נשנושי סילבסטר
מנתח קצבים בארקדיה דרך מנות דג באורקה ועד קוויאר בטרקלין, אנחנו חוזים ערב סילבסטר לא רע בכלל. רק אל תשכחו להזמין מקום מראש. חלק א'
בין יתר המנות תמצאו שם מרק שורשים לבנים לפתיחה; בגזרת הראשונות יוצעו סלט פירות ים תיכוניים, או רביולי ממולא בשר זנב שור וקלמארי בוויניגרט; בשלב העיקריות תוכלו לבחור בדג ים (לפי מה שיביא הדייג), נתח קצבים בגריל עם סלק וצלעות טלה בגריל עם ראגו של חיטה.
המנות האחרונות כוללות אטריות קדאיף עם סירופ של דבש וזעפרן; עוגת גבינה עם מרקחת של דלעת וטארט אגסים. בין המנות הראשונות לעיקריות יוגש סורבה שמפניה. הארוחה אינה כוללת שתייה ושרות (280 שקל).
ארקדיה, אגריפס 10, בסמטה, ירושלים. טל': 6249138 02

מסעדת אורקה מגישה לכבוד הסילבסטר ארוחות דגים משעה 19:30 ואילך. המנות ילוו בעיצוב מיוחד של המסעדה ועל עמדת הדי.ג'יי ישתלט שמעון משל.
בין המנות שיוגשו במהלך הערב תוכלו
אורקה, נחלת בנימין 57, תל אביב. טל': 03-5665505

השף ניר צוק מציג במסעדותיו היפואיות – קורדיליה ונועה - ארוחות סילבסטר רבת מנות.
בקורדיליה תוגש ארוחה בת עשר מנות הכוללת מנות כמו חלמון שליו על ראגו שמפיניון; ניוקי כמהין וקוקי סאן ז'אק; וולינגטון פילה בקר וחמש פיטריות; משקה שוקולד וקוניאק, ועוד (290 שקל).
מסעדת נועה תציע בסילבסטר ארוחה בת שלוש מנות משותפות לשולחן, מנה עיקרית לבחירה וצלחת גורמנדייז לקינוח. הארוחה כוללת מנות פתיחה דוגמת בליני שמנת קוויאר; צלחת ים – מולים, סלמון בעישון ביתי וסרדינים כבושים; צלחת יבשה – גבינות צוק, סינטה כבושה ונקניקיות עגל.
המנה העיקרית תורכב מאחת המנות הבאות: אסקלופ עגל, פילה מוסר בארטישוק ירושלמי או מעורב פירות ים (190 שקל לסועד).
נועה, הצורפים 14, כניסה מרח' יפת 30, יפו. טל': 03-5184668
קורדיליה, סמטת הזכוכית 1 פינת יפת 30, יפו. טל': 03-5184668

בביסטרו תמצאו ארוחת סילבסטר המבוססת על קוויאר, בשרים והרבה קאווה. הארוחה תחולק למנת פתיח, ראשונה ועיקרית לבחירה וקינוח זוגי של קרם ערמונים. בחצות, כך מבטיחים שם, יתחילו להיפתח בקבוקי הקאווה.
מנות הפתיחה: טריו ביצי דגים (תפוח אדמה בביצי סלמון יחד עם ווסאבי, קרם פרש ובליני קוויאר שחור) וטריו ברוסקטות (חציל קלוי, כבד קצוץ ופסטו וחצילים).
בין מנות הבחירה תמצאו פטה כבדי עוף (בקראסט של אגוזים תמרים ותאנים); טריו סאטה (שיפוד ראמפ סטייק, חזה עוף ופרגית צלויים) ושרימפס בטמפורה בורגול.
העיקריות כוללות צלעות טלה בעשבי תיבול; פורטרהאוס 800 גר' צלוי ומוגש בליווי עגבניות צלויות ותפו"א; אוסובוקו בקר ביין אדום עם ירקות שורש (265 שקל לסועד).
הטרקלין, נחלת בנימין 41, תל-אביב. טל': 03-5660013

בסניף הרצליה של המסעדה הטורקית תנעים רקדנית בטן את זמנם של הסועדים בצהלך הערב. מ-18:30 תוצע לסועדים ארוחה זוגית מיוחדת לכבוד הסילבסטר, שתלווה בבקבוק קאווה על חשבון הבית.
בין המנות שכלולות בארוחה תמצאו גם חציל מסורתי ביוגורט; עלי גפן; חציל ממולא בשר טלה על מצע בצלים מקורמלים וכמובן הדונר והקבב (280 שקל לסועד עד 21:00, 350 שקל עד 22:30).
Tike, שנקר 11, הרצליה פיתוח. טל': 9728191- 09

גם במסעדה הכפר סבאית חוגגים את השנה הנוצרית החדשה בארוחת חג מיוחדת.
המסעדה מציעה ארוחת טעימות אותה התקין השף ערן זינו, זו תהיה זמינה לחוגגים החל מ-19:00.
בין המנות שיוגשו בערב הסילבסטר יוצעו גם סביצ'ה פלמידה, צ'ילי שרוף ואננס בגריל; רביולי זנב שור בציר עגל עם אגוזי לוז ותפוחי עץ; קינוחים, וכמובן - שמפניה (240 שקל לסועד).
רחוב עתיר ידע 13 א.ת החדש כפר סבא 09-7669606

רשת ההמבורגרים של השף צחי בוקששתר תציע במהלך הסילבסטר ביטים לצד בשר אדום. בכל אחד מארבעת הסניפים יתקלט די ג'יי אחר ובחצות תוגש שמפניה על חשבון המסעדה.
אותן מנות המבורגרים מוכרות יוגשו לאורך הערב, והכניסה ללא תשלום.
בלאק בר אנד בורגר, נפחא 52, מתחם One Plaza, באר שבע. טל': 1-599-555550
הברזל 23, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6441000
המדע 6, פארק המדע, רחובות. טל': 08-9361230
סינמה סיטי, רמת השרון. 03-6991100

הביסטרו מרמת ישי מבטיח להרקיד את הסועדים הצפוניים בערב הסילבסטר.
במהלך הערב תופיע במקום להקת "פיוז'ן בנד", אשר תגיע בחיזוקה של הזמרת גבריאלה. החבר'ה מבטיחים שירים לועזיים רומנטיים שישתלבו עם הערב המתקתק ממילא.
מחיר הכניסה כולל קוקטייל מיוחד ונשנושים מיוחדים לראש השנה האזרחי. על הצד הקולינרי אמונים השפים שחר ברנע ואלון יפת (מחיר כניסה: 70 שקל).
אדלה, האזור המסחרי, רמת ישי. טל': 04-9535358