המטבחון: עלי מנגולד ממולאים באורז
שף ליאור חפצדי ממסעדת קנלה מלמד אתכם כיצד לרקוח מנה שתרגש את כל מי שמסתובב במטבח שלכם. דיווח מצולם
בגדול, כל עלה מנגולד נחלק לשני חלקים: העורק הלבן והעלה הירוק. העורק הלבן מזכיר את גבעולי החסה, והירוק מזכיר תרד. כשבבישול ארוך עסקינן, אפשר להשתמש יחד בשני החלקים. מכיוון שבקיץ נוטים לעסוק בתבשילים כמעט נטולי בישול, חשוב להפריד את החלקים. הסיבה לכך היא שלעורק הלבן לוקח המון זמן להתרכך.
כדאי שתדעו שעם מנגולד אפשר לרקוח פשטידות, מנות נזיד, סלטים או מרקים. רמות הברזל הגבוהות שבו הופכות אותו לירק כדאי מבחינות לא מעטות.
הפעם החלטנו להתמקד בממולאים - מנה שתרגש
החומרים:
250 ג' בשר טלה
1 סלרי קצוץ
חופן פטרוזיליה
חופן נענע קצוצה
1 סלרי קצוץ
1/2 כוס אורז
מיץ מ-2 לימונים
1 בצל קצוץ
פלפל לבן
מלח
שום לפי הטעם
שמן זית
6-7 עלי מנגולד
ציר ירקות (או ליטר מים)
ההכנה:
1. חולטים את העלים ומעבירים אותם למי קרח.
2. בינתיים, מעבירים לקערה את האורז, לאחר מכן את שאר החומרים לפי הסדר הבא: בשר הטלה, בצל, שום, עגבניות, סלטי, פטרזויליה, נענע, פלפל לבן, מלח, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים הכול ביחד.
3. פורשים את העלים ומורידים מהם את העורק הלבן.
4. לוקחים מעט מהתערובת ומניחים אותה בקצה של כל עלה.
5. יוצרים בסיר שכבת תפוחי אדמה.
6. מגלגלים את העלים ומעבירים אותם לסיר.
7. מבשלים את העלים בסיר עד לריכוך האורז והבשר. מביאים לרתיחה למשך שלוש עד ארבע דקות.
8. מעבירים לאש קטנה וממשיכים לבשל עד שצבע העלים הופך לירוק כהה.