מג'דרה עם קינואה, בורגול ועדשים
של אורנית שחל-נוביץ', החומוסיה של אורנית
1 כוס קינואה
400 ג' בורגול גרוס בינוני
1 כוס עדשים ירוקות
מעט שמן זית
2 בצלים
5 שיני שום קצוצות
כמון, כורכום, מלח, פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
מים
ההכנה:
1. מבשלים כוס קינואה עם שתי כוסות מים במשך 15 דקות ומעבירים למסננת.
2. מבשלים 400 ג' בורגול גרוס בינוני, מניחים בקערת נירוסטה ומשרים כשעתיים עד שכל הנוזלים נספגים (ניתן להוסיף מים במידת הצורך).
3. מעבירים למסננת, שוטפים במים קרים וסוחטים היטב את כל המים שנשארים.
4. מבשלים בסיר נפרד עם מים כוס עדשים ירוקות עד לריכוך (לא יותר מדי), מסננים ושוטפים.
5. מטגנים בסיר (על בסיס שמן זית) שני בצלים חתוכים לטבעות.
6. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים חמש שיני שום קצוצות ואת התבלינים.
7. כשהתערובת מזהיבה (שימו לב שהשום לא נשרף) והבצל משחים, מוסיפים את העדשים, הקינואה והברגול, מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
ההגשה:
מסדרים את התבשיל על הצלחת ומפזרים מעל יוגורט או טחינה.