אל תקרא לי מותק
בהתאם לטרנד הבריאותי, הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכונים לעוגות ועוגיות ללא סוכר, וגם כמה טיפים שיחסכו לנו קלוריות ויעזרו לאזן את רמות השומן בדם. אם אתם בעניין, המתכונים האלו בדיוק בשבילכם
בכוונה לרדת במשקל. כך או כך, ההימנעות מסוכר אינה אומרת שצריך לוותר על הנאות החיים, וקינוח מתוק או פרוסת עוגה טעימה יכולים להישאר בתפריט - רק קצת אחרת.
הקונדיטור מיקי שמו, מרשת 'שמו הקונדיטוריה', החליט להתגייס למשימה. בעקבות הביקוש בקונדיטוריות - בחיפה, בקריות, ומעכשיו גם ברמת אביב - רקח ליין דיאטטי של מאפים מתוקים ללא סוכר.
בנוסף לתפריטים, הקונדיטור שמו מעניק כמה טיפים שיסייעו להכנה קלה, וגם יעזרו לשמור על תפריט
בריא: "כשאנחנו רוצים לאפות ללא סוכר, מומלץ להצטייד מראש בכמה תחליפים מתוקים, כמו 'דיאטיפ', 'סוכרה דיאט' ו'כמו סוכר', שמוסיפים למאפה את המתיקות, ללא טעם לוואי.
כדי להוריד את רמות הסוכר הכלליות במאפה מומלץ גם להשתמש בעלי פילו, שהם בעלי ערך קלורי נמוך יחסית, 300 קלוריות למאה גרם. בנוסף, עדיף להשתמש בשמן קנולה, שנותן לנו פתרון מצוין להורדת אחוזי חומצות השומן במאפה, ומעשיר אותו במרכיבים טבעיים". הנה כמה מתכונים מאת שמו, שמספקים פיתרון לעניין הסוכר שלעיל.
החומרים:
תבנית אפייה באורך 25 ס"מ
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס ממתיק "כמו סוכר"
11/3 כוסות קמח
1/4 שקית אבקת אפייה
קורט אבקת סודה לשתייה
1 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: קינמון טחון, ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט
2 ביצים
4-3 גזרים בינוניים מגורדים
ההכנה:
1. מערבבים במיקסר בעזרת וו גיטרה, במהירות בינונית-נמוכה, את השמן וה"כמו סוכר", עד לקבלת
עיסה בעלת מרקם אחיד.
2. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים כ-1/2 דקה באותה מהירות.
3. מוסיפים את הביצים והגזרים המגורדים ומערבבים עד שנוצרת בלילה חלקה.
4. יוצקים לתבנית אפייה באורך 25 ס"מ עד שלושה רבעים מגובהה, ואופים ב-170 מעלות כ-45 דקות.
טיפ: אסור לערבב את החומרים היבשים עם השמן וה"כמו סוכר" במשך זמן רב, כי אחרת העוגה תהיה ספוגית מדי.
החומרים:
4 עלי פילו
4 תפוחי עץ גרנד בגודל בינוני
1/2 כוס אבקת "כמו סוכר" או 11/2 כפיות "דיאטיפ"
2 כפות שמן קנולה או 20 גר' מרגרינה "עץ הזית"
1/2 כפית קינמון טחון
ההכנה:
מילוי התפוחים:
1. מקלפים ומגלענים את התפוחים ופורסים אותם לפרוסות דקות בעובי 3 מ"מ.
2. מכניסים אותם לקערה ומערבבים אותם מיד עם 1/2 כוס אבקת "כמו סוכר". מוסיפים את הקינמון ומערבבים היטב.
הרכבת העוגה:
1. מפרידים את ארבעת עלי בצק הפילו לשני צמדים ומניחים אותם זה מעל זה, כשחצי מגודל
העלה בחפיפה למשנהו.
2. מברישים את העלים במעט שמן קנולה (או מרגרינה מומסת) ומניחים את מלית התפוחים בחלק התחתון של העלים.
3. מגלגלים לרולדה (שטרודל) כך שהקצה יהיה למטה, מניחים על גבי תבנית האפייה, מברישים בביצה ושוב בשמן או מרגרינה. אופים במשך 25 דקות בחום של 1900.
טיפ:
את עלי הפילו יש להעביר מהמקפיא למקרר לילה לפני השימוש. מוציאים את העלים מכיסוי הניילון
שלהם רק בסמוך להרכבת העוגה, אחרי שתערובת התפוחים מוכנה.

החומרים:
80 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
11/3 כוסות "כמו סוכר"
3 ביצים
5 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
250 גר' פיסטוק, פקאן ושקדים
ההכנה:
1. מערבבים חמאה ו"כמו סוכר" בעזרת וו גיטרה של המיקסר במהירות איטית, עד שמתקבלת עיסה אחידה.
2. מוסיפים את הביצים, הקמח, השקדים, הפיסטוק והפקאן ומערבבים למשך דקה נוספת במהירות איטית, עד קבלת בצק אחיד.
3. מחלקים את הבצק ל5- חלקים שווים, שאותם מגלגלים לגלילים בקוטר של 3 ס"מ. מניחים את הגלילים על גבי משטח ישר עטופים בניילון נצמד, ומכניסים למקפיא לכמה שעות, עד שהגלילים מתקשים בהקפאה.
4. מוציאים גליל אחר גליל ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 3 מ"מ, בעזרת סכין חלקה (לא משוננת). 5. מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים ב-170 מעלות במשך כ-12 דקות.

החומרים:
11/3 כוסות "כמו סוכר"
1 ביצה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
21/2 כוסות קמח
1/4 שקית אבקת אפייה
1/2 כוס שמן
1/2 חבילת חמאה או מרגרינה
1 כוס שקדים פרוסים, מולבנים
ההכנה:
1. מערבבים במיקסר, בעזרת וו גיטרה, את ה"כמו סוכר" והשמן עם המרגרינה, במהירות נמוכה, עד
לקבלת מרקם אחיד.
2ץ. מוסיפים ביצה אחת ומיד לאחר מכן את שאר החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והשקדים הפרוסים.
3. מוסיפים את קליפת התפוז המגוררת, וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד
במרקמו.
4. מחלקים את הבצק ל5- חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ. מניחים את הגלילים על משטח ישר, מכוסים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך שעתיים (אפשר גם למקפיא).
5. מוציאים גליל אחר גליל ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ בעזרת סכין חלקה (לא משוננת).
6. מסדרים את הפרוסות על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואופים ב-170 מעלות במשך 13 דקות. 7. מקררים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי אטום.
טיפ:
במקום 21/2 כוסות קמח לבן, ניתן לשלב בבצק 11/2 כוסות קמח לבן עם 1 כוס קמח מלא.