בציר טוב
מני פאר מסכם תקופה של השקות יין חדשות: יקב "אמפורה" מספק זו השנה השביעית יין קלאסי עמוס ניחוחות ועוצמה והבציר של 2003 יוצר ליקבי רמת הגולן דילמה של עשירים
הואדי עתיר הצמחייה היה שנים רבות קרקע דשנה לנסיונות חקלאיים. גודלו בו, בין השאר, פרות השרולה הראשונות בישראל, כשכולם אכלו פה רק שניצל ופילה דג קפוא.
בשנים האחרונות התגלה במקורה מעיין מים מינרליים משובחים, ואנשי חוות מקורה התרכזו בגידולים אורגניים שונים לידו. בפתח הוואדי נחנך יקב יפהפה שנבנה בהשראה טוסקנית, והיינן גיל שצברג נשכר לעמוד בראשו. זו הייתה סגירת מעגל אישית של שצברג.
כשחזר מלימודיו באוניברסיטת דייוויס בקליפורניה, החל לעבוד ביקב זכרון יעקב של יינות כרמל. כבוגר יחידה נבחרת לא ויתר על סיורים במורדות ובנקיקי הכרמל, שתחמו את כרמיו הרבים של היקב הוותיק. כך הגיע לוואדי מקורה, הציץ, התאהב והבטיח לעצמו לחזור.
שצברג לא חזה אפילו בחלומו הוורוד יוזמה כלכלית שתפקיד בידיו יקב מודרני ומשוכלל באחד המקומות היפים ביותר בארץ, שמפיק כ70- אלף בקבוקים מדי שנה.
הויונייה 2006 הוא חלוץ הבציר השביעי של היקב, אם סופרים גם את ביכורי בציר המילניום. כמו מיטב יקבי הארץ, גם ב"אמפורה" עלו על הגל החדש של הויונייה בן עמק הרון. הוא מגיע מכרם היקב, שניטע בין יפתח למנרה בגליל העליון. יין לבן וחינני שהיינן לא יישן בעץ וטעמיו עמו. ה"רייטון" הוא הבלנד הגבוה של היקב (לעומת ה"מד-רד" העממי, הזול והשובב), יין מתובל וקשה יותר, שכדאי לתת לו לנוח שעה לפני השתייה.
בטעימת היינות החדשים שנערכה ב"בית מספר 3", אצל לילה וחמודי ביפו, התאים הסירה של "אמפורה" לאוכל המזרחי המשודרג כמו תבלין עדין לאוכל מתובל. 14 אחוזי האלכוהול מעניקים מתקתקות לגופו עמוס ניחוחות הקפה.
כדאי לנסות את היין הזה ללא אוכל, עם חפיסת שוקולד טוב, סיגר או נשנוש מלוח. יין אדום שסוגר ערב טוב. יין הדגל של היקב הוא ה"אמפורה ריזרב" 2003, בלנד בורדולזי קלסי. 70% קברנה סוביניון שחובקים מעט מרלו וקברנה פרנק, ומבטיחים הרמוניה מלאה בין עוצמות הפרי. אם הוא יתבגר כמו אחיו מבציר 2000, יש לנו כאן עניין עם יין גדול.

יקבי "רמת הגולן" ממשיכים במסורת ה"סינגל ויניארד", שנחנכה בבציר 2001. כרמים שענביהם מעולים זוכים להפקה מוקפדת של יינותיהם. החורף הרטוב של 2003 והקיץ המתון והממוזג שבא אחריו הולידו בציר עמוס פרי, שהתארך באופן יוצא מהכלל בכרמים הגבוהים של רמת הגולן.
הקברנה סוביניון של "כרם אלרום" נבצר עד השבוע השני של נובמבר! כרם מזרח-תיכוני עם אופי אירופאי. גובה של 1,100 מטר מעל פני הים לא מתאים, לכאורה, לקברנה סוביניון. ברמת הגולן מקפידים על עיצוב העלווה של הגפנים כדי שלא יפסידו אף קרן שמש.
היין הייחודי של כרם אלרום 2003 הוא אדום יבש שישתפר בבקבוקו עוד עשר שנים לפחות. שתיתי החודש לשם השוואה את אחיו הבכור מ2001-, וגיליתי שגם לו נועדו עוד כמה שנות תהילה. טעמי הפטל המתובלים כאילו השתפרו זמן ארוך בחבית עץ שרופדה בפרחים מיובשים.
הבציר המעולה של 2003 יוצר ליקבי "רמת הגולן" צרות של עשירים: בסוף הקיץ האחרון הם השיקו את הקברנה סוביניון 2003, שהתגלה כאחד הטובים של סדרתו. ה"סינגל ויניארד" של אלרום 2003 גונב ממנו כעת את ההצגה. בעוד שלושה חודשים יושק ברוב פאר ה"קצרין" האדום מאותה שנה. תהיה פה מלחמה גדולה על חלוקת המדליות.