כל הזית

ב-"Olia", חנות מתמחה חדשה לשמן זית, מקפידים להפגין שיתופיות אזורית ואג'נדה ירקרקה בין בלנדים של שמנים בייצור עצמי, סבונים, חליטות ושאר ירקות על בסיס זיתים. הנה דיווח מצולם

תיקי גולן | 17/6/2007 10:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
Get Microsoft Silverlight
Olia, חנות לשמן זית
אחרי שלמדנו לטעום יין ולצקצק בלשון כמו מומחים גדולים, ואחרי שפגשנו חנויות קונספט ללחם, שוקולד וגבינות, הגיע הזמן לעשות כבוד גם לנוזל התיבול הירקרק שבטח יש לכולכם עכשיו במטבח בורסיה כזאת או אחרת – שמן הזית.

אז נכון שחנות הקונספט הראשונה לשמן זית נפתחה כבר לפני למעלה משלוש שנים ברמת השרון (שמנא וזייתא ז"ל), אבל היא לא שרדה יותר מדי זמן, מה שמנע ממנה מלחדור לפנתיאון המקומי. מצד שני, אולי אז עדיין לא בשלו התנאים לפתיחת חנות קונספטואלית שכזאת. למרות זאת, נראה שלבעלי חנות שמן הזית החדשה והטרייה "Olia" יש הרבה מה להגיד, והם גם עושים זאת במקצועיות ובחן.

החנות שייכת להילה ונקרט ולאחיה, נמרוד זלצמן. ונקרט, שהגיעה מתחום האופנה והטקסטיל, החליטה לפני שנתיים שהיא רוצה שינוי
בקריירה והחליטה לעשות מה שצריך לעשות במקרים כאלה – פשוט לקום ולחפש. כשהחליטה ששמן זית הוא הכיוון יצאה למסע בארץ, שבמהלכו ביקרה בחצרות אחוריות של חקלאיים, בבתי בד, אצל דוקטורים לכימיה, ובתום עבודת התחקיר המרתקת עשתה קורס טועמי שמן זית (כן, יש חיה כזאת, וזה קורה דרך מועצת הזיתים) ועם כל הידע הזה הגיעה לתקוע שורשים בתל אביב.

מלבד שבעת הזנים של שמן הזית ושני הבלנדים ששוכנים על ספריית התצוגה המרשימה, מציע המקום גם חליטות תה מעלי זית, סבונים, צרור תיבול למרק, ומקבץ מוצרים מיובאים כמו מלחי ים, חומץ בלסמי, צלפים ועוד. כל השמנים המוצגים למכירה בחנות הם בדרגת אקסטרא וירג'ין, מה שאומר שרמת החומציות שלהם פחותה מ-0.8 אחוז.

כל המוצרים המיובאים נמנים על ארגון "סלואו פוד" העולמי. למקרה שישנתם בשנה האחרונה, מדובר בארגון שנוסד בשנות השמונים באיטליה (יום אחרי פתיחת סניף מקדונלדס הראשון ברומא, כאות מחאה להשתלטות הפאסט פוד על העיר), ששם לו למטרה לטפח את תחושת הכבוד לאדמה, לטבע ולחי. כמעט מיותר לציין כי הארגון חובק אג'נדה בריאותית, עונתית ואיכותית של מוצרים שונים.

אחד מהדגשים החשובים של התנועה מושם על בישול אזורי, מנותק מכבלי הגלובליזציה העולמית. אין פלא, אם כך, ששמן הזית המקומי זוכה למקום של כבוד בקרב אנשי התנועה. בהתאמה, תוכלו למצוא בחנות שמן זית ממוצא סורי, שנוצר בעזרת מומחים מהגדה המערבית. אין ספק שמדובר בשיתוף פעולה שיגרום לוותיקי ה"סלואו פוד" להזיל ריר.

בסופו של דבר, נדמה שונקורט וזלצמן מיצבו את עצמם במקום הנכון ובזמן הנכון. ראשית, אין עוררין על כך שישראל מתמלאת בחנויות ומסעדות מתמחות בשנה האחרונה ושנית, בחודשים האחרונים ניכרו כאן ניצנים ראשוניםשל השתרשות עקרונות ה"סלואו פוד" העולמיים.

אגב, בהמשך לאג'נדה שמפגינים השניים, את חלל החנות עיצבה האדריכלית לימור רוזנר מודג'ה (שגם אחראית בין היתר לעיצוב סניפי המותג קום איל פו ולבית בנמל). זו שמה דגש על עיצוב צנוע, מעודן ורגוע, שנוגע באדמה ועושה כבוד למוצר שאותו מוכרים בחנות. המטרה הסופית, כך לפי ונקרט, הייתה ליצור חוויה חושית של ריח ולתת למבקר בחנות תחושה של מטבח ובית.

מחירים: חצי ליטר שמן זית, 29-32 שקל (חצי ליטר אורגני 37 שקל); ליטר, 49-56 שקל (אורגני, 65 שקל)
Olia, פרישמן 73, תל אביב. טל': 5223235 - 03

צילום: רותם פלדנר. עריכה: אלכסיי טקצ'ב
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים