משולש הזהב: מתכוני בורקס
בישיבות ממשלה בארוחת שבת בבוקר אצל סבתא בפינת הקפה במשרד בברית מילה ולהבדיל-בשבעה תמיד יהיה שם בורקס לנחמה. חיליק גורפינקל מלמד אתכם שלב אחר שלב איך להכין אותו בעצמכם.קצת מסובך אבל בהחלט שווה את המאמץ

ברית מילה. אף פעם לא אהבתי את האירוע הזה. מכיוון שאני מיזנתרופ בעל משפחה קטנה שגם גדל במשפחה קטנה, לא יוצא לי להיקלע לבריתות רבות. גם לא לחתונות ולבר מצוות.
אבל לפעמים אין ברירה. למשל, כשהצלמת המופלאה של המדור שלך, שבלי לשים לב גם הפכה לסוג של חברה טובה, יולדת. אבל זה לא הפך עבורי את הביקור בברית המילה של הבן שלה לנסבל יותר.
מזל שחיכה לי הבורקס. תודה לאל על הבורקס. המשחרר הגדול, המאחד הנצחי של הישראלים באשר הם. לא גפילטע, לא קוסקוס, לא צ'ולנט, אפילו לא חומוס או פלאפל. הראו לי ישראלי שאינו אוהב בורקס ואראה לכם מתחזה. הרי כולנו אוכלים בורקס.
בישיבות ממשלה, בשבת בבוקר אצל סבתא, בפינת הקפה במשרד, וכמובן בשמחות. ולהבדיל אלפי הבדלות - גם בשבעה הבורקס הוא המנחם הגדול.

אני גדלתי על בורקס של שבת בבוקר, ולא סתם בורקס - אצלנו היה המופלא מכולם, זה עם החצילים. עכשיו לסבתא אסתר כבר אין כוח ואני, לכבוד הבן החדש של מיכל, אוריאל, החלטתי להכין בעצמי בורקס. חצילים, כמובן, אבל לא רק.
את המדור הזה צילמנו, מיכל ואני, זמן רב לפני הלידה. תכננתי לכתוב על בורקס ששנינו מאוד אוהבים, אבל רק בברית, אחרי שכבר
הוא שומר עלינו ברגעים הקשים, המביכים, השמחים, ועושה זאת בדרכו המוזרה והמצחיקה. הרי בורקס, אתם בטח יודעים, הוא לא ממש מזון בריאות לגוף. אבל לפעמים לא רק הגוף חשוב, אלא גם הנשמה. מזל טוב מיכל, נשמה שלי.
כמות: 20 יחידות, זמן הכנה: דקות ספורות
אני לא משוגע ולא אתן כאן מתכונים לבצק עלים או לפילאס. את אלו אתם יכולים לקנות בסופרמרקט, ואם אתם רוצים להשקיע, אז בצק פילאס מעולה תמצאו אצל "ליאון" (עולי ציון 17, שוק הפשפשים, יפו) ובצק עלים מצוין תמצאו בקונדיטוריה "עדית" (אבן גבירול 85, תל אביב).
לעומת זאת, בצק לבוריקטס, אותם סהרונים קטנים ונפלאים, אפשר וכדאי להכין לבד. הם יהיו במיטבם אם תמלאו אותם בחצילים, אבל גם מלית גבינה ואפילו תרד יהיו נפלאים.
החומרים:
1/2 כוס שמן צמחי (חמניות, זית או חצי-חצי)
1/2 כוס מים חמים (לא רותחים)
1/2 כפית מלח
2 ו-1/2 כוסות קמח בערך (הסבר על ה"בערך" בהמשך)
ההכנה:
1. טורפים במזלג את השמן, המים והמלח בקערה גדולה.
2. מערבבים בהדרגה את הקמח לתוך הקערה-בהתחלה בעזרת המזלג ואחר כך בידיים.
3. לשים עד שמתקבל בצק רך ונוח.
הסיבה שכתבתי שצריכים בערך שתי כוסות וחצי היא שקמח הוא לא מדע מדויק. יכול להיות שתזדקקו לכף אחת פחות או יותר. אבל אל דאגה, אתם תדעו בדיוק מתי הבצק מוכן, כי תהיה לו טקסטורה רכה ומגע שמנוני. לא חייבים לקרר את הבצק לפני הרידוד, ואפשר להתחיל לעבוד איתו מיד. אם בכל זאת נותנים לו לנוח, אז השאירו אותו מחוץ למקרר במשך כשעה. יתרונו הגדול של הבצק הזה הוא שגם אם ייראה לכם שהוא התפורר לגמרי במהלך הרידוד, הוא יהיה ילד טוב וינפיק בורקיטס לתפארת.

כמות: 40 יחידות, זמן הכנה: דקות ספורות
מלית זו מתאימה במיוחד לבצק עלים.
החומרים:
1/2 ק "ג גבינה (עדיף בולגרית של "המאירי", אבל אפשר גם פטה, קוטג' וכדומה)
2 ביצים טרופות קלות
קצת פלפל לבן טחון
ההכנה:
1. סוחטים היטב את הנוזלים מהגבינות ומערבבים אותן עם שאר החומרים.
2. אין צורך להוסיף מלח. הגבינה מלוחה דיה.
כמות: 20 יחידות, זמן הכנה: דקות ספורות
מלית זו מתאימה במיוחד לבצק פריך.
החומרים:
2 חצילים קטנים או אחד גדול
100 גרם גבינה בולגרית או פטה
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
פלפל שחור
מעט מלח
ההכנה:
1. קולים את החצילים על האש עד שהם מתרככים היטב. קולפים, סוחטים היטב מהנוזלים ומועכים.
2. מערבבים את החצילים עם שאר החומרים ומוסיפים מעט מלח אם צריך (רצוי לטעום קודם לכן, שכן הגבינות מלוחות).

כמות: 40 יחידות, זמן הכנה: דקות ספורות
מלית זו מתאימה במיוחד לבצק פילאס.
החומרים:
1/2 ק "ג תרד טרי (אפשר גם קפוא ואפילו רצוי. זה נוח יותר)
2 ביצים טרופות
1/4 ק "ג גבינה בולגרית או פטה
4 כפות קשקבל מגוררת או פרמזן
פלפל שחור טחון
מעט מלח
ההכנה:
1. אם בחרתם בתרד טרי, קוצצים היטב. אם בחרתם בקפוא - מפשירים.
2. מערבבים עם שאר החומרים.
החומרים:
חלמון ביצה טרוף עם כפית מים
שומשום לזרייה
גבינת קשקבל מגוררת לזרייה
ההכנה:
בורקס חצילים:
1. מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות .
2. מרפדים את התבנית השחורה המקורית של התנור בנייר אלומיניום או בנייר אפייה משומנים קלות. של
3. מרדדים את הבצק ובעזרת כוס או חותכן עוגיות קורצים ממנו עיגולים.
4. מורחים את העיגולים בחלמון הטרוף עם המים ומניחים במרכז כל עיגול כפית קטנה של מלית.
5. מקפלים כל עיגול לחצי, מהדקים וצובטים את השוליים.
6. מברישים בחלמון טרוף ומפזרים מעל שומשום וגבינת קשקבל מגוררת.
7. אופים במשך חצי שעה.
בורקס תרד:
1. מחממים את תנור האפייה ל-180 מעלות .
2. מרפדים את התבנית השחורה המקורית של התנור בנייר אלומיניום או נייר אפיה משומנים קלות.
3. פורסים דפי פילאס על משטח עבודה ומורחים אותם במעט שמן.
4. מסדרים שורה דקה ממלית התרד קרוב לקצה הפילאס, מבלי שהמלית ייגע בקצוות.
5. מגלגלים לסיגר ואותו מגלגלים לשבלול.
6. מורחים בחלמון ומפזרים מעל גבינת קשקבל. אופים במשך חצי שעה.

בורקס גבינה:
1. מחממים את תנור האפייה ל180- מעלות.
2. מרפדים את התבנית השחורה המקורית של התנור בנייר אלומיניום או בנייר אפייה משומנים קלות. 3. חותכים את דפי בצק העלים לריבועים של חמישה ס"מ על חמישה ס"מ.
4. מורחים כל ריבוע בחלמון טרוף, ומניחים במרכז כפית גדושה של מלית גבינה.
5. מקפלים למשולש, מהדקים וצובטים את השוליים.
6. מברישים בחלמון טרוף, מפזרים מעל גבינת קשקבל ושומשום ואופים במשך חצי שעה.








נא להמתין לטעינת התגובות


