שישי בשוק: שוק נתניה
יוצאי צפון אפריקה מגיעים לשוק נתניה לקנות את הבסיסה, תערובת של זרעי כוסברה, כמון, גרגרי חיטה ושקדים ובמסעדת צ'צ'ו אפשר לאכול מפרום ועסבנה שזה קיבת פרה ממולאת. חגיגה לחושים בשוק

שוק ברקאי וולפסון
לקראת פסח נוהרים לשוק יוצאי צפון אפריקה מכל רחבי הארץ כדי לקנות את החרוסת ואת הבסיסה, תערובת שלשם הכנתה טוחנים זרעי כוסברה וכמון, ומוסיפים גרגרי חיטה ושקדים. בראש חודש ניסן, כשבוע לפני ליל הסדר, נוהגים בני המשפחה המורחבת להתאסף לטקס הבסיסה.
מוסיפים שמן וסוכריות לתערובת ומלווים בתפילה ובמשאלות לכבוד השנה החדשה המתחילה באביב. לטובת יוצאי מרוקו דואגים כאן למלאי של זעפרן ספרדי ומשיה (קליפת אגוז מוסקט). "לקציצות של פסח, המרוקאים משתמשים רק בשני התבלינים האלה ואסור להוסיף אפילו פפריקה", אומר רפי.
את השעות המוקדמות של הבוקר עושה רפי באראזני, בעל חנות דגים, בנמל הקישון, שם מנהלים סוחרי הדגים והדייגים "דלל" - מכירה פומבית. "אני אוהב לראות את הדגים בעיניים", הוא אומר ומציג בגאווה שני לוקוסים ענקיים טריים.
השוק עשיר במסעדות ביתיות קטנות המייצגות בעיקר את המטבח הטוניסאי והטריפוליטאי, הגרעין הוותיק של האוכלוסיה המקומית, ואחת מהן היא מסעדת צ'צ'ו.
"מאכלים טריפוליטאיים מהמטבח של אמא", חקוק על השלט, אבל מי שהקים את המסעדה היה דווקא אב המשפחה, צ'צ'ו, שהיה טבח מוכר עוד בטריפולי בטרם עלתה המשפחה ארצה והתיישבה בנתניה. היום מנהלים את המסעדה ומבשלים בה בני המשפחה לדורותיה. מזל שוקדת על המפרום, ויקי מועך פול ויצחק מנהל את העניינים.
על שש פתיליות מתבשלים "טבחה בקרעה", תבשיל שעועית ודלעת בבשר, ומצ'ומה בשר מבטן הפרה ברוטב חריף. בימי רביעי וחמישי מתבשלת על הפתילייה "עסבנה" - קיבת פרה ממולאת בחמישה סוגי בשר ותבלינים מסעירים. צריך להיות קצת משוגע כדי להכין עסבנה - הטרחה רבה. את המעיים משרים, מחטאים, מרככים, ממלאים ומבשלים ארוכות.
מסעדת צ'צ'ו, שוהם 10, נתניה, טל' 09-8614511.
Warning: file_get_contents(http://cms.maariv.co.il/applications/projects/nrg/applications/cms/gallery/boxes/galleryBox_1764781_2.html) [function.file-get-contents]: failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /olive/online/55/ART1,764,781.html on line 248