גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


פול האוס

כל מי שגדל בבית מרוקאי יודע שאין פסח בלי פול. כך תכינו מהירק העונתי המופלא הזה מנות שישדרגו לכם את החג

קרן צור, סגנון. צילום: מיכל רביבו | 5/4/2007 8:23 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שנים שנאתי פול ורק כשפגשתי את השף אבי ביטון ממסעדת "אדורה" בתל אביב הבנתי למה.

"למרוקאים יש נטייה לבשל את הפול עד חורמה", הוא הזכיר לי טעמים מבית אמא והרחיב: "גם אני בתור ילד שנאתי את כל התבשילים עם הפול, אבל כשנכנסתי למטבח גיליתי שהפול הוא ירק עם טעם רענן וקראנצ'יות מדהימה.

"שידכתי לו טכניקות בישול צרפתיות, כמו חליטה קצרה במים רותחים, וגיליתי שהכי כיף לאכול טרי, בסביצ'ה או בסלט. יש לו טעם שמזכיר את כל הנבטוטים האלה, שמאוד טרנדיים עכשיו".

כל מי שגדל בבית מרוקאי יודע שאין פסח בלי פול. בחול המועד נוהגים להכין את המרק המסורתי, ובתקופה הזאת של השנה הפול מסתנן גם לקציצות ולכל תבשיל בשר אפשרי.

בפסח הנוכחי החלטתי להפסיק לעקם את האף ולתת לפול הזדמנות נוספת שאפשר לסכם בהפתעה מלאה: מדובר בתחילתה של ידידות מופלאה.

בשלב הראשון הכנסתי את האויב הביתה. הלכתי לשוק וחזרתי עם שקיות של פול טרי, שנבחרו לפי ההנחיות של ביטון: תרמילים בגודל בינוני, ירוקים ומבריקים עד כמה שאפשר. אחר כך התחלתי לקלף את הפול, וחוויתי דז'ה וו מטורף.

שוב נחזור לילדות בבית מרוקאי, רק מי שעבר אחת כזאת מכיר את המנהג ההזוי של אם הבית לסנג'ר את הילדים לעבודות הבית הקטנות והמבאסות. וכך אתה מוצא את עצמך רואה טלוויזיה ובמקביל עוזר לסבתא לקלף ערימות של פול ירוק, ארטישוק או שיני שום.

אחרי שקילפתי כמות נאה של פול - את הלכלוך שזה עושה אפשר לשפשף עם חצי לימון - הגיע החלק הקשה ביותר: להתפייס עם הפול, להכניס אותו למטבח ואחר כך גם ללב.

החלטתי שאם השף הבריטי המפורסם גורדון רמזי מכנה אותו "הרולס רויס" של ירקות האביב, גם אני יכולה לתת לו צ'אנס. וכך, בהנחיות המתכונים של ביטון, הכנסתי את הפול לסלט ולסביצ'ה, ובסוף גם הכנתי ממנו מרק.

בעודי לוגמת מהמרק, נחה עליי השראה שנגמרה בתובנה קלישאתית, אבל כנראה גם נכונה: בשביל להתאהב צריך לפתוח את הלב. אצלי זה עבד.
הרולס רויס של ירקות האביב
הרולס רויס של ירקות האביב מיכל רביבו
מרק פול עם קוביות חזה אווז מעושן

 כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה, ערך קלורי: 225 קלוריות למנה

 החומרים:
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום קלופות
1 גזר גדול חתוך לעיגולים
3 כוסות פול ירוק קלוף
ליטר וחצי ציר בקר או מים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:
100 גר' חזה אווז מעושן חתוך לקוביות קטנות
מיץ מחצי לימון
צרור כוסברה קצוצה

ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב, ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים את הגזר והפול, ומטגנים תוך כדי ערבוב חמש דקות נוספות.
3. מוסיפים ציר בקר

או מים ומבשלים 35 דקות נוספות.
4. מצננים מעט וטוחנים את המרק בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. מחזירים את המרק לסיר ולפני ההגשה מחממים שוב.

ההגשה:
1. צורבים את קוביות חזה האווז על מחבת טפלון חמה (אין צורך בשמן, מכיוון שהבשר מספיק
שומני).
2. מעבירים את המרק לצלחות הגשה, יוצקים מלמעלה מעט מיץ לימון, מפזרים קוביות חזה אווז
ומעטרים בכוסברה קצוצה (לא חובה).

סביצ'ה פלמידה לבנה על סלט פול ירוק

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: 30 דקות, ערך קלורי: 150 קלוריות למנה

החומרים:
200 גר' פילה פלמידה לבנה
1 כוס פול ירוק קלוף (גם מהציפה הפנימית) וחצוי לשניים
15 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
8 זיתים שחורים מגולענים וקצוצים
1 בצל סגול קטן, קצוץ
צרור כוסברה
מלח, פלפל גרוס טרי

להגשה:
מעט צ'ילי יבש גרוס
שמן זית ומיץ לימון לפי הטעם

ההכנה:
1. פורסים את הפלמידה לפרוסות דקיקות.
2. חולטים את הפול הירוק למשך 20 שניות במים רותחים.
3. מעבירים מיד לקערה עם מי קרח ומסננים.
4. בקערה גדולה מערבבים את הפול, עגבניות השרי, הזיתים, הבצל והכוסברה.
5. מוסיפים מיץ לימון ושמן זית, ומתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם.
6. קוצצים את זיתי התסוס ומוסיפים לפול.

ההגשה:
1. מניחים בצלחת תלולית קטנה של סלט פול, ומעליה מסדרים פרוסות פלמידה.
2. מזלפים מעט שמן זית ומיץ לימון, מפזרים מלמעלה מעט צ'ילי ומגישים.

סביצ'ה פלמידה לבנה על סלט פול ירוק
סביצ'ה פלמידה לבנה על סלט פול ירוק מיכל רביבו

קציצות כבש עם תבשיל פול ירוק ולימונים כבושים

כמות: 4 מנות, זמן הכנה: שעה וחצי, ערך קלורי: 422 קלוריות למנה

החומרים:
לקציצות:
300 גר' בשר כבש
2 פרוסות לחם ללא הקרום, מושרות במים וסחוטות
1 ביצה
1 בצל גדול קצוץ דק
5 שיני שום קצוצות דק
מלח פלפל
1 כפית כמון
צרור כוסברה קצוץ דק

לתבשיל פול:
 2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום כתושות
4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות לקוביות
3 כוסות פול נקי קלוף (גם מהציפה הפנימית)
1 גזר גדול פרוס לעיגולים
4 כוסות מים רותחים
2 כפות לימונים כבושים
1 כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:
צרור כוסברה קצוצה

ההכנה:
הקציצות:
1. מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומצננים במקרר כשעה.
2. מוציאים את התערובת מהמקרר ובעזרת הידיים יוצרים קציצות עגולות ושוות בגודלן (12 קציצות).

התבשיל:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה.
2. מוסיפים עגבניות, פול וגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב כמה דקות.
3. מוסיפים ארבע כוסות מים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים לימון כבוש ומערבבים.
5. מנמיכים את האש, מוסיפים כמון ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
6. מניחים את הקציצות בסיר בעדינות, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

ההגשה:
מחלקים את התבשיל לארבע צלחות הגשה ובכל צלחת מניחים שלוש קציצות. מעטרים בכוסברה
קצוצה (לא חובה) ומגישים מיד.

קציצות כבש עם תבשיל פול ירוק ולימונים כבושים
קציצות כבש עם תבשיל פול ירוק ולימונים כבושים מיכל רביבו

ממתקי תמרים לחג

כמות: 30 יחידות, זמן הכנה: 25 דקות, ערך קלורי: 100 קלוריות ליחידה

החומרים:
30 תמרים מגולענים
100 גר' פיסטוקים קלויים
100 גר' בוטנים קלויים
100 גר' אגוזים קלויים
100 גר' שקדים קלויים

ההכנה:
1. טוחנים עשרה תמרים עם הפיצוחים למחית אחידה.
2. ממלאים כל תמר בתערובת שנוצרה.
3. מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד חם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים