גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נשנושי סוכות

ברוח החג, מנסות מסעדות כנען לפתות אתכם במבול של אירועים קולינריים. בתפריט: פסטיבלים של מאכלי עדות, תפריטים מיוחדים ואפילו סדנת אוריגמי אחת

nrg מעריב | 24/9/2007 8:50 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במהלך חול המועד סוכות (בין התאריכים 30 בספטמבר והשני באוקטובר) יערכו במסעדת מקום בלב מיני פסטיבל של מאכלי עדות בסוכה. 

מדי יום יוגשו (בסוכה בלבד) מאכלים של עדה שונה, אותן ינפיקו השפים והסו-שפים של המקום. כך, ביום א', יוצעו מנות בוכריות של הסו-שפית גיטה וולך, וביניהן אושפלו (65 שקל), בחש (65 שקל) וכוס קיצ'יצ'ה (65 שקל).

ביום ב' יככב הסו-שף חיוס הושמנד, שיציע ממיטב המטבח הפרסי: חרט (35 שקל), גונדי (65 שקל), ברינג'ה (65 שקל) ועוד. וביום ג' השף קובי כץ יציע מטבח מזרח אירופאי – רגל קרושה (35 שקל), צימעס (18 שקל), קיגל (32 שקל), שוקרוט (65 שקל) ועוד תופינים.

מקום בלב. פרדס משותף 5, רעננה. טלפון: 09-7741575
פסטיבל הרנסנס

בחוה"מ סוכות, מה-30 בספטמבר, ייערך במבצר יחיעם פסטיבל המשחזר את תקופת הרנסנס, במהלכו יוצגו סרטים תקופתיים, נערכים קונצרטים, טיולים מאורגנים, ולענייננו – ארוחות שף.

ביום א', בגן הלאומי בחוף אכזיב, תיערך ארוחה בניצוחו של השף מרטין ממסעדת מרטינ'ס. השף יציג תפריט מאכלים בהשראת הרנסנס – במקום יוגשו סירי פויקה,

נזידי בשר, תבשילי קדרה, נתחי בשרים מעושנים וצלויים, שלווים ממולאים, מנות דגים וטארטים לקינוח (150 שקל לשלוש מנות).

במהלך הפסטיבל ישתתפו גם מסעדות מקומיות נוספות: אדלינה מקיבוץ כברי, קוצינלה ממושב בצת, אסתושה במושב לימן, סמדר בכליל ממושב כליל, ועוד. תוכלו למצוא פרטים נוספים לגבי ארוחות הפסטיבל באתר האירוע. קחו בחשבון שמומלץ להזמין מקומות מראש.

ארוחת שף בפסטיבל הרנסנס, מבצר יחיעם, טל': 04-9875593, 050-9808586
יום א', 30 בספטמבר, 19:00-20:30
אצל פיני בחצר. צילום: יחסי ציבור
אצל פיני בחצר. צילום: יחסי ציבור 

אצל פיני בחצר

לאחרונה התבשרנו כי פיני לוי, מייסד "אצל פיני בחצר", החליט לארוז את הפקלאות ולשוב מתל אביב לירושלים. זאת, אחרי שהשתכן בטיילת בואכה יפו לפני כארבע שנים.

על כל פנים, המסעדה הירושלמית נמצאת בהרצה בשבועות האחרונים, אך במקום מציינים כי היא פתוחה ומוכנה לסועדים. החידוש כאן, אגב, הוא שמדובר הפעם במסעדה כשרה.

בינתיים, גם המסעדה התל אביבית נשארה פתוחה. על הייעוץ הקולינרי והדרכת צוות המטבח אחראי תמיר רפאלי, שליווה את לוי במסעדה בתקופה האחרונה.

"אנחנו ממשיכים עם הקו של פיני", הוא מספר בשיחת טלפון, "למרות שהיו בינינו חילוקי דעות בהתחלה לגבי המשך הדרך, אבל אנחנו ביחסים טובים. אין מה לעשות, פיני אוהב את ירושלים ורצה לחזור לשם. אפשר להוציא את הילד מהשכונה אבל לא את השכונה מהילד", הוא מסכם.

אצל פיני בחצר, דרך בית לחם 7, מתחם הרכבת, ירושלים. טל': 02-6719922
נחום גולדמן 6, יפו. טל': 03-6882211

סרטנים מוקפצים בפורלין. צילום: יחסי ציבור
סרטנים מוקפצים בפורלין. צילום: יחסי ציבור יחצ

פורלין

בביסטרו מציעים בין השעות 17:00-18:30 הנחה של 35 אחוז על התפריט, כולל אלכוהול. המבצע יחול מה-23 בספטמבר ויסתיים בסוף אוקטובר.

פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל': 03-5222664

Arnold's

לטובת אוכלי הכשרות, נפתחה לאחרונה במושב נתיב השיירה שבגליל המערבי מסעדת שף כשרה. על תפריט המקום אחראי אורי ארנון שרקח את המנות הבאות: שיפודי נתח קצבים על הגריל ברוטב שום (78 שקל); נזיד זנב שור ושעועית (38 שקל); אוסובוקו עגל חלב בבישול קדרה ארוך (78 שקל); פטריות בבלילת נענע וסויה (28 שקל) ועוד.

לצד התפריט הקבוע מוצעת ארוחת טעימות הכוללת שתי מנות ראשונות ושתי עיקריות (155 שקל). לתפריט האוכל, אגב, צורף תפריט יין שמורכב מיקבים מקומיים.

Arnold's, מושב נתיב השיירה. טל': 04-9522211, 054-5650521

OM. צילום: יחסי ציבור
OM. צילום: יחסי ציבור יחצ

OM

בין התאריכים 28 בספטמבר וה-6 באוקטובר (להלן, חול המועד סוכות), תציע השפית איילת אור ממסעדת Om שבוע של מנות פירות ים (שלוש מנות תמורת 89 שקל).

בין המנות תמצאו קדירת מולים בציר ירקות וזעפרן עם לחם מרוקאי, קלמארי טריים חתוכים בגריל על קרפצ'יו סלק, קציצות שרימפס על הפלנצ'ה על קרם שומר, שיפודי שרימפס במרינדת קארי ירוק ותבלינים ועוד.

Om, בני ברית 4, הוד השרון. טל': 09-7405853

דיזי. צילום: יחסי ציבור
דיזי. צילום: יחסי ציבור יחצ

Dizi

ב-dizi יציבו בסוכות (הלם) סוכה ובה יקרינו סרטים. מדי ערב, החל מ-21:00, ייערכו הקרנות חינמיות.

ביום ד', 26 בספטמבר, יוקרן הסרט "ביג לבובסקי" לצד הקוקטייל White Russian, שיוגש במחיר מוזל, יחסית (28 שקל); ביום ה' יוקרן סרט הקאלט של מל ברוקס, שגעון בחלל ( "Space balls" במקור); ביום ו' תוקרן הקלאסיקה מועדון ארוחת הבוקר של ג'ון יוז; בשבת יוקרן הניצוץ עם ג'ק ניקולסון; ביום ב', מייקל ג'יי פוקס ישבור את הבנות עם בחזרה לעתיד וביום ג' יוקרן החלק הראשון בסדרת סרטי הסנדק.

Dizi, בן עמי 13, כיכר דיזנגוף, תל אביב. טל': 03-5224559­

מסעדת יוקו אונו. צילום: יחסי ציבור
מסעדת יוקו אונו. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

יוקו אונו

בחוהמ"ס יערוך המרכז הישראלי לאוריגמיבשיתוף עם המסעדה האסייאתית יוקו אונו סדנת קיפול נייר.

במהלך הארוחות, הילדים יוכלו לפצוח בקיפול סוער של קישוטים לסוכה או בצורות של חיות. הסדנה תועבר בחינם, אגב, לסועדים במקום.

יוקו אונו, ז'בוטינסקי 1, רמת גן, טל' 7524666 -03

פורטרהאוס במסעדת NG. צילום: יחסי ציבור
פורטרהאוס במסעדת NG. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

NG בר & בשר

מסעדת הבשרים מנווה צדק חוגגת יומולדת ארבע ביום ג', 25 בספטמבר. הארוחה תעמוד בסימן "סעודת ימי הביניים", או בתרגום לעברית – בשר ללא סכו"ם.

בין המנות הראשונות יוצעו פרחי קרפצ'יו (44 שקל); מקלות בייקון (35 שקל); טרמציני חציל (35 שקל); אצבעות רוסטביף שייטל במילוי קרם חזרת (35 שקל), ועוד.

בשלב העיקריות תוכלו לבחור בין צלעות טלה ברוטב תפוזים ונענע, 400 ג' (115 שקל) ; ספייריבס לבן, 500 ג' (94 שקל); סינטה על העצם, 600 ג' (130 שקל); ומנת הדגל של המקום – פורטרהאוס זוגי במשקל 1.2 ק"ג (260 שקל).

לקינוחים יוצעו פטיפורים (55 שקל), אצבעות שוקולד (35 שקל), אקלרים (35 שקל) וטילונים אישיים (35 שקל). את הארוחה ילוו יינות יקב המערה. ארוחות נוספות ייערכו ב-31 באוקטובר, ומאז בכל יום ראשון של כל חודש. הסעודה בהזמנה מראש בלבד.

NG בר & בשר, אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. טל': 5167888- 03
יום ג', 25 בספטמבר

מסעדת השקד. צילום: יחסי ציבור
מסעדת השקד. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

השקד

במהלך חג הסוכות, תציע המסעדה קדרת דגים, לצד סלטים, תוספות חמות וכוס יין. הקדרה תכלול, לידיעתכם, קלמרי, שרימפס, נתחי לוקוס ומולים (96 שקל).

מלבד ערב החג, המסעדה תפעל כרגיל במהלך חול המועד. מומלץ להזמין מקום מראש.

השקד, חשמונאים 90, תל אביב. טל': 03-5610546

המבורגר בבורגוס בר. צילום: יחסי ציבור
המבורגר בבורגוס בר. צילום: יחסי ציבור יחצ

בורגוס בר בורגר

בבורגוס בר החליטו להתמקד במהלך סוכות בתפריט חג המותאם לארבעה סועדים. הדיל כולל ארבעה המבורגרים במשקל 160 גרם, בורגוס רינגס, מנה גדולה של צ'יפס וארבע בירות מהחבית או ארבעה בקבוקי שתייה קלה (189 שקל). המסעדה תפעל ברציפות לאורך החג.

בורגוס בר, בניין אמפא TLV, יגאל אלון 96, תל אביב. טל': 03-5638822

מארי ביסטרו בר. צילום: יחסי ציבור
מארי ביסטרו בר. צילום: יחסי ציבור יחצ

מארי ביסטרו בר

לטובת ריענון התפריט שעבר המקום לאחרונה, יוצע במהלך החג במקום דיל לארבעה סועדים.

בשלב הראשונות, תוכלו לבחור ארבע מנות דוגמת חציל בלאדי על האש עם טחינה ירוקה; סלט כרובית מטוגנת; נקניקיות מרגז בקר פיקנטיות ועוד.

בשלב העיקריות, יוצעו מנות דוגמת סלטימבוקה (חזה עוף עם פרמז'ן וכתף בקר מעושן על הגריל) לצד פירה ואנטיפסטי; פילה מוסר ים בתוספת קינואה עם חמוציות מיובשות או פירה; קבב בלקני בתוספת אנטיפסטי ועוד.

לקינוח תוצע כנאפת גבינת עזים חמה, סופלה שוקולד שחור עם שוקולד לבן, פאי תפוחי עץ ועוד. הארוחה תלווה בארבע כוסות יין (359 שקל לארבעה סועדים).

מארי רסטו בר, לילינבלום 1, תל אביב. טל': 03-5100989

מנה בנמל 24. צילום: יחסי ציבור
מנה בנמל 24. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

הנמל 24

לקראת פסטיבל חיפה, מנפיק השף רן ראש תפריט שמנותיו מתבססות על סרטים.

כך, למשל, יוגש שם טריו רטטוי, המורכב מרטטוי עם סביצ'ה דג ים, רטטוי בניחוח לבנדר עם קוקי סאן ז'ק ורטטוי צ'ילי עם ברולה רטטוי. בשלב העיקרית יוצע טורטליני גבינת ריקוטה ועלי מנגולד, פירה תירס וקרם פטריות כמהין לבנות על פי המטבח של מרתה; ולקינוח יוצעו מילפיי שוקולד מוקצף, קראנץ' שוקולד וסורבה שוקולד, על פי צ'רלי בממלכת השוקולד. יש להזמין מקום מראש.   

הנמל 24, העיר התחתית, חיפה. טל': 04-8626677

בטי פורד. אושפיזין? צילום: אי-פי
בטי פורד. אושפיזין? צילום: אי-פי איי - פי

בטי פורד

בביסטרו התל אביבי תוקם סוכה בחצר המקום, ובה יוצע תפריט חג במהלך חול המועד, עד השעה 18:00.

בתפריט תמצאו מנות דוגמת תבשיל קדירה מתחלף (42 שקל); בטיבורגר (46 שקל); רוסטביף סינטה עם פירה (46 שקל), ועוד.

בטי פורד, נחלת בנימין 48, תל אביב. טל': 03-5100650

דים סאם. צילום: יחסי ציבור
דים סאם. צילום: יחסי ציבור יחצ

דים סאם

ביום ו', 28 בספטמבר, תעביר שפית המסעדה, לי שא-ווי סדנת דים סאם.

במהלכה, היא תציג טכניקות ושיטות הכנה ממחוזות סין השונים. בתום הסדנא תיערך ארוחת טעימות שתכלול שתייה קלה ויין. כל משתתף יקבל חוברת מתכונים (250 שקל למשתתף, 10 אחוז הנחה לנרשמים יחד ולחברי מועדון הלקוחות).

דים סאם, אלנבי 120, תל אביב. טל': 03-5604341

לגעת באוכל. צילום: יחסי ציבור
לגעת באוכל. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

לגעת באוכל

במהלך חול המועד סוכות, יוצעו בשני הסניפים סדנאות בישול למבוגרים ולילדים. תוכלו למצוא שם סדנת בישול איטלקי לילדים, קישוט עוגות, הכנת סושי, סדנת בשרים, סדנה להכנת אוכל בריאותי ועוד.

סדנאות בוקר יתחילו ב-9:00 וסדנאות ערב ב-17:00. מחיריהן, אגב, נעים בין 80-179 שקל. פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר.

לגעת באוכל, הסדנא 4 (מתחם ACE), אזור התעשייה רעננה. טל': 09-7404474
לישנסקי 9, (מתחם חונים קונים), ראשון לציון. טל': 03-9520390

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות המסעדות

מנות חדשות, דילים שווים וחדשות קולינריות מהארץ והעולם

לכל הכתבות של חדשות המסעדות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים