נשנושי מסעדנות
מסעדות מתחילות להתארגן לקראת שבועות, ירון שלו מטוטו מציע תפריט טאפאס ועוד עדכונים מגרי חיך מהזירה הקולינרית

בנוסף, יחלו למכור בסניפי הרשת החל מסוף החודש מגוון גבינות ממחלבות בוטיק ברחבי הארץ. כחלק מקונספט הביכורים של לחם ארז, תוכלו לרכוש את מגוון המוצרים ולקבל את כולם בטנא מיוחד עשוי בד יוטה טבעי.
מהרשת נמסר כי חג השבועות השנה יכלול גם עוגת גבינה עם משמשים (79 שקל), קראנצ' ריקוטה (44 שקל) וקיש קוטג' ותרד (69 שקל).
בין מוצרי הרשת המיוחדים לחג גם: עוגת בראוניז משוקולד בלגי עם קרם סימפוניה ושוקולד לבן (69 שקל); עוגת גבינה קלאסית – עוגה אפויה ואוורירית המפודרת באבקת סוכר (69 שקל); לחם חציל ופטה (28 שקל) ולחם שיפון זיתים ואמנטל (25 שקל).
להשיג בכל סניפי הרשת

לכבוד הקיץ, מציג השף ירון שלו תפריט טאפאס חדש שיוגש מדי ו' בשעות הצהריים.
מהמסעדה נמסר כי המנות יוחלפו מדי שבוע ויוגשו למקומות ישיבה שיוצבו מחוץ למסעדה כך שתוכלו ליהנות ממנת שמש הגונה יחד עם הטאפאס שלכם.
התפריט ילווה, כראוי, גם במגוון יינות מבעבעים
תפריט הטאפאס יוגש במקום מדי ו', בין השעות 12:00 ל-16:00.
טוטו, ברקוביץ 4, תל אביב. טל': 03-6935151

ועוד בענייני חג השבועות: ברשת פטיסרי מזרין של הקונדיטור אלון גולדמן מציגים לקראת החג שלל עוגות ועוגיות על בסיס גבינה.
בין מאפי הגבינה גם: מקרון צ'יז קייק – עוגיות מקרון במילוי קרם גבינה (5 שקל ליחידה); ג'יפי – עוגת גבינה עם פירורים וקרם פסיפלורה (26 לעוגה אישית); קראנץ' ריקוטה – עוגת שמרים במילוי גבינת ריקוטה (38 שקל) וקיש כרישה וגבינת עיזים (78 שקל).
מזרין, משכית 32 הרצליה פיתוח. טל': 9576545 -09
גורדון 17, תל אביב. טל': 5221050 –03
מונטיפיורי 42 תל אביב. טל': 5667020 – 03
לקראת חג השבועות, שיתחיל ב-8 ביוני, מכריזים בגלידרייה והאספרסו בר שקד מנמל תל אביב על פסטיבל גלידות עוגות גבינה. מהמקום נמסר כי את הגלידות יכינו מדי יום ועוגות הגבינה יתווספו ליתר הטעמים במקום.
שקד, למי שלא מכיר, היא גלידריית בוטיק המשלבת בתחומה גם בית קפה. טעמי הגלידות משתנים מדי יום בהתאם לדרישת הקהל. הגלידות מיוצרות מחומרים טבעיים בלבד, מפירות טריים וחומרי גלם המיובאים מאיטליה.
בין הטעמים שתמצאו במסגרת הפסטיבל גם: עוגת גבינה עם פירות יער; עוגת גבינה עם בראוניס שוקולד; עוגת גבינה עם פירורים ועוגת גבינה עם ריבת תותים עשירה (12 שקל לכדור, 17 שקל לשניים).
גלידריית שקד, נמל תל אביב, כניסה ראשית דרך כ"ג יורדי הסירה. טל': 03-6760438

ביום ו', 6 ביוני, מתעתדת מסעדת הבשרים ממתחם פולג לקיים יריד בשר ובירות. הפסטיבל יחל ב-11 בבוקר וצפוי להימשך עד השעה 18:00.
מהמסעדה נמסר כי במקום יוגש מבחר גדול של בירות לצד מנות בשריות. במהלך האירוע יחנכו קברניטי המקום את בירת רובינשטיין, בירת לאגר מעושנת שיוצרה במיוחד על ידיד מומחה הבירה גדי דבירי.
בין הבירות שתוכלו לצרף לנתח הבשר האהוב עליכם גם קסטיל רוז', אדלוויס פיץ/, ברון טרנק ועוד. מחיר כל הבירות יעמוד על טעימה במחיר של 5 שקל, שליש ליטר מהחבית ב-10 שקל וחצי במחיר של 15 שקל.
מנות הבשר שיוגשו במהלך היריד כוללות גם קבב שמן ב-5 שקל; המבורגר מבשר בקר ב-15 שקל ונקניקיות צ'וריסוס ב-10 שקל.
רובינשטיין, גיבורי ישראל 17 מרכז יכין א.ת פולג טלפון: 09-7888838

מסעדת פרנצ'סקה האיטלקית מראשון לציון חוגגת שבע שנים להיווסדה ופוצחת בחגיגות ים תיכוניות.
במסגרת החגיגות יארח שף המסעדה, אופיר דמלין, מגוון שפים. בין האורחים הצפויים לבשל במקום גם שף ערן זינו מברקרולה שיתקין עם שף המסעדה ארוחה איטלקית-מרוקאית ב-2 ביוני.
חודש לאחר מכן, סוהיל אבו-נסרה ממסעדת ערבסקה יגיש מנות מהמטבח הלבנוני ב-7 ביולי ואיציק תאג'ר ממסעדת מאיה, שישלב במנותיו בין המטבח הטורקי ליווני ב-4 באוגוסט.
מחיר הארוחה יעמוד על 200 שקל לכל סועד כאשר חברי המועדון יזכו לעשרה אחוזי הנחה.
פרנצ'סקה, טיילת חוף הים, ראשון לציון. טל': 03-9414152
בית הקפה והמסעדה התל אביבי מגוון בעיצוב קציצת ההמבורגר המוגשת במקום. השבוע פצחו שם בדיל הכולל המבורגר מרובע בליווי ירקות טריים ותוספת חמה לבחירה (35 שקל).
בין התוספות שניתן להזמין יחד עם ההמבורגר גם בלאדי – חציל קלוי, טחינה ונגיעות סילאן; קאריבי – פלפלים; ים תיכוני – גבינת עיזים ופלפלים קלויים (8 שקל לתוספת).
התוספות החמות כוללות גם הום פרייז, צ'יפס, פירה ושעועית ירוקה.
בר גיורא, בר גיורא 4, תל אביב. טל': 03-6204880

מסעדת הקרפלעך הסיני מתל אביב פתחה השבוע את הקיץ באופן רשמי עם מבצע המשלב בירה ודים סאם.
מהמסעדה נמסר כי החל מהשבוע, כל לקוח שיגיע לאחר השעה 21:00, יוכל ליהנות מארוחת דים סאם הכוללת 9 יחידות ובירה ללא תחתית במחיר של 69 שקל.
טעמי הדים סאם במקום כוללים גם תרד ובוטנים, בטטה וכוסברה, בשר ופירות ים.
דים סאם, אלנבי 120 תל אביב. טל': 03-5604341