• 13.

    כתבת מבולבלת. לכתוב שלקראת פסח קונים חרוסת ובסיסה

    אישיהודי, 29/07/08 11:10

    מראה על חוסר הבנה.
    בסיסה נוהגים לאכול בר''ח ניסן, חרוסת לעומת זה אוכלים בליל הסדר

  • 12.

    אז מתי נופל פסח? לפי הכתבה בעוד שבוע בערך (ל''ת)

    גוי, 26/07/08 22:42

  • 11.

    אז מתי נופל פסח? לפי הכתבה בעוד שבוע בערך (ל''ת)

    גוי, 26/07/08 22:40

  • 10.

    אוכל טוניסאי מול אוכל טריפוליטאי...ובכלל, יש הבדל!

    emanuel, paris, 26/07/08 22:18

    האוכל הטוניסאי יותר מעודן, יותר מגוון ועשיר יותר. כן הוא גם נתון יותר להשפעות חיצוניות של המטבח האיטלקי (בעיקר בגלל קהילת יוצאי ליוורנו), וכמובן המטבח הצרפתי!

    האוכל הטריפוליטאי, פשוט יותר, עני יותר ובסיסי הרבה יותר.

    המטבח המרוקאי הוא המגוון והעשיר יותר מכל מטבחי צפון-אפריקה, ובכלל אחד העשירים בעולם.
    ההשפעות שלו הן מאפריקניות-ברבריות דרך ערביות-עותמאניות עבור ב:ספרדיות, צרפתיות ועד מטבח אירופאי קלאסי (אפילו גרמני...). גם בגלל שנות הכיבוש הרבות, והמדינות השונות שכבשו. וכן מפני ומיקומה המרכזי של מרוקו לחופי שני ימים שונים

    • עושר קולינארי גם במחוזות עוני...

      ד''ר ז'ולייט, 27/07/08 10:16

      אין ספק שמטבחי המגרב, הם בין המטבחים העשירים והמגוונים שיש.
      גם בקהילות העניות יותר במדינות אלה, האוכל עדיין היה איכותי ומגוון, היות ועלות המזון הייתה זולה מאוד, וכמעט בכל בית ניתן היה למצוא אוכל בשפע!

  • 9.

    צ'אצ'ו - חוויה טעימה!

    נורדיאני, 26/07/08 21:56

    כנסו, כנסו.
    תזמינו כוסית ערק.
    תתחילו עם ניגובי לחם שחור בסלטים ואחר כך תזמינו מפרומה עם קוסקוס. אל תתביישו לבקש עוד רוטב. אלה טריפוליטאים עסלי, לא כוזרים...

  • 8.

    tarepuole

    yosi ben aroya, 26/07/08 21:41

    go to you tob and look basisa

  • 7.

    החריימה של צ'אצ'ו- מנה מעולה!

    רוני, 26/07/08 21:37

    שבו, תזמינו מנה חריימה עם המון רוטב. תשאלו אם יש בירה, יענו לכם שכן, אז תבקשו בקבוק סודה או משהו אחר, העיקר שבעלי המקום ידפקו חיוכים.

    החריימה מנה מעולה, זה בא עם לחם שחור או חתיכות חלה טרייה.טבלו הלחם ברוטב ותהנו. תקבלו גם פנכת מחמצים וסלט טעים ומתובל. תבקשו גם ערכת פלפל צ'ומה. אל תחמיצו.

  • 6.

    כשאשכנזי נתנייתי אני מעיד שצצ'ו גורם לבכי מאושר! (ל''ת)

    אודי, 26/07/08 20:23

  • 5.

    מספר שלוש, אתה טועה.

    טוניזאי, 26/07/08 19:47

    אני טוניסאי ואצלנו ואצל כל קרובינו עושים טקס ''בסיסה''/''בשישה''.

  • 4.

    אההה ...

    אייל, 26/07/08 16:36

    אההה... הם יוצאי צפון אםפריקה - חשבתי שהם ישראלים ...

    כותרת מטומטמת של עיתונאי מטומטם ולמעשה זה אותו דבר לאחרונה

  • 3.

    הבסיסה

    ג'נאח אברהם, 26/07/08 09:25

    גב' יעל עופר לא דייקה באשר ל''בסיסה'' מנהגי ''הבסיסה'' הינם יחודיים ליוצאי לוב בלבד.

    • לא נכון- גם יוצאי טוניס

      קרן, 26/07/08 19:59

      אצלנו קוראים לזה פשישה. עורכים את הטקס לפני פסח. לתערובת מוסיפים שמן, סוכריות בטעם אניס וחיכות תמר לח. בתוך התערובת מטביעים מפתח ישן למזל. הפשישה היא אחד המעדנים הבריאים והטעימים שיש.

      • קרן צודקת

        מיכל, 27/07/08 10:12

        הפשישה מזכירה לי את התקופה לפני פסח כשסבתי הכינה את התערובת ואת הטקס עם הוספת השמן והמפתח היום הפכו את הפשישה למשהו שנמכר בחנות טבעאיפה ימי הנוער חלפו להם בלי שוב

        • פשישה

          שרון, 27/07/08 14:21

          הפשישה מנהג טוניסאי בראש חודש ניסן מתקבצים כולם ושופכים שמן על אבקת הפשישה מכניסים מפתח (סמל לפתיחת המזל) וטבעת - לרווקים שיזכו לזיווג באותה שנה.
          מכניסים תמרים ואגוזים.
          וזה מאד טעים

  • 2.

    מסעדת צ'צ'ו- אוכל טעים. (ל''ת)

    ב.ב, 25/07/08 13:59

  • 1.

    פלאפל מוסא

    סמי, 25/07/08 10:48

    לא לשכוח את פלאפל מוסא בשוק בנתניה, הפלאפל הכי מיוחד וטעים בארץ!