פאייה פירות ים ובשר
עם תחילת פסטיבל נחלת בנימין, שף שבי בהר ממסעדת דרוקר'ס מציע לכם את הפאייה שתוגש באירוע להכנה ביתית. דיווח מצולם
פאייה בדרוקר'ס
מדובר במנה מבוססת אורז, המוכן על בסיס פירות ים, בשר (ירקות או שלושתם), יחד עם תועפות של זעפרן ושמן זית. כל תיבול נוסף הוא על אחריות המשתמש בלבד. בהתאם לאופן הכנתה, מקור השם "פאייה" בולנסית הוא פשוט "מחבת". פופולריות המנה הובילה לכך שהמילה הפכה בספרד לשם נפרד במחבת.
כפי שמציין שף שבי בהר ממסעדת דרוקר'ס במתכון הווידאו המצולם שלפניכם, מהלך הכנת המנה אינו ממש קשה או מורכב, אך דורש התעסקות בלא מעט תבלינים. הטעמים, אגב, שווים את הטרחה.
הגענו למסעדתו של בהר יחד עם תחילת פסטיבל נחלת בנימין, בכדי להביא לכם את אחת המנות שיוגשו במהלך האירוע. להזכירכם מדובר בהתאגדות של מסעדות האזור בתל אביב לטובת מנות זולות ואלכוהול מוזל, הנמשך עד ה-25 במאי. בהמשך, כאמור, תוכלו ללמוד כיצד להכין אותה בעצמכם:
פאייה פירות ים, שף שבי בהר, דרוקר'ס
4 מנות
החומרים:
800 גרם אורז ארוך
בקבוק מים מינרליים
1 כוס יין לבן
8 שרימפס (ניתן לרכוש בחנויות דגים)
125 גרם קלמרי
8 מולים
8 נתחי חזה עוף בינוניים
50 גרם שעועית ירוקה או תרמילי אפונה ירוקה
1/2 בצל לבן בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות דק
100 גרם עגבניות בשלות חתוכות גס
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מעט זעפרן
שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם
ההכנה:
1. מטגנים את הבצל עם מעט שמן במחבת כבדה (ברזל). מוסיפים את השום, השעועית ונתחי העוף עד להזהבה.
2. מוסיפים את העגבניות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לחצי מהכמות. מוסיפים זעפרן, פפריקה ולאחר מכן את המים.
4. מביאים לרתיחה ובזמן רתיחה משאירים על אש גבוהה לעוד כ- 3
דקות.
5. מוסיפים את האורז, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את פירות הים ומביאים לרתיחה נוספת ללא ערבוב לעוד חמש דקות.
6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומעבירים את המחבת כמו שהיא לתוך התנור ללא כיסוי.
7. כשהמים מתאדים לגמרי, לאחר 30-40 דקות, מוציאים מהתנור ומניחים בצד לעשר דקות.







נא להמתין לטעינת התגובות