נשנושי מסעדנות
פסטיבל טעם העיר חוזר, אילת מתארגנת לאירוע קולינרי, תפריטי קיץ חדשים ועדכונים נוספים מהזירה הקולינרית
19 מסעדות יציעו מנות במחירים שנעים בין 15-20 שקל (וביניהן ננוצ'קה, מינה טומיי, קימל, פסטה מיה, מסעדות השף ניר צוק ועוד) לצד 100 דוכנים של גבינות, פירות, שמני זית, אלכוהול ועוד. מסעדות עד העצם, צ'ימיצ'אנגה, זוזוברה ומוזס יקימו מסעדה מיוחדת שכל הכנסותיה יוקדשו לילדי הארגון "וראייטי".
תחנת הרדיו גלגל"צ תקים אולפן שידורים במקום ובנק דיסקונט יקים מתחם הפעלות לילדים. האירוע מופק על ידי המחלקה למופעים בעיריית תל אביב יפו ועיתון העיר.
טעם העיר, 28-31 במאי, פארק הירקון, תל אביב

השף אריאל כהן עיצב למסעדת פויקה תפריט קיצי שמתבסס על בישול אפריקאי.
בין המנות החדשות תוכלו למצוא: קאטוגו- קדירה אוגנדית צמחונית, המורכבת משורש הקסאבה, בננת מאטוקי, ירקות שורש, בייבי תרד וקרם עגבניות שמנת (52 שקל); נקניקיות ברוורס דרום אפריקאיות בייצור ביתי, מוגשות על סלט כרוב חם (38 שקל); פילה ברום
פויקה, תרצה 14, יפו. טל': 03-6814622

בצפון הנגב, בצומת קמה, נפתחה לאחרונה מסעדה בדואית אותנטית, שהחליפה, למרבה ההפתעה, פנצ'רייה. אגב, המסעדה נפתחה תחת אותם בעלים. הסבה מקצועית בסגנון המדבר, אם תרצו.
עדנאן אל-עוברה הביא טבחים מאזור הגליל שיבשלו לכם מנות דוגמת מגלובה ל-9 סועדים (200 שקל); ארוחת בוקר הכוללת שקשוקה/חביתת ירק, חומוס + פול + ביצה, מסבחה, שתייה חמה ושתייה קרה (29 שקל); צלעות כבש וסלטים (70 שקל); סטייק אנטריקוט וסלטים (65 שקל), ושיפודי כבש לצד סלטים (60 שקל).
עדנאן, צומת בית קמה. טל': 08-9918255, 08-9912777, 050-4467072

גם במסעדה האסייתית רעננו את התפריט לכבוד הקיץ. מעכשיו תוכלו לזלול שם מגוון מנות דים סאם חדשות בין 18:00 לחצות.
בין המנות: שו מאי תרד ובוטנים (24 שקל); ברוקולי, טופו וכרישה בבצק שקוף (24 שקל); עוף, ירקות ואגוזי קשיו בבצק שקוף (24 שקל); שו מאי שרימפס וקאלמרי (24 שקל); שו מאי אווז מעושן עם אפונה ופטריות שיטאקה (24 שקל); באו אווז בבצק שקוף (24 שקל), וון טון עם תרד ובצל (24 שקל), ועוד.
דים סאם, אלנבי 120, תל אביב. טל': 03-5604341
בדיינר התל אביבי "במקום" הגדילו את ההמבורגר ל- 220 גר' והוסיפו לתפריט המבורגר ג'וניור קטן.
ארוחת המבורגר רגילה כוללת: פרוסות תפו"א אפוי, סלט סלק/קולסלאו, שתייה קלה/בירה ומיונז וקטשופ ביתי (40 שקל); ארוחת ג'וניור מורכבת מהמבורגר ג'וניור שתייה (26 שקל).
במקום, יהודה הלוי 109, תל אביב. טל': 03-5602358

אחרי שחשבנו שכבר ראינו כל קונספט אפשרי שהודבק אי פעם לקציצת בשר טחון, הנה הנחתה נוספת: שלושת הטנורים.
מדובר בשלושה המבורגרים, 120 גר' כ"א, שמוגשים בצלחת וכוללים אנטריקוט, גרינבורגר של בשר ותרד, והמבורגר קלאסי של בשר בקר (59 שקל).
בנוסף, הרכיב השף צחי בוקששתר תפריט קיץ חדש שכולל מנות כמו כבד עוף עם בצל מטוגן (49 שקל); פרוסות דקיקות של סינטה כבושה במלח ושמן זית (36 שקל); שטרודל בננה עם כדור גלידת וניל (32 שקל), ועוד.
Black Bar 'n' Burger, הברזל 23, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 03-6441000
רח' המדע 6, פארק המדע, רחובות. טל': 08-9361230
סינמה סיטי, רמת השרון. טל': 03-6991100

ב-Dizi תיערך ביום ו', 1 ביוני, מסיבת בריכה עירונית (מ-14:00 ואילך).
במתחם יוקם "חוף רחצה" עם בריכות מתנפחות, מדשאות שיזוף, אקדחי מים, שמשיות וכסאות נוח, לצלילי.ג'יי רוב. כמו כן, יוצעו מבחר גלידות, שלגוני אלכוהול וקוקטיילים. הכניסה חינם.
Dizi, בן עמי 13 (כיכר דיזנגוף), תל אביב. טל': 03-5226559

ביום ב', ה-4 ביוני, תערוך מסעדת תהל פיאסטה ספרדית.
באירוע יוצעו מנות טאפס ויינות מיקב אוגרטה מריוחה (בייבואה של חברת ריספקט) בזרימה חופשית לשולחנות והופעת פלמנקו של הרקדנית ליאת רז בליווי הגיטריסט הבל ורכוליס.
בתפריט: גספצ'ו אנדלוס קלאסי, סביצ'ה דג ים עם שעועית ירוקה, קרפצ'ו ביין שרי ספרדי וקונפיטורת תפוחים, קלאמרי קריספי ברוטב רומסקו, אמפנדיטאס גבינות ועשבי תיבול, אל בונדיגס של בשר טלה ופיסטוקים, שיפודי שרימפס על הגריל בתבלינים, צ'וריסו בברביקיו צ'יפולטה מעושן, קרם קטלאן עם ריבת פטל שחור, ועוד. מחיר לסועד: 175 שקל, יש להזמין מקום מראש.
תהל, נחלת בנימין 30, תל אביב. טל': 03-5168410
ביום ראשון 3 ביוני, בין השעות 15:00-9:00 ייערך בכפר מע'ר סיור וסדנת בישול שמטרתו ללמוד על המטבח הערבי, מקורותיו והתרבות שמאחוריו.
הסדנה כוללת מפגש עם נשות הכפר לשיחה על עשבים, דת ונשיות, ביקור במטחנה, מפגש עם אמנים ויוצרים. לקינוח, יסתיים המפגש בארוחה צמחונית אותנטית. מספר המקומות מוגבל ויש להירשם מראש (מחיר למשתתף: 100 שקל).
נק' מפגש- מתנ"ס מע'ר (ליד בנין אשכול פיס), שכונת ראס אל חביה, כפר מע'ר. להרשמה: 1800-333339 (סיגל)
ב-4 ליוני, בשעה 20:00, יקיימו יקבי רמת הגולן בשיתוף עם מסעדות "בוסטון פיש & גריל" ו- "קאזה דו-ברזיל" (המתמחות בבשרים), אירוע קולינרי שיכלול את יינות היקב, הגשת מנות בלב המדבר, מוזיקה חיה ומופע אמנותי.
על התפריט ינצח השף אסף בוזגלו והמחיר לסועד 250 שקל. מספר המקומות מוגבל ל- 150 איש.
Eilat Dinner Show, חוות הגמלים, אילת. לפרטים: 057-478810