גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ילדים, עזרו לביצה למצוא את הקן

בין משה בתיבה לביצה בקן, קרן צור מצדיעה לספרה הקלאסי של רות סירקיס - "ילדים מבשלים" - ומציעה להעביר את סוף החופש הגדול במטבח. יש גם מתכונים מקוריים מהספר

קרן צור. צילום: יהונתן שאול | 16/8/2007 8:19 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למרות היותי אוטוריטה חינוכית מפוקפקת מאוד, צרם לי לשמוע את חברתי ע' מודיעה שאצלה, הילדים לא נכנסים למטבח.

זה התחיל כשהיא התבכיינה על כך שלקראת סוף החופש הגדול, כשהקייטנות מסתיימות, הילדים מתישים אותה למוות. "אז תאפי איתם עוגיות", הצעתי בתמימות. "השתגעת?", נבחה , "אין מצב שאני מכניסה את הוונדליסטים האלה למטבח".

משום מה, המשפט הזה העציב אותי. עצוב לי לחשוב שיש ילדים שאף פעם לא אכלו "ביצה בקן" או התענגו על נקניקיות "משה בתיבה", מהסוג שמכינים ביחד עם אמא, ואחר כך מטביעים במפלים של קטשופ.

"ילדים אוהבים לבשל, והמטבח מהווה מסגרת חינוכית משפחתית שבה אפשר ללמד אותם הרבה יותר מבישול", מסכימה רות סירקיס, שיודעת על מה היא מדברת.

כמי שחתומה על הספר "ילדים מבשלים" שיצא לאור ב-1975 ומכר עד עכשיו (הוא עדיין נמכר) מאות אלפי עותקים, היא מתקשה להבין מדוע הורה יסרב לשתף את דור ההמשך בחוויה שתפתח אצלו עצמאות, אחריות, חוש אסתטי ויצירתיות.

המתכונים שלפניכם הם חלק מהלהיטים הגדולים של הספר המיתולוגי. מתוך כבוד לסירקיס ולספר, אני מביאה אותם כלשונם, כולל החומרים (מרגרינה למשל), בסוף המתכונים תוכלו למצוא את ההצעות הפרטיות שלי לשדרוג. ולאמהות שעדיין חוששות מהבלגן, זיכרו - את המטבח תמיד אפשר לנקות, אבל כתמי ילדות ("אף פעם לא הכנתי עם אמא שלי כדורי שוקולד", למשל) נשארים לנצח.
עטיפת הספר
עטיפת הספר עטיפת הספר
ביצה בקן

כמות: 2 מנות, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 200 קלוריות למנה

החומרים:
2 פרוסות לחם לבן
1 כף מרגרינה
2 ביצים
1/4 כפית מלח

ההכנה:
1. שמים את הלחם על קרש חיתוך, ובעזרת כוס עושים חור עגול במרכז כל פרוסה.
2. מחממים את המרגרינה במחבת, ומטגנים את פרוסות הלחם משני הצדדים עד

להזהבה.
3. פותחים כל ביצה לתוך קערית ומניחים את תוכנה בתוך החורים שבפרוסות.
4. מכסים את המחבת וממשיכים לטגן כחמש דקות עד שהביצים עשויות.

ההגשה:
מניחים כל ביצה בקן במרכז צלחת הגשה. מתבלים במלח ואוכלים מיד.

הצעה לשדרוג:
משתמשים בחמאה במקום במרגרינה. דקה לפני תום הטיגון, מניחים על פרוסות הלחם פרוסה של גבינה צהובה, וממשיכים לטגן עד שהגבינה נמסה.
ביצה בקן. צילום: יהונתן שאול
ביצה בקן. צילום: יהונתן שאול יונתן שאול

משה בתיבה

כמות: 28 יחידות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 80 קלוריות ליחידה

החומרים:
400 גרם בצק עלים קמח לפיזור על משטח העבודה
1 ביצה
4 נקניקי קבנוס

ההכנה:
1. מחמממים את התנור לחום בינוני-גבוה.
2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בגודל 30 על 40 ס"מ.
3. מחלקים את העלה לארבעה מלבנים ארוכים של 10 על 30 ס"מ.
4. פותחים את הביצה לקערית וטורפים במזלג.
5. טובלים את האצבע ומורחים את השוליים של מלבני הבצק.
6. שמים את הנקניק במרכז המלבן. מגלגלים את הבצק סביב הנקניק, סוגרים ומהדקים היטב את השוליים כך שנוצרים גלילים.
7. חותכים את גלילי הבצק בסכין במרחקים של ארבעה ס"מ.
8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקפידים שהשוליים הסגורים יפנו למטה.
9. טובלים מברשת מטבח בביצה הטרופה ומורחים את הבצק בחלק העליון של הגליל.
10. בשלב זה אמא יכולה לעזור) אופים בתנור כ-20 דקות עד להזהבה.
11. מוציאים את התבנית מהתנור בעזרת מטלית סירים. מסדרים על מגש ומגישים חם.

הצעה לשדרוג:
1. אפשר להחליף את הקבנוס בנקניקיות עוף, נקניקיות מרגז (אם הילדים אוהבים חריף) וגם בנקניקיות סויה, אם הם צמחונים.
2. לאחר שמושחים את גלילי הבצק בביצה, אפשר לפזר למעלה שומשום וקצח.

ריבועי שוקולד ללא אפייה

כמות: 20 ריבועים, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 100 קלוריות לריבוע

החומרים:
300 גרם ביסקוויטים
1/3 כוס חלב
50 גרם מרגרינה
150 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים

ההכנה:
1. מפוררים את הביסקוויטים, שמים אותם בשקיק פלסטיק או נייר, סוגרים ודופקים בפטיש שניצלים או במערוך, ומעבירים לקערה.
2. אמא יכולה לעזור בשלב הזה: שמים את החלב, המרגרינה, השוקולד והווניל בסיר.
3. מחממים על אש קטנה עד שהשוקולד והמרגרינה נמסים.
4. בוחשים בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים לקערה ויוצקים לתוכה שלושה רבעים מהתערובת.
5. בוחשים בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.
6. משמנים תבנית ושמים בה את התערובת. מהדקים את התערובת בכף ומחליקים אותה.
7. מורחים את שארית התערובת על העיסה. מצננים במקרר במשך שעתיים-שלוש שעות עד שהעיסה מתקשה.
8. חותכים בסכין לריבועים של ארבעה ס"מ על ארבעה ס"מ. אפשר לשים כל ריבוע בגביעון נייר ולקשט באגוז או בדובדבן.

הצעה לשדרוג:
משתמשים בחמאה במקום מרגרינה. במקום להשתמש בביסקוויטים פשוטים מסוג "פתי בר" אפשר להשתמש בעוגיות חמאה, או בביסקוויטים בטעם קרמל של חברת "לוטוס".

פיצה על פיתה

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 20 דקות, ערך קלורי: 340 קלוריות למנה

החומרים:
2 פיתות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
1 קופסת רסק עגבניות
2 כפות שמן מלח
1/4 כפית אבקת שום
12 זיתים שחורים חתוכים לפרוסות
1 כפית אורגנו

ההכנה:
1. חוצים את הפיתות לשניים, כך שיתקבלו שני עיגולים מכל פיתה.
2. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה. מגררים את הגבינה הצהובה במגררת לתוך קערה שטוחה.
3. מערבבים בקערה רסק עגבניות, שמן, מלח ואבקת שום. מורחים את הרסק על כל פיתה.
4. מסדרים את הזיתים, ומפזרים מלמעלה אורגנו וגבינה.
5. מסדרים את הפיצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור חם חמש עד שמונה דקות עד שהגבינה נמסה.
6. בשלב זה מבקשים מאמא שתעזור, תכניס ותוציא את הפיצה מהתנור. מגישים חם.

הצעה לשדרוג:
1. נוטשים את הפיתות, ומשתמשים בטורטייה כבסיס לפיצה.
2. את הגבינה הצהובה מחליפים במוצרלה, ומפזרים על הפיצה כל תוספת שאוהבים: זיתים ירוקים, רצועות פלפל, פרוסות בצל, תירס, טונה וכו'.

כריכי סירות

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 25 דקות, ערך קלורי: 200 קלוריות למנה

החומרים:
4 ביצים קשות
2 מלפפונים כבושים
2 כפות מיונית
1 כפית חרדל מלח ופלפל שחור
2 לחמניות מוארכות
4 קיסמי שיניים
4 משולשי נייר

ההכנה:
1. מקלפים את הביצים ומגררים אותן במגררת גסה לתוך קערה.
2. חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה את המיונית, החרדל וקוביות המלפפונים. מערבבים היטב אך בעדינות.
3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
4. חותכים כל לחמנייה לאורכה, ואחר כך מרוקנים מעט מתוכנה כדי ליצור בסיס דמוי סירה.
5. ממלאים את הבסיסים בסלט ביצים. נועצים קיסם בכל משולש כך שיתקבל מפרש.
6. שמים את המפרש בתוך הסירה. משיטים את הסירות בתוך מגש. אפשר לכתוב את שמות הילדים על המפרש.

הצעה לשדרוג:
במקום לחמניות, משתמשים בג'בטה. אם רוצים סלט ביצים יותר צבעוני מוסיפים חצי גמבה וחצי בצל סגול חתוכים לקוביות.

כריך סירה
כריך סירה יונתן שאול

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים