נשנושי מסעדנות
פסטיבל התנ"ך משתלט על אזור יואב יהודה, תפריטי קיץ חדשים, מסעדות חוגגות יום הולדת ועוד ניוז משעשע חיך
בבופה יוצעו מנות כמו אנטיפסטי, קיש, רוסטביף במרינדת עשבים, סלמון גרבדלקס, מבחר גבינות, ריבה תוצרת בית. זאת, לצד סלטים כמו סלט זוקיני עם האם, אטריות סובה בסויה או סלט ג'ניג'ר וטופו. כמו כן, יהיו מגוון של לחמים ומאפים בייתים.
OM, רח' בני ברית 4, הוד השרון. טל': 09-7405853

בין ה-29 ביולי ועד ה-4 באוגוסט, ייערך פסטיבל התנ"ך החמישי באזוריואב יהודה. האירוע יכלול ארוחות תנ"כיות בהשראה מקראית. כך תוכלו ליהנות משמונה תחנות שונות, כל אחת ביישוב אחר, שיציעו לכם סיורים, הפעלות, ובעיקר, כאמור, ארוחות.
כך, למשל, תציע מסעדת שיכולים בקיבוץ רבדים "ארוחה בניחוח קיץ פלישתי", כהגדרתה, ובה יוצע תבשיל בקר בחיטה, ירקות שורש ואזוב הרים, סלטי קטניות בלימונים, שרבט סברס ועוד (3-4 באוגוסט, בין
במושב שחר, תמצאו את יקב לה טרה פרומסה, שמציע את "שבעת המינים בארץ המובטחת. שם, לצד יינות היקב, יוצע תפריט איטלקי, המותאם לתנובת הארץ. בארוחה המיוחדת יוגשו מנות כמו סלט שבעת המינים, הכולל תאנים, צימוקים, תמרים, רימונים, בוויניגרט ושמן זית (3-4 באוגוסט, החל מ- 20:00). אל תשכחו לברר לגבי שש התחנות הנוספות.
פסטיבל התנ"ך, אזור יואב יהודה. לפרטים נוספים ותוכנייה מלאה: 08-8502240

הספר "סערה במטבח", שהיה להצלחה גדולה בבריטניה, הוא ספר בישול שמותאם לצעירים. תוכלו למצוא בו פרקים כמו "איך לשרוד את תקופת המבחנים" או "בישול שיעשה את זה לבנות".
את המהדורה העברית ניתן לרכוש ברשת אגאדיר במחיר מבצע (70 שקל לעומת 98 שקל בחנויות הספרים), ארוז יחד עם לוח משחק, תחתיות לכוסות, מגנט ועוד הפתעות.
"סערה במטבח", משווק בכל סניפי אגאדיר. טל': 5690*

בלוקאס משיקים תפריט קיץ חדש, ושמו איקס עיגול. כל סועד מקבל תפריט שבנוי כמו לוח של איקס עיגול ומסמן בו רצף של 3 מנות. מתוכן הוא ישלם רק על 2.
בין המנות לבחירה תמצאו שרימפס ברוטב תאנים על ריזוטו צ'נטו ארביו (39 שקל); קדירת מולים בפרנו וירקות שורש עם צ'יפס (39 שקל); קלמארי פריך מצופה בפנקו ופולנטה על מצע בייבי תרד עם איולי קארי (39 שקל) ועוד.
עוד תמצאו שם קוקטיילים כמו סנגריה מיין ריוחה ופירות טריים (38 שקל), וקינוחים כמו סאברינה או פבלובנה דובדבנית וקולקציית שוקולד (35 שקל).
לוקאס, מאז"ה 5, תל אביב. טל': 03-5252565
ב-6, 16 וה-21 באוגוסט, יתקיימו סדנאות מיוחדות לילדים בבוטיק השוקולד "שוקולדה".
במהלך הסדנא ילמדו הילדים על עולם השוקולד והקקאו, על סוגי שוקולד שונים, על ייצור שוקולד, וכמובן - טעימות.
בסוף הסדנא, ייצאו הילדים עם קופסת שוקולדים ויצירות שוקולד מעשה ידיהם. הסדנה מתאימה לילדים בכיתות א'-ט', היא מתחילה בשעה 10:00 ואורכה כשעתיים וחצי (120 שקל לילד). יש להזמין מקום מראש.
שוקולדה, המלאכה 4, ביתן 28, פארק סיביל, ראש העין. טל': 03-9102962

מסעדת מרתה חוגגת יום הולדת שנה ומארחת לשם כך את השף אייל לביא (לשעבר מסעדת פסטיס) למשך שלושה ימים, בהם יוגשו מאכלים פרי יצירתו - המשלבים מטבח ים תיכוני וצרפתי.
הארוחה תוגש בין התאריכים 25-28 באוגוסט החל מהשעה 20:00 והיא תכלול קוקטייל פתיחה, מנה ראשונה, מנת ביניים, מנה עיקרית, קינוח וכוס יין.
בשלב הראשונות תמצאו מנות כמו מרק דגים בויאבס עם עגבניות וזעפרן; מולים פרובינסיאל אפויים בטאבון ברוטב עגבניות ורוקפור; פריטו מיסטו דגים ופירות ים במילוי בזיליקום ולימון, ועוד.
למנות עיקריות יוצעו מנות שרימפס, קלמארי ומולים בקרם ים פסטיס וזעפרן; פילה מוסר בגריל בציפוי פסטו שקדים וצ'ילי; סינטה וג'מבו שרימפס בגריל בציר סרטנים וברנדי, ועוד. יש להזמין מקום מראש (165 שקל לסועד).
מרתה, אבן גבירול 26, תל אביב. טל': 03-6966843
רשת האופה דופלו ועמותת גדולים מהחיים (הפועלת למען ילדים חולי סרטן הפיקו יחד פרויקט מיוחד - ספר ובו 14 מתכוני שפים. בין היתר, תרמו מתכונים גיל חובב, מיקה שרון, שגב משה ועוד.
הספר יועמד למכירה בסניפי הרשת וההכנסות ממכירתו יועברו לעמותה (19.90 שקל)
דופלו, כל סניפי הרשת
מסעדת רפאלו מציעה עסקית קיץ: 50 אחוז הנחה על כל התפריט בימים א'-ה' עד השעה 18:00.
בתפריט ראשונות כמו ראפ אנטריקוט עם ממרח פלפלים קלויים ועשבי תיבול (18 שקל במקום 36 שקל); גלילת חצילים עם גבינת שמנת ופלפלים קלויים בתוספת ברוסקטות בשום ועשבי תיבול (15 שקל במקום 30 שקל), וקרפצ'יו פילה ברוטב בלסמי ושמן זית (20 שקל במקום 40 שקל).
בשלב העיקריות תוכלו לבחור בין המבורגר 250 גר', שמוגש בלחמנייה עם ירקות ולצד צ'יפס (24 שקל במקום 48 שקל); טורטיות במילוי בשר בקר עם גואקמלה ורוטב סלסה (25 שקל במקום 49 שקל); כבדי עוף מוקפצים עם פטריות ובצל ברוטב יין וקינמון על מצע פירה (26 שקל במקום 51 שקל), לזניה חצילים וגבינה בליווי סלט (21 שקל במקום 42 שקל), ועוד מנות רבות.
רפאלו, משה בקר 12, אזור התעשייה ראשון לציון. טל': 03-9666440

למסעדת Basar יש תפריט עסקי חדש, שמוגש בימים א'-ה', בין השעות 12:00-18:00. בעסקית תוכלו לבחור מכל מנות התפריט ולכל מנה עיקרית שתזמינו תצורף מנה ראשונה לבחירתכם (ללא תוספת תשלום או בתוספת של 10 שקל).
במנות הראשונות תמצאו פטה כבד עם ריבת בצל, קרפצ'יו, סטייק עגבנייה בגריל עם צ'ימיצ'ורי, קנלוני כבש וחצילים, סלט השף, ועוד.
בין המנות העיקריות תמצאו המבורגר 280 גר', חזה עוף על הגריל, אנטריקוט פרוס, סינטה פרוסה, קבב רומני, קבב בולגרי, קבב טלה, פרגיות, ועוד (36 שקל לסועד ומעלה).
Basar, מונטיפיורי 29, תל אביב. טל': 03-5252569