נשנושי מסעדנות
רשת סטימצקי מגרילה סדנאות בישול, אודאון הרצליה נסגרת, תפריטי חורף חדשים ועוד ניוז מעורר מהחזית הקולינרית המקומית
בנוסף, כל לקוח שירכוש ברשת בסכום העולה על 59 שקל יקבל 20 אחוז הנחה לטובת קורסי היין של "דרך היין" או 10 אחוז הנחה ברכישה בחנות ושובר המקנה מנוי היכרות למגזין על השולחן במחיר של 79 שקל ל-3 חודשים במקום (114 שקל). בנוסף, תערוך הרשת פעילויות בנושא אוכל בחנויותיה. כדאי להתעדכן בסניפים.
סטימצקי, בכל הסניפים
בוטיק השוקולדים של השוקולטייר רואי גרשון מתרחב ופותח סניף נוסף ברמת השרון. בכדי לקדם את העניין, שלח גרשון 10,000 גלויות גירוד ברחבי רמת השרון והרצליה. הגלויות יזכו את המגרדים באחד ממוצרי הבוטיק השונים, כאשר כל כרטיס זוכה.
גם
השוקולד של רואי, סוקולוב 84, רמת השרון, טל': 077-5611402
יד חרוצים 15, תל אביב, טל': 03-6874411

מסעדת בליני, הנמצאת במתחם סוזן דלל שבנווה צדק, מציגה תפריט חורף חדש. מהמסעדה נמסר כי ההשראה לתפריט החדש נשאבה ממחוזותיה הצפוניים של איטליה. למרות התפריט החדש, תוכלו עדיין להזמין מנות מהתפריט הישן.
בין הראשונות תמצאו מרק היום (יוחלף מדי יום); ריזוטו אנטריקוט ביין פורט; רביולי שרימפס בקרם מסקרפונה ופרנו ופטריות פורטובלו ביין מרסלה, מלווים בלחם עם פרשוטו.
בשלב העיקריות תוכלו לדגום אוסובוקו טלה עם יקרות שורש בניחוח טוסקני; כבדים צרובים במחבת, ביין אדום וציר בקר, על מצע פירה וירקות שורש; דג בס במעטפת עלי מנגולד ברוטב זעפרן חם; צלעות טלה בגריל להבות על מצע ירקות גריל ותפוחי אדמה. הקינוחים כוללים קדאיף ומאפה תפוחי עץ ברוטב וניל. המחירים, אגב, טרם פורסמו.
בליני, יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב. טל': 03-5178486

קניון שבעת הכוכבים בהרצליה יצדיע בין התאריכים 15-17 בנובמבר לשמן הזית הישראלי תחת הכותר "פסטיבל ראשית המסיק".
במהלכו, תוכלו למצוא שם טעימות של סוגי שמן מיצרנים ברחבי הארץ, הדגמות, מאכלים, סדנאות לילדים (כבישה מסורתית, למשל) וכמובן, מוצרי קוסמטיקה.
מטרת האירוע היא למנף לקהל הרחב את התעשייה המקומית, שהתמלאה בשנים האחרונות ביצרנים קטנים הרוקחים שמני בוטיק ובחנויות קונספט. הפסטיבל מציין את תחילת עונת מסיק הזיתים בארץ. הכניסה חופשית.
פסטיבל המסיק, קניון שבעת הכוכבים, שד' שבעת הכוכבים 8, הרצליה. טל': 09-9519898
יום ה', 15 בנובמבר עד יום שבת, 17 בנובמבר

הביסטרו התל אביבי החליף לאחרונה בעלים ושף. השף זיו בן צבי, בוגר המכון הקולינרי הצרפתי בניו יורק, ואחיו - המסעדן אוהד בן צבי, רכשו לאחרונה את המקום. להזכירכם, הוא עומד על תילו בחמש השנים האחרונות.
השף בן צבי בונה בימים אלה את התפריט החדש, תוך שימת דגש על מחירים נגישים. כך, בתפריט החדש יופיעו מנות ראשונות שינועו בין 12 שקל ל-36 שקל. המנות הללו יכללו, בין היתר: פטה כבד עם ריבת עגבניות וג'ינג'ר (26 שקל); גלילת סלמון מעושן עם גבינת שמנת ואבוקדו (28 שקל) וברוסקטה עם חציל בלדי (15 שקל).
המנות העיקריות יכללו: רוסטביף סינטה (54 שקל); קבב טלה על מצע אורז (31/63 שקל) וכנפי עוף ברוטב אסייתי (21/40 שקל). בנוסף, יוגשו מנות צמחוניות כגון פנה וודקה ועגבניות. הבר של בבר תוכלו למצוא קוקטיילים כגון: קוסמופוליטן רימונים (40 שקלים); מוחיטו פירות יער (36 שקל), ועוד.
בטי פורד, נחלת בנימין 48, תל אביב. טל': 057-7314720

אחרי 11 שנים במטבח של אורנה ואלה כשפית המקום, החליטה עינב ברמן לפתוח מסעדה יחד עם השף ניר פלר (פליט נוסף של הביסטרו). פלר חזר לאחרונה משהות ממושכת בחו"ל במטרה לפתוח מסעדה עם ברמן, שעזבה את המטבח בעקבות לידת בנה.
המסעדה תפעל במבנה בו שכן בעבר ביסטרו עדנה בנווה צדק. התפריט במקום עתיד להתחלף מדי שבוע והוא צפוי לכלול מנות עסקיות במהלך כל היום. המסעדה נפתחה אתמול לתקופת הרצה (א') ובמשך השבועיים הראשונים תפתח את שעריה משעה 19:00 בלבד.
אסיף, לילינבלום 18, תל אביב. טל': 03-5165198

סניף הרצליה של מסעדת הבשרים אודיאון סוגר את שעריו לאחר שלוש שנות פעילות. סניף תל אביב ימשיך לפעול כרגיל. בעלי המסעדה - שאחראים גם למסעדת מינה טומיי - החליטו לסגור את המקום לאחר ירידה תלולה בכמות המבקרים בחודשים האחרונים.
לדבריהם, הם זיהו כי הקהל הישראלי מחפש דברים חדשים וכי הם היו חייבים להתחיל לחפש רעיונות חדשים. לטענתם, הסניף התל אביבי הפך כבר למוסד מוכר ולכן ישאר.

במסעדה תמצאו בימים אלה תפריט חורפי חדש, כמו גם ארוחות בוקר שיוגשו בכל יום עד השעה 12:30.
מלבד ארוחת הבוקר הישראלית הסטנדרטית (הכוללת אומלט משלושה חלבונים ופטריות בתוספת לחם הבית, גבינות ושתייה, 32 שקל), תמצאו שם גם פנקייקים מקמח מלא בתוספת אגסים, פירות צלויים וגבינת מסקרפונה, לצד שתייה (42 שקל).
בין המנות הראשונות יוצעו מרק סלק ומסקרפונה סמיך יחד עם שמן כמהין ושבבי פרמז'ן (36 שקל); ריזוטו עגבניות מעושנות ברוזמרין וגבינת פטה (35 שקל) וטרטר טונה אדומה עם לימונים כבושים על יוגורט צאן (42 שקל).
בתחום העיקריות מחדשת המסעדה במנות בעלות יומרה כגון: פסטה מבצק עגבניות ברוטב זוקיני, פטריות, כמהין ואבק ערמונים (62 שקל); המבורגר מעדשים ופטריות עם אצבעות פולנטה (49 שקלים); פריקסה טונה צרובה עם תפוח אדמה סגול, זיתים שחורים, לימון כבוש וביצי שלו (99 שקלים).
Bariba, צפון הנמל, תל אביב 03-6025026