נשנושי מסעדנות
פסטיבל "שף תאכל" חוזר לשרון ולשפלה, מסעדות ברחבי הארץ מנפיקות תפריטי קיץ ועדכונים נוספים שיעוררו בכם תיאבון אימתני
בין המסעדות המשתתפות תמצאו את אודאון, לחם ארז, אל גאוצ'ו, כרמים, ועוד. את הרשימה המלאה תוכלו לראות כאן. עוד במסגרת הפסטיבל - הגרלה מיוחדת של צניחה חופשית לסועדים מתמידים, והגרלה של קורסי בישול לילידי 1979.
פסטיבל שף תאכל 4, פרטים בטל': 03-6912540

בעקבות שריפה שהתחוללה במקום ביום ד' שעבר, תיסגר המסעדה לשיפוצים שיימשכו, לפי אנשי המקום, שבועיים עד חודש וחצי.
מהמסעדה
צ'ימיצ'אנגה, קרמניצקי 6, תל אביב. טל': 03-5613232

צחי בוקששתר, שף המסעדה, הכין קינוחים חדשים לכבוד הקיץ.
בתפריט הקינוחים החדש תוכלו למצוא: מלבי קפוא עם סירופ מי ורדים, קוקוס ובוטנים (29 שקל); טיל בליסטי- גלידת שוקולד וולרונה 70 אחוז וגלידת מוקה וטופי בקונוסים של עוגיית חמאה (32 שקל); פצצה בלונדינית- שוקולד לבן, מרנג, סורבה תות רענן וגלידת ווניל צרפתי (29 שקל); מוס פראלינה (32 שקל), וסברינה באווריה- עוגה קרם באווריה וטפטפות רום (29 שקל).
Black Bar 'n' Burger, הברזל 23, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6441000
המדע 6, פארק המדע רחובות. טל': 08-9361230
סינמה סיטי, רמת השרון. טל': 6991100-03

שף רועי סופר משיק תפריט טעימות זוגי שבו 12 מנות פתיחה קבועות ושתי מנות עיקריות לבחירה מתוך שמונה. התפריט יוגש בסופי שבוע בלבד, תמורת 110 שקל לסועד.
מנות הפתיחה כוללות: סשימי טונה, אספרגוס חלוט בוויניגרט שקדים, סביצ'ה סקאלופ ודוקסל, פטריות וסלמון כבוש עם וואסבי קרם פרש, סלט קיסר, קרפצ'יו עגבניות, סלט קלמרי קר ועוד.
מבין העיקריות לבחירה: עוף טנדורי בתבלינים, קציצות בקר עם יוגורט חם, רביולי בקר עם קרם שומר וקרם פרש, ניוקי פול ירוק וחמאת לימון עם מסקרפונה, שרימפס קריסטל וסקאלופ קנדי עם שעועית טורקית ועוד.
גבריאל, מונטיפיורי 42, תל אביב. טל': 03-5667020

המסעדה משיקה תפריט חדש שיוגש אך ורק בשעות בין הערביים, 17:00-20:00, תחת הקונספט "תפריט שקיעה".
בין המנות תמצאו קדירת מולים (38 שקל); סרטנים כחולים בתנור (69 שקל); סלט קלמרי (34 שקל) או שרימפס בזעתר (42 שקל). עם כל מנה תוגש כוס קאווה על חשבון הבית.
מיגל, הירקון 88, תל אביב. טל': 03-5107555

השפית איילת אור הרכיבה תפריט חדש, המתבסס על חומרי גלם מקומיים ועונתיים.
משובצות בו מנות כמו אספרגוס צרוב עטוף דף פסטה, מסקרפונה, שמן כמהין ופרמג'יאנו (34 שקל); שרימפס מוקפצים עם גרגרי תירס, צ'ילי אדום, למון גראס, טקילה, כוסברה וקרם פרש (42 שקל); פילה סלמון אפוי עם אורז בסמטי בג'ינג'ר וקוקוס, עם רוטב מיסו-צ'ילי וכוסברה (74 שקל), וריזוטו פירות ים בציר פרימפס וזעפרן עם בזיליקום וגלידת ביסק סרטנים (67 שקל).
בין הקינוחים: טארט במילוי חמאת בוטנים עם גנאש שוקולד מריר, מוגש על ג'לי תותים (30 שקל), וקראמבל אפרסקים חם עם בצק שטרוייזל ואגוזי מלך, רוטב וניל וגלידת שקדים (29 שקל).
OM, בני ברית 4, הוד השרון. טל': 09-7405853

המסעדה משיקה תפריט חדש ברוח הקיץ, הכולל מנות כמו גספאצ'ו עגבניות ואפרסקים קר עם אצבע טפנד (28 שקל); ברוסקטה של סלמון בכבישה ביתית וביצי סלמון עם סלט מלפפונים ביוגורט (35 שקל); קרפצ'יו דג ים עם קרם עגבניות וסלט שורשים (39 שקל), לברק שלם עם פירה סלרי, שום קונפי וסלסלת עגבנית מיובשות (89 שקל); ריזוטו עגבניות מעושנות ברוזמרין ופטה (53 שקל) והמבורגר צמחוני עם אצבעות פולנטה (49 שקל).
Bariba, בית דרך חיים, שפך הירקון, נמל תל אביב. טל': 03-6025026

במהלך הקיץ תקיים המסעדה בכל יום שישי סדנא להכנה של דים סאם.
את הסדנאות תעביר שפית המסעדה, לי שא-ווי, שתלמד את המשתתפים להכין בצק שקוף, בצק משמרים, בצק מביצים, ומגוון של מילויים, כמו תרד ובוטנים, בטטה וכוסברה, דלעת וחזה אווז ועוף.
בתום הסדנא יערכו גם טעימות דים סאם, לצד שתייה ויין, וכל משתתף יקבל חוברת מתכונים. עלות הסדנא: 250 שקל למשתתף (הנחה של 10 אחוז לחברי מועדון וזוגות שירשמו ביחד).
דים סאם, אלנבי 120, תל אביב. טל': 03-5604341

בבית הקפה החליטו להשיק תפריט שלם של שקשוקות המוגשות בכל שעות היום עם לחם ישראלי, וסלט אישי.
תוכלו למצוא שם שקשוקות כמו: "שקשוקה אחלה" עם פרסה וגבינה בולגרית; שקשוקה "קפה דה פריז" עם שמנת מתוקה וחרדל דיז'ון; "שקשוקה מלנזנה" עם חציל, עגבניות, עשבי תיבול ומוצרלה; "שקשוקה תוניסאית" עם טונה, לימון כבוש, זיתים שחורים ופלפל; ושקשוקה תרד עם עגבנית, פטה, כוסברה ופטרוזיליה (42 שקל למנה).
7 גרם, קניון רננים, המלאכה 2, רעננה. טל': 09-7466288

בסניף הרצליה עשו שיפוצים, הוסיפו עוד בר ועיצבו מחדש את המרפסת. כעת גם משיקים שם תפריט בר חדש עם מנות כמו: קרפצ'יו עגבניות ומוצרלה (28 שקל); פיצה עגבניות, צ'ילי, גבינת עיזים, קלמרי וקריספי בייקון (32 שקל); סביצ'ה דג ים (36 שקל); סינטה כבושה בשבעה תבלינים (28 שקל); ספייסי טבעות קלמרי מטוגן (36 שקל); שרימפ טמפורה במטבל אבוקדו וליים (36 שקל), קרפצ'יו פילה בקר בשמן זית, פלפלת, צנוברים ופרמז'ן (32 שקל) ועוד.
אודאון, הסדנאות 4, הרצליה. טל': 057-6605724

חנות הקונספט הקולינרית תפרגן לקהל הרחב כוס קפה ומאפה על חשבון הבית בקנייה מעל 50 שקל בחנות.
המקום מציע מגוון סוגי קפה מכל העולם, מוצרים אורגניים, תבלינים אקזוטיים, פירות יבשים, מוצרי טבע ובריאות ועוד. המבצע תקף במהלך חודש יוני.
101 טעמים, דיזינגוף 101, תל אביב. טל': 03-5223155