); תמצאו גם שילובים מעולים, כמו gianduia (שוקולד-אגוזים), cassata alla siciliana, zabaglione, mascarpone ו- maron glacé, שהתרגום עושה להם עוול - פשוט תטעמו!

גלידת הסאנדיי המגוחכת בגודלה העצום עונה לשם Coppa Olimpica (עם עוגת ספוג, נוגט, שוקולד ושאר מטעמים); טעמים נוספים שכדאי לנסות: Stacciatella, Ricotta, Champagne, Yogurt, Coconut, Peach, Apricot, Grape, Mandarin ו- Blackberries.
כתובת: Via Uffici del Vicario 40

ניו יורק: China Town Ice cream factory: לאחר שאפילו 31 הטעמים הסטנדרטיים של הגלידה יתחילו קצת להימאס עליכם, חפשו את הדגל עליו מתנוסס דרקון שמנמן. בתחתית הדגל תמצאו את China Town Ice Cream Factory, המהווה אטרקציה למקומיים ולתיירים כאחד מאז 1978.

החלל הפנימי הקטן, העליז והמואר מכוסה בגזרי עיתונות, T – shirts צבעוניות למכירה ובתפריט, שקריאתו מצריכה הדרכה מסוימת בהתחלה. בין הטעמים המסורתיים תמצאו כאן את ה - citrus-y, herbal green tea ice cream,  lychee sorbet,  nutty black sesame ice cream ו-  fresh green avocado, כולם נהדרים ומחייבים טעימה. דווקא הטעמים הנדושים ביותר – שוקולד, וניל, תות ועוד מוצגים כאן כאקזוטיים. מי שמחפש קונטרסט יכול לשלב בין הקצוות הקולינריים, ולבחור, למשל, ג'ינג'ר עם אפרסק, או כל שילוב מעניין אחר, כמו ה- three scoop sundae שניתן לבקשו עם רוטב שעועית אדומה... הטעם הרבה יותר טוב מכפי שזה נשמע. ברגע שתנסו פעם אחת, לא תוכלו להתנתק.
כתובת: 65 Bayard St 

לוס אנג'לס: Gelato Paradiso :­אחת הגלידריות הגדולות והמטופחות של הוליווד. במקום מיוצרת גלידה איטלקית אותנטית, הן מבחינת טכניקת ההכנה והן מבחינת סוגי הטעמים. הגלידרייה משתמשת במצרכים המיובאים מאיטליה ובמתכונים מסיציליה. התוצאה היא מבחר של עשרות טעמים (ה-Black Cherry מומלץ), ביניהם 25 טעמי סורבט. הלקוחות יכולים לנסות להזמין מראש טעמים שאינם קיימים כאן, והגלידריה תנסה להכינם במיוחד.
כתובת: 6922 Hollywood Blvd., Hollywood, Los Angeles

באדיבות אוגוסטה - המלצות של ישראלים החיים בחו"ל

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עשרת הגדולים

טופ 10: המועדונים, המסעדות, בתי המלון, החנויות והתערוכות השווים ביותר בעולם

לכל הכתבות של עשרת הגדולים

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים