נשנושי מסעדנות
תפריטים חדשים, רשתות מתרחבות, מסעדות חוגגות ימי הולדת ועוד ניוז מגרה חיך מהזירה הקולינרית
על התפריט אחראי השף ויקטור דיין, ובו מוצע מגון נשנושים לצד מנות עיקריות: קרפצ'יו חציל קלוי (26 שקל); סביצ'ה דג לבן (38 שקל); סלט עם סלמון מעושן, ירקות ועלים בויניגרט הדרים (48 שקל); שרימפס טקילה ופסטו (48/82 שקל), פסטה פירות ים עם שרימפס, קלמארי, מולים, ראשי קלאמרי בחמאה, שום ויין (69 שקל); שדרת צלעות טלה על מצע פירות יבשים בהל ופסטיס (92 שקל), ועוד.
לצד האוכל יש, כמובן, גם תפריט אלכוהולי שמוגש בשלושה ברים שונים הממוקמים בתוך מתחם המקום.
גורדו, חוף גורדון, תל אביב. טל': 03-5293929

בליקר, רסטו בר שבמרינה בהרצליה, מציע תפריט חדש של ארוחות בוקר שיוגש מדי יום עד השעה 12:30 (עד 13:00 בסופי שבוע).
התפריט יכלול, בין היתר, את הארוחות הבאות: ביצים לבחירה, גבינות, סלט ירקות, עוגיות הבית, קפה, מיץ תפוזים ולחם הבית עם חמאה וריבה (86 שקל לזוג); שקשוקה עם טחינה,
Bleecker, השונית 2, מרינה הרצליה. טל': 09-9550000

רשת ההמבורגר אגאדיר פתחה סניף חדש בחיפה. מדובר כבר בסניף השישי של הרשת (אחרי ראשון לציון, נמל תל אביב, נחלת בנימין בתל אביב, הרצליה פיתוח ואילת). המסעדה החדשה כמשתרעת על פני 200 מ"ר וכוללת אזור לאונג', בר, שולחנות ישיבה ומתחם חיצוני.
בנוסף לתפריט ההמבורגרים המוכר, נרשם גם תפריט קינוחים החדש ומנות ראשונות כמו נקניקיות מרגז על מצע סלט עגבניות וכוסברה (19 שקל), סיגרים מרוקאים ביתיים (21 שקל), קציצות פראסה על סלט סלק וכוסברה (24 שקל) ועוד.
אגאדיר, דוד פינסקי 6, חיפה. טל': 04-8378666

באדלה שברמת ישי, שעל עיצוב התפריט שלה אחראי יענקל'ה שיין (קפה נואר, סבסטיאן), הוסיפו מנות חדשות לתפריט: המבורגר תוצרת בית שמוגש עם מגוון תוספות וצ'יפס (52 שקל), וקלמארי פריך על מצע רוקט בויניגרט גזר (59 שקל).
עוד תמצאו שם: כנפיים ברוטב שזיפים וצ'ילי (41 שקל); טרטיני - לחם שאור עם תוספות כמו טונה עם לימון כבוש וצ'טני, חצילים קלויים עם גבינת פטה, ועוד (34-36 שקל).
אגב, אחת לחודש מתקיימת במקום הופעה חיה, ב-20 בספטמבר, למשל, תיערך שם הופעת ג'אז.
אדלה, א.ת. רמת ישי. טל': 04-9535358
הערב (יום ב', 17 בספטמבר), החל מהשעה 20:00, תוגש במסעדת אל בריו קדירת אווזים שמנמנים שהגיעו מפריגור.
האווזים יבושלו ביין רוזה של מרקס דה קסרס עם פורט שזיפים של יקב בשן, ומגוון ירקות שורש. הארוחה תכלול גם טעימות של שני היינות הנ"ל (60 שקל לסועד).
אל בריו, נח מוזס 22, תל אביב. טל': 03-6960512

הגלידרייה האיטלקית משיקה קולקציה של גלידות עם טעמים מיוחדים לסוכות: גלידת יין מענבי מוסקט לבנים ואדומים, וגלידות בטעמים - רימונים, תמרים ותאנים.
את הגלידות החדשות יהיה ניתן לרכוש החל מה-24 בספטמבר ועד תום חג סוכות (חצי ק"ג, עד ארבעה טעמים: 36 שקל; 1 ק"ג, עד שישה טעמים: 72 שקל).
Dolce Melody, בן יהודה 122, תל אביב. טל': 03-5274008

"הבית של הראל" היא מסעדה ביתית במושב נטעים שהקים השף הראל מלמד בביתו, שם הוא מגיש אורחות גורמה של חמש מנות.
אלה כוללות ומנות דוגמת רביולי בעגבניות שרימפס ומולים, ביסק סרטנים, פיצטה בייקון, שרימפס הבהאמס ברוטב קוקוס, שוק טלה שלם (ל- 8 אנשים מינימום), אנטריקוט משויש, נתח פריים ריב ועוד (250 שקל לסועד). יש להזמין מקום מראש, ועדיף לבחור מראש את התפריט באתר הבית.
הבית של הראל, מושב נטעים. טל': 052-5633888

מסעדת סרגוס חוגגת שנתיים להקמתה ולכבוד המאורע, מקיימת מבצע במהלך חול המועד סוכות: כל סועד יקבל מתנה כוס של קאווה, או כוס של שמפניה "מואט & שרדון" ב-29 שקל.
בנוסף, התקינו השפים תומר לבנה ואמיר ארגוב מנות מיוחדות המבוססות על אלכוהול: אויסטרים בזביון שמפניה (72 שקל); אנטריקוט 350 גר' ברוטב בורדלז, שאלוט וירקות מקורמלים (98 שקל); סרגוס מילפוי - בצק עלים עם אגסים בקרמל וסורבה שמפניה (36 שקל).
סרגוס, המלאכה 8, תל אביב. טל': 03-5615121

ברשת החנויות מאזור השרון מוצע תפריט חדש של ארוחות בוקר. אלה כוללות ארוחת בוקר ישראלית- חביתה עם תוספות לבחירה, סלט ירקות, גבינות, מטבלים, לחם, מיץ תפוזים וקפה (42 שקל); ארוחת בריאות- גרנולה ביתית עם פירות ויוגורט סילאן (22 שקל); פרנץ' טוסט עם רוטב אגסים ומייפל וקפה או מיץ (30 שקל); ארוחת הבוקר של מיכל: חציל קלוי, גרגרי חומוס, ביצה חומה, טחינה ועגבניות, בתוספת לחם (42 שקל), או טעימות בוקר - גבינות, מטבלים, לחם, מיץ תפוזים וקפה (28 שקל).
Buy The Way, צומת רעננה מרכז. טל': 09-7424600

למסעדת פורטרהאוס יש תפריט עסקי חדש שמוגש בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00. מחיר הארוחה נקבע לפי מחיר המנה העיקרית והיא כוללת גם תוספת וכוס שתייה.
בין המנות המוצעות בעסקיות תמצאו קבבוני טלה, נקניקיות הבית, המבורגר, מנה צמחונית (55 שקל); סינטה, ראמפ סטייק, ניו יורק סטייק, פילה (65 שקל); אנטריקוט, סינטה, ראמפ סטייק, ניו יורק סטייק, פילה, מנה צמחונית (85 שקל).
פורטרהאוס, דרך בני דרור 4, א.ת. תל מונד. טל': 09-7969666
המסעדה החיפאית מחדשת את התפריט שלה לכבוד השנה החדשה ומוסיפה לצד המנות המוכרות, מנות איטלקיות חדשות.
מעתה תוכלו למצוא שם פריטו מיסטו - כדורי מוצרלה מטוגנים המוגשים עם רוטב עגבניות חם (29 שקל); ויטלו פריטו - שניצל עגל מוקרם ברוטב עגבניות, מוצרלה, בצל מטוגן וביצי עין (84 שקל), או גליננה ביאנקה - נתחי פרגית ברוטב שוקולד לבן, שמנת, צ'ילי ועירית לצד רביולי במילוי בטטה (71 שקל).
דאנטה, שדרות הנשיא 119, חיפה. טל': 04-8371173

סנט גבריאל היא מסעדה עם מטבח ערבי אותנטי ששוכנת בתוך מלון סנט גבריאל שבנצרת.
בימי שבת, ב-9:30, ניתן לשלב סיור בוקר מודרך וצעידה בין אתרי התיירות בסמטאות העיר. בשעה 13:30 ניתן לשוב לארוחת צהריים שכוללת יין (מחיר לזוג: 240 שקל).
התפריט כולל סלטים עם העשבים המקומיים העונתיים (כמו עולש בר, סרפד ועוד), אוכל ביתי ומנות כמו סיניה בטחינה. יש להזמין מקומות מראש.
סנט גבריאל, הסליזיאן 2, נצרת. טל': 04-6572133