השיבה להודו
חג ההודיה שנערך לאחרונה הוא הזדמנות מצוינת להצדיע לארוחה המסורתית של החג, שבמרכזה אותו תרנגול הודו מיתולוגי וממולא. קרן צור במדור נוסטלגי במיוחד
נקודת המפנה המיוחלת התרחשה בחג ההודיה, כשזוג חברים הציע לי להצטרף אליו לארוחה משפחתית בניו ג'רזי. נעניתי בשמחה, ולו רק מפני שרציתי לטעום מתרנגול ההודו המפורסם, שתמיד גירה את בלוטות הרוק שלי. כבר מהביס הראשון, ידעתי שמדובר בבינגו. ההודו החגיגי שהוגש לשולחן לא אכזב, והיה עסיסי ופריך כצפוי.
תוך כדי שאני מפרקת את העוף לגורמים, הסבירו לי חבריי את משמעות החג, אשר מבטא את הבעת התודה של האיכרים לבורא עולם על נדיבות הלב שהפגין כלפיהם, כשהעניק להם יבולי סתיו עשירים. ובכלל, הוסיפו חבריי, נחמד שיש יום אחד בשנה שבו את אסירת תודה על מה שיש לך.
עד כמה שאני שונאת להודות בכוחה של חשיבה חיובית (דכדוך, פסימיות ורחמים עצמיים חביבים עליי הרבה יותר,( עליי לציין שהקונספט מצא חן בעיניי, ורק כשהתחלתי לחייך לניו יורק, היא חייכה אליי בחזרה. מאז אני שומרת בלבי רגשות חמים לחג ההודיה, ואני לא היחידה: "זה החג האמריקני החביב עליי," מודה גם לואיס פסקו, השף של יקב "רקנאטי," שנטש לפני 12 שנה את ניו יורק לטובת ארץ הקודש.
לרגל חג ההודיה, שייחגג מחר ברחבי ארצות הברית, ניאות פסקו לפתוח את פנקס המתכונים האישי שלו, ולנדב מתכונים מנצחים של מאכלי החג המסורתיים, שנעים וטעים להכיר גם אם לא נולדתם לאמא אמריקה. אחרי שאתם מפרקים את ההודו ומחסלים את הקינוח, אל תשכחו לעצור ולהגיד תודה.
כמות: 8 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 310 קלוריות למנה
החומרים:
לבצק:
150 גרם קמח תופח
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 ביצה טרופה
1 כף חלב
החומרים:
למלית:
750 גרם דלעת קלופה ומבושלת
250 מ"ל שמנת מתוקה
60 גרם סוכר חום
120 גרם סוכר לבן
1 כף דבש
3 ביצים טרופות
1 כפית קינמון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
קורט אגוז מוסקט
קורט מלח
ההכנה:
הבצק:
1. מערבבים במטרפה ידנית את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות לשעתיים, ורצוי למשך הלילה.
3. שעתיים לפני האפייה מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בעזרת מערוך על משטח מקומח, ומשטחים בתבנית פאי.
המלית:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, ומשטחים אותה על הבצק.
2. אופים בתנור שחומם מראש ל2))- מעלות כ15- דקות.

כמות: 8 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 230 קלוריות למנה
החומרים:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
3 בצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות
2 כרישה (רק החלק הלבן) חתוכה לפרוסות
2 לפת קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות בגודל בינוני
2 תפוח אדמה בגודל בינוני
1 דלעת
1/4 כפית קינמון טחון
1 כפית זרעי שומר (טחונים או שלמים)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 כוסות ציר עוף
1/3 כוס פירורי לחם
1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
ההכנה:
1. מחממים רבע כוס שמן זית במחבת כבדה, ומטגנים את השום והשאלוט עד להזהבה.
2. מוסיפים את הכרישה והלפת, מערבבים וממשיכים לטגן במשך כמה דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים מעט. מכבים את האש ומצננים.
3. מעבירים לקערה, ומערבבים עם הירקות הנותרים.
4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים היטב ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. יוצקים למעלה את ציר העוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל200- מעלות במשך 45 דקות.
6. אם במהלך האפייה רואים שהגראטן מתייבש, מוסיפים ציר עוף, לפי מידת הצורך.
7. בתום האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור, יוצקים את שמן הזית שנותר, ומפזרים פירורי לחם ופטרוזיליה.
8. מחזירים לתנור ואופים למשך 15 דקות נוספות, עד שהגראטן מקבל מעטה שחום ופריך. מגישים חם.
כמות: 8 מנות, זמן הכנה: כשעה ורבע, ערך קלורי: 590 קלוריות למנה
החומרים:
למלית:
50 גרם "מחמאה" (מרגרינה בטעם חמאה)
1 בצל גדול קצוץ גס
1 כוס סלרי (הגבעול והעלים) קצוץ גס
2 תפוחי עץ "גרני סמית" קלופים וחתוכים לקוביות
1 כף ברנדי או קוניאק מאיכות טובה
800 גרם ערמונים
1 כוס ציר עוף
1/4 כוס תערובת תבלינים קצוצים (עירית, פטרוזיליה וטרגון)
3 כוסות קוביות לחם לבן בן 4-3 ימים
לתרנגול ההודו:
1 עוף הודו (עדיף נקבה) שלם, במשקל 5 ק"ג
שמן זית למשיחה
מלח ופלפל שחור גרוס
ההכנה:
המלית:
1. ממיסים את המחמאה במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים סלרי, תפוחי עץ, ברנדי וערמונים, ומטגנים במשך שתיים עד שלוש דקות.
3. מוסיפים ציר עוף ותערובת תבלינים, מערבבים ומבשלים יחד כשתי דקות נוספות.
4. מכבים את האש, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את קוביות הלחם ומערבבים בעדינות, עד שקוביות הלחם לחות, אך לא מקבלות מרקם ספוגי.
תרנגול ההודו:
1. שוטפים היטב את העוף, ומנגבים במגבת נייר. ממלאים את העוף במלית, ואת השאריות שומרים בצד.
2. מושחים את העוף בשמן זית, מתבלים במלח, ומפזרים פלפל בנדיבות.
3. מעבירים את העוף לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש ל220- מעלות למשך כעשר דקות.
4. מנמיכים את חום התנור ל170- מעלות ואופים כשעה ורבע, עד שהעוף מקבל גוון שחום.
5. במהלך הצלייה (בערך כל 20 דקות) פותחים את התנור ויוצקים על העוף מעט שמן זית.
6. מניחים את שאריות המלית בתבנית קטנה, מרופדת בנייר אפייה, ואופים במקביל לעוף.
ההגשה:
1.חותכים את העוף, ומחלקים לכל סועד.
2. מגישים חם, בתוספת המלית האפויה.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 45 דקות, ערך קלורי: 210 קלוריות למנה
החומרים:
60 גרם "מחמאה" (מרגרינה בטעם חמאה)
1 בצל גדול קצוץ גס
4 שורשי סלרי בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי
1/2 ס"מ
1 תפוח אדמה בגודל בינוני קלוף וחתוך לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
1 ו1/2- ליטרים מים רותחים
3 כפיות אבקת מרק עוף
1 כוס שמנת צמחית (לא חובה)
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
מלח ופלפל שחור טחון
להגשה:
6 כפות תערובת תבלינים: עירית, טרגון ופטרוזיליה קצוצים
ההכנה:
1. ממיסים את המחמאה בסיר גדול וכבד, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים סלרי ותפוח אדמה ומערבבים. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
3. מוסיפים מים רותחים ואבקת מרק עוף, ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
5. מנמיכים את האש ומבשלים כ20- דקות נוספות.
6. טוחנים את המרק למחית חלקה באמצעות בלנדר או מוט ריסוק ידני.
7. מחזירים לסיר, מוסיפים את השמנת ומערבבים. מוסיפים אגוז מוסקט, ומתבלים במלח ובפלפל.
ההגשה:
1. מחממים את המרק ומעבירים לקערות הגשה.
2. מפזרים כף מתערובת התבלינים על כל מנה ומגישים מיד.