נשנושי מסעדנות
מנות ומאפי קיץ חדשים, חגיגות יום הבסטיליה, מסעדות עורכות מתיחות פנים ועדכונים נוספים מהזירה הקולינרית
ביניהם תמצאו פאי במבחר טעמים - נקטרינה, משמש, שזיף, לימון, תות (אישי - 20 שקל, בינוני- 75 שקל, גדול- 119 שקל); עוגות מוס, דוגמת מוס לימון, אפרסק, פירות יער (גדול- 149 שקל, מאורך- 57 שקל); אינגליש קייק במבחר טעמים - שזיף, אגס, גבינה עם משמש (36 שקל); מגוון קישים- גבינת עיזים ורוזמרין, בטטה וכרישה, תרד ונענע, פטריות ובזיליקום, חצילים ופלפלים, ברוקולי, בצל, רוקפור ואגוזים, טאטן עגבניות ושאלוט (החל מ- 20 שקל). ניתן גם להזמין משלוחים עד הבית, מ-118 שקל ומעלה.
ניתן להשיג בסניפי הרשתברחבי הארץ
למשלוחים, טל': 09-8663211

בבתי הקפה של לחם ארז ברחבי הארץ מציעים מנות קיץ חדשות, שמתמקדות בפירות טריים.
הצצה לתפריט מגלה מנות כמו: סלט טונה אדומה צרובה בתערובת תבלינים, פפאיה, מלפפון, בצל ירוק, נבטים, עלי נענע, בזיליקום ושומשום קלוי (43 שקל); סנדביץ' טונה אדומה צרובה בתערובת תבלינים,
לחם ארז, ניתן להשיג בסניפי הרשת

בלחם יין, כמו במספר מסעדות נוספות, יחגגו את יום הבסטיליה (היום העצמאות הצרפתי), שחל ב-14 ביולי.
ב"לחם יין" יחגגו עם ארוחה צרפתית (129 שקל לסועד), הכוללת מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין.
בין המנות הראשונות תוכלו למצוא פטה כבדים עם צנימים, פטריות בגריל ברוטב שמנת מוגש עם לחמניות, וסלט ירוק עם אגסים ורוקפור.
בשלב המנות העיקריות תוכלו לבחור בין מניפת פילה בקר ופטריות פורטובלו ברוטב פורט וציר בקר בתוספת פירה; פילה דניס בגריל בתוספת שעועית וגרטן תפוחי אדמה, או פילה פורל בציר דגים ויין לבן בתוספת פירה.
לחם יין, דרך החורש 4, קריית סביונים, יהוד-מונסון. טל': 03-6321793

במשך 24 שעות, שיחלו בשמונה בבוקר ה- 14 ביולי, יוכלו ליהנות הסועדים מבקבוק מרלו של יקב לואי אשנואר תמורת 69 שקל.
בנוסף, יוגשו מנות כמו: קיש גבינות עם רוקפור, פרמז'ן ועיזים, לצד סלט ירוק ויוגורט (53 שקל); גבינת רוקפור מותכת עם פרוסות אגס דקות ולחם קלוי (32 שקל); גבינת עיזים חמה מצופה רוזמרין, טימין ופירורי לחם עם סירופ רימונים על טוסטונים (34 שקל) ועוד.
נונה קפה בר, אבן גבירול 44, תל אביב. טל': 03-6966365

הביסטרו תמרה יציין את יום העצמאות הצרפתי עם אוכל צרפתי כפרי והופעת ג'אז.
תמורת 98 שקל לסועד תוצע ארוחה מלאה לצד כוס יין. בין המנות הראשונות: פטה כבד עוף ביין עם תאנה קונפי; ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת עם עגבניות מיובשות ואגוזים קלויים או סלט קפרזה, המורכב פרוסות עגבנייה ומוצרלה בזילוף שמן זית ובלסמי מצומצם.
בין המנות העיקריות: המבורגר עגל 300 גר'; פילה בורי בגריל על סלט עדשים שחורים, כוסברה וגזר; פסטה בראגו בשר עם רוטב עגבניות ופרמז'ן ועוד.
תמרה, החשמונאים 95, תל אביב. טל': 03-6240707
במארי יציעו בערב ה-14 ביולי גבינות, יין ושאנסונים.
לאורך הערב תוגש, לצד התפריט הקבוע, פלטה צרפתית שכוללת כוס יין בורדו ופלטת גבינות ופירות עם קממבר, רוקפור, פטה, ועד לצד ענבים ותותים (45 שקל).
מארי רסטו בר, לילינבלום 1, תל אביב. טל': 03-5100989

המסעדה משיקה תפריט חדש לקיץ 2007, הכולל מנות דוגמת: שיפודי יקיטורי על מצע נודלס וירקות קיץ (39 שקל); טרטר טונה אדומה מוגש עם אננס קונקסה בסלסלה, פסיפלורה ונגיעות וואסבי (48 שקל); רביולי חצילים וגבינת עיזים בשמן זית, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה (49 שקל); קבב טלה עם ירקות בגריל וטחינה (64 שקל); ספריבס במרינדת דבש שום וצ'ילי על מצע של תבשיל בטטות ופטריות (85 שקל).
חוץ מזה, בשעות הלילה (החל מ- 23:00) תוכלו ליהנות מ- 25 אחוז הנחה על תפריט סושי ואלכוהול.
איזדורה, הכרמל 20, מתחם גן העיר, ראשל"צ. טל': 03-9665353

המסעדה התל אביבית הוותיקה עוברת שינוי תדמיתי וקולינרי עם לוגו חדש, הופעות חיות, תפריט חדש, ותפריט עסקיות טרי מהתנור.
מחיר הארוחה העסקית, שמוגשת בין השעות 12:00-18:00 הוא 48-78 שקל, והוא כולל שמיניית מנות טאפס ומנה עיקרית.
בתפריט החדש תמצאו גם את המנות סביצ'ה דג ים עם עגבניות שרופות, כוסברה, לימונים כבושים, בורגול ושמן זית (52 שקל); סינטה כבושה, ירקות גריל, ג'ינג'ר, כוסברה, ויניגרט פלפלים מעושנים וקריספי טורטיה (52 שקל), או קציצות בקר ברוטב עגבניות טריות, מוצרלה ופרמז'ן, לחם וחמאה (68 שקל).
דיטה, שד' רוטשילד 45, תל אביב. טל': 03-5604222

אחרי שמונה שנות פעילות, עורכת המסעדה שינוי קונספט עם שף חדש, תפריט חדש (שמרחיב את התפריט הבשרי והמוכר) ועיצוב שונה לגמרי.
השף אייל טורס (לשעבר אורקה) מחליף את מתן אברהמס ומביא איתו מנות כמו שרימפס באוזו עם עגבניות וזיתי קלמטה (30 שקל); פרפדלה עם ריקוטה ואספרגוס (58 שקל), פילה בורי עם אורז בר ברוטב שמנת חמוצה (76 שקל), פילה בקר עם דלורית אפויה וטורליני ממולא במח עצם (99 שקל) ועוד.
אודאון, הארבעה 10, תל אביב. טל': 03-5628868

מדי יום ראשון, מ- 20:30 ואילך, תארח המסעדה סדרת ערבי בוסה נובה שיוקדשו לתרבות ולמטבח של ברזיל. לצד הופעות מוסיקליות, יוגש תפריט הכולל למנה ראשונה, עיקרית וכוס יין (88 שקל לסועד).
בשלב המנות הראשונות תוכלו לבחור בין קרפצ'יו בקר עם סלט ירוק ופרי טרי או פוקצ'ה אישית עם גבינת מנצ'גו וירקות קלויים; בשלב העיקריות יוצעו לבחירה ריזוטו פירות ים או שיפודי נתח קצבים על עדשים שחורות וספייסי טחינה. באותו ערב יוצע מרלו או שרדונה מיקב אסטיקה הארגנטינאי.
מרתה, אבן גבירול 26, תל אביב. טל': 03-6966843

המסעדה מציעה דיל חדש של ארוחת שחיתות לילית שמוגש כל יום החל מהשעה 23:00.
תמורת 29 שקל לסועד תוכלו לבחור בין המבורגר בקר וטלה (220 גר'), או כנפי עוף ברוטב צ'ילי, או סרגוס בנדיקט עם בייקון ועגבניות ברוטב הולנדייז לצד שליש ויינשטפן מהחבית.
Sergos, המלאכה 8, תל אביב. טל': 03-5615121