סיפורי דגים
אחרי הרב איפרגן, רון חולדאי וחברי כנסת מריירים, גם קרן צור הצליחה להשתחל לשולחן הבראנץ' המיתולוגי של שאול הדייג ביפו והתמסרה לליטרים של ערק ומנות דגים מופלאות. הנה מתכונים שיגרמו לכם לחפש דייג משלכם
הם הזמינו אותי להצטרף, אבל אני שיחקתי את הקשה להשגה, כמו תמיד. "אני לא מסוגלת לאכול על הבוקר", זקפתי חוטם יהיר. שאול לא התרגש. "אין כזה דבר שעה טובה לאכול", פסק ומזג לי כוסית ערק, ואחר כך תפס שיפוד, תלש ממנו נתח לוקוס צלוי והגיש אותו לפי באצבעותיו.
בלית ברירה טעמתי, ואחר כך עוד קצת. ואחר כך לא הצלחתי להפסיק לאכול. בינתיים שאול הגיש לי שיפוד נוסף, והפעם כבר לא התווכחתי. "זה גם לוקוס", הודיע, "אבל זה החלק הכי טוב ושמן בדג, שמגיע מהבטן העליונה". הבשר הלבן היה עשיר בשומן ומפוצץ בקלוריות, אבל הערק כבר התחיל לעלות לראש - ולמי אכפת. ככה הוא כבש אותי, הממזר. ידע בדיוק איך לעשות את זה - דרך הקיבה, אלא מה.
כבר למעלה מ-15 שנה ששאול רוקח, 55, וחבריו משכימים קום מדי שבת לטובת ארוחת שחיתות שמתחילה בשבע בבוקר ונמשכת עד לשעות הצהריים המוקדמות. מה בתפריט? מה ששאול מחליט, וערק. המון ערק. לגרעין הקבוע מצטרפים מדי פעם אורחים מתחלפים: רון חולדאי, חברי כנסת שונים, וכשהרב יעקב איפרגן ביקש לפתוח שולחן, ארגנו במיוחד בשבילו בראנץ' ביום חול.
הרעיון של בראנץ' המבוסס על דגים הוא מקורי ומקסים במיוחד. מי שמעוניינים לנסות אותו בבית, מוזמנים להיעזר במתכונים המשובחים של שאול. אל תשכחו: השתמשו בדגים עונתיים וטריים, אל תתפתתו למחירים זולים שבדרך כלל מעידים על טיב הסחורה והכי חשוב - ריכשו את הדגים אצל דייג שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות. אני את שלי כבר מצאתי. עכשיו תורכם.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: 20 דקות, ערך קלורי: 436 קלוריות למנה
סוד החריימה של שאול טמון בכך שהוא משתמש אך ורק בלוקוס טרי, ולפעמים מוסיף לתבשיל קוביות תפוחי אדמה שסופגות את הטעמים של הדג ומתבשלות ברוטב.
החומרים:
1/2 כוס שמן
1/4 פלפל אדום חריף, קצוץ דק
10 שיני שום קלופות ופרוסות
3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
4 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
2 כפות כמון
1 כף כורכום
1 כפית מלח
4 כפות רסק עגבניות
מיץ מ-1/2 לימון
2 כוסות מים
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
6 פרוסות דג לוקוס, בעובי 3 ס"מ, במשקל 200-150 גרם כל אחת
להגשה:
צרור כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת רחבה עם מכסה, ומטגנים את הפלפל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים כמה דקות מכל צד.
3. מערבבים בקערה קטנה את כל התבלינים עם רסק העגבניות,
4. מסדרים את פרוסות הדג במחבת, יוצקים למעלה את הרוטב, ומבשלים במשך 5-3 דקות על אש נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם ומגיע לסמיכות הרצויה.
ההגשה:
1. מחלקים את קוביות תפוחי האדמה לשש צלחות הגשה.
2. מניחים פרוסת דג במרכז כל צלחת.
3. מפזרים כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

כמות: 6 מנות, זמן הכנה: כשעה, ערך קלורי: 418 קלוריות למנה
החומרים:
12 סרדינים טריים בגודל בינוני-גדול
למילוי:
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצה דק
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
3 שיני שום קצוצות דק
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
4 כפות צנוברים
מלח ופלפל
לטיגון:
2 ביצים
קמח ופירורי לחם לפי הצורך
שמן לטיגון
להגשה:
2 לימונים חתוכים לרבעים
ההכנה:
המילוי:
מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לתערובת אחידה, או טוחנים גס במעבד מזון.
הדגים הממולאים:
1. מנקים את הסרדינים: בעזרת סכין חדה מורידים את הראשים, וחותכים את הדג לאורך הבטן כדי לנקות את הקרביים ולהוציא בעדינות את האדרה.
2. פותחים כל סרדין למעין מניפה, ומשטחים על משטח עבודה. מקפידים ששני חלקי הדג יישארו מחוברים זה לזה באמצעות העור.
3. מורחים שכבה לא עבה של המילוי בצד הפנימי של שישה סרדינים, ומכסים בשישה סרדינים נוספים, כך שנוצרים שישה כריכים של דג, כשהעור פונה החוצה והמילוי במרכז.
הטיגון:
1. טורפים את הביצים בקערה. בשתי צלחות מניחים קמח ופירורי לחם.
2. טובלים כל זוג סרדינים ממולאים בקמח, ולאחר מכן בביצה ובפירורי לחם.
3. מחממים שמן (לא עמוק) במחבת ומטגנים את הסרדינים עד להזהבה.
4. מניחים על נייר סופג.
ההגשה:
מסדרים את הסרדינים על צלחת הגשה רחבה, מסדרים מסביב רבעי לימון ומגישים.

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 470 קלוריות למנה
החומרים:
4 דגי מוסר מנוקים במשקל 500 גרם כל אחד
4 ענפי רוזמרין
4 ענפי תימין
8 פרוסות לימון
12 שיני שום חצויות
שמן זית לפי הצורך
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 צנצנת גדולה של עלי גפן משומרים
ההכנה:
1. מסדרים בבטנו של כל דג ענף רוזמרין, ענף תימין, שתי פרוסות לימון ושלוש שיני שום חצויות.
2. מושחים את חלקו החיצוני של כל דג בשמן זית, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
3. מסננים את עלי הגפן מנוזלי השימור, ופורסים על משטח עבודה.
4. עוטפים כל דג בשניים-שלושה עלים, וסוגרים באמצעות קיסמים.
5. מניחים על הגריל וצולים שמונה עד עשר דקות מכל צד. מגישים מיד.
כמות: 8 שפודים, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 222 קלוריות למנה
החומרים:
1 ק"ג פילה לוקוס טרי וחתוך ל-24 קוביות
8 עגבניות (לא גדולות) חתוכות לחצאים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות תבלין לדג
מלח ופלפל שחור
ההכנה:
1. על כל שיפוד משפדים לסירוגין שלוש קוביות דג ושני חצאי עגבנייה.
2. בקערה קטנה מערבבים שמן זית ותבלין לדג, ומושחים כל שיפוד בתערובת.
3. מכסים ומשהים בצד כחצי שעה לפחות לספיגת הטעמים.
4. צולים את השיפודים על הגריל, כמה דקות מכל צד, לפי מידת הצלייה הרצויה.
5. תוך כדי הצלייה מושחים את השיפודים בתערובת שמן הזית ותבלין הדג שנותרה.
6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומגישים מיד.

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 15 דקות, ערך קלורי: 112 קלוריות למנה
הקינוח האולטימטיבי לארוחת דגים, שמשתדרג פלאים בזכות הנענע.
החומרים:
1 מלון בינוני חתוך לקוביות
1 קופסת שימורים של ליצ'י
2-1 כפות ברנדי
15-10 עלי נענע קצוצים
ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קוביות מלון וליצ'י.
2. יוצקים מלמעלה את נוזלי השימור של הליצ'י, מוסיפים ברנדי ונענע ומערבבים.
3. רצוי לצנן לפני ההגשה.