ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון
עכשיו ניתן כבר להשיג בשווקים את פטריות השיטאקי הטריות. הן בשרניות ומשתלבות מצוין במאכלי פסטה, דגים ובשר. מתכון לריזוטו וסלמון עם הפטרייה הארומטית

מתכון לריזוטו עם שיטאקי וסלמון צילום: יח''צ
חובבי המזון האסיאתי מכירים את הפטריות הללו בגרסה המיובשת שלהם, במעדניות וחנויות לממכר מזון מהמזרח. אולם כעת הן מגודלת גם בארץ וניתן להשיג אותן טריות.
פטריית השיטאקי הטרייה ארומאטית ובשרנית.
בנוסף לטעם, לפטריית השיטאקי מייחסים סגולות מרפא רבות כמו חיזוק מערכת החיסון, וויסות לחץ הדם, הפחתת כולסטרול ושומנים בדם. הפטרייה דלת קלוריות ואינה מכילה כולסטרול.
חוות פטריות תקוע מציעה מתכון טעים ומלא ניחוחות.
ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון
המצרכים ל-4 מנות:
2 כוסות אורז ריזוטו עגול
2 כפות שמן זית
1 חבילה פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות דקות
1 גבעול סלרי, חתוך לפרוסות
1 גזר קלוף, חתוך לפרוסות
מחצית ענף רוזמרין טרי
75 גרם חמאה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים
8 ענפי רוזמרין שלמים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. הכנת ציר ירקות מהיר: בסיר בינוני שמים את הסלרי, הגזר, כ-10 פרוסות פטריות שיטאקי, מחצית ענף רוזמרין וליטר מים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד.
2. הכנת הפטריות: מחממים במחבת כף מהחמאה (כ-25 גרם) ומטגנים את פרוסות הפטריות הנוספות עם מעט מלח כ- 3-4 דקות עד להזהבה.
3. הכנת הסלמון: מסירים מבסיס ענף הרוזמרין את העלים ומשפדים את נתחי הסלמון על ענף הרוזמרין החשוף. מתבלים במלח ופלפל.
4. הכנת הריזוטו: בסיר בינוני, בלהבה בינונית מחממים כף שמן ומוסיפים
5. מסננים את ציר הירקות ויוצקים מלוא מצקת אחת מהציר לסיר האורז ומערבבים עד שהאורז סופג את מרבית הנוזל ומתייבש מעט.
6. מוסיפים מצקת נוספת ושוב מערבבים היטב. חוזרים על התהליך עד שהאורז מתרכך לגמרי, הבישול אורך כ- 15-20 דקות.
7. מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
8. מחממים במחבת כף שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (4 הצדדים שמסביב לשיפוד).
הערה: אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים ריזוטו, כדאי לשים לב לתהליך הבישול הייחודי של אורז מסוג זה. מומלץ להשגיח היטב על התבשיל ולערבב את האורז רוב זמן הבישול, לאחר מספר פעמים תקבלו את התחושה הנכונה. מטרת הערבוב הינה לשחרר את העמילן וכן למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר. בגמר הבישול האורז צריך להיות נוזלי מעט ו"דייסתי"
להגשה: יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מיד.








נא להמתין לטעינת התגובות


