נשנושי מסעדנות
שבוע מעריב גורמה חוזר ומסעדות ברחבי הארץ מתארגנות לפורים. אל תשכחו להזמין מקום מראש. חלק א'
זו השנה החמישית שבה נערך "שבוע הגורמה" ברחבי הארץ. השנה, יציעו המסעדות גם תפריט "גורמה בריאות" במחיר זהה. מתשרין בנצרת דרך אודאון הרצליה ועד לפסטיס בתל אביב, בכל המסעדות המשתתפות יוצעו תפריטים מיוחדים לטובת האירוע.
כדאי להתעדכן מראש במסעדות החביבות עליכם ולעקוב אחר הפרסומים השונים בכלי התקשורת. האירוע נערך בחסות עיתון מעריב, טלטל יזמות ואתר המסעדות REST.
במשך החג (3 - 5 למרץ) יוגש ב"הנמל 24" תפריט זוגי שיצר השף רן ראש ומתבסס על חומר הגלם שנוטה לאפיין את החג – פרג.
בשלב המנות הראשונות תוכלו לבחור בין סלט ירוק ותותים, ויניגרט פרג וליים או טרטר דגים ורטטוי בתיבול פרג ושמן בזיליקום. בשלב העיקריות יוצעו מנות דוגמת עוף צעיר במילוי
לקינוח יוגש פרפה פרג על שקדים ובננות ברוטב טופי או מוס חלבה פרד ברוטב טחינה סילאן. מחיר לזוג: 299 שקל.
הנמל 24, העיר התחתית, חיפה, טל': 8628899 - 04

במסעדת ברקרולה יציעו במהלך החג משלוחי מנות מהבר, בצורת צ'ייסרים של פינלנדיה קרנברי לצד פירות העונה.
ברקרולה, עתיר ידע 13, א.ת החדש, כפר סבא. טל': 7669606 - 09
בעלי מינה טומיי, מסעדת הקונספט האסייתית, פתחו בימים אלה סניף נוסף להרצה בהרצליה פיתוח.
בניגוד לאח הגדול בתל אביב, בסניף החדש ישנו בר שמיועד למנות ראשונות (דוגמת ראפ אינדונזי שמורכב מלאפה רוטי הודית, 23 שקל) ולדרינקים. נכון לכתיבת שורות אלה, לא מתוכננת שם פתיחה רשמית.
מינה טומיי, אבא אבן 8, הרצליה פיתוח. טל': 9618877 - 09

במסעדת פסטה מיה די מארה יימכרו במהלך החג מנות פתיחה לצד כוס יין ב – 49 שקל לסועד.
בין הראשונות תמצאו מנות דוגמת ארנצ'יני ימי (כדורי ריזוטו עם מוצרלה ובייבי שרימפס על מצע רוטב עגבניות ופלפלים), קרוסטיני חצילים וגבינת פטה, שרימפס ברוטב מרטיני ועוד.
פסטה מיה די מארה, יהודה הלוי 52, תל אביב. טל': 03-5669967

בגלידריית אייסברג מציעים מהדורה מיוחדת לחג: גלידת פרג עם תמרים וג'ינג'ר. הגלידה ניתנת לרכישה במשקל (עבור 75 שקל לק"ג) או במנות (17 – 22 שקל).
אייסברג, בן יהודה 108, תל אביב. טל': 5225025 - 03
השפית איילת אור מציעה תפריט של מנות מיוחדות למהלך החג. תוכלו למצוא בתפריט פסטה פפרדלה עם שרימפס, שום, פרג, קרם פרש ונענע (54 שקל); ספריבס מעושן קלות חרוך על הגריל לצד צ'יפס דקיק מבטטה לבנה עם סלסה של בננה, כוסברה וצ'ילי טרי (79 שקל) לצד מבחר אוזני המן במילויים משתנים (גבינה ותות, פרג ושוקולד לבן ריקוטה תפוז ועוד, 3 שקל ליחידה, 15 שקל לצלחת) וקוקטייל "אוזן האום" המורכב מסורבה אשכוליות אדומות, קמפרי סוואר ונגיעות בזיליקום (36 שקל). יש להזמין מקום מראש.
OM, בני ברית 4, הוד השרון. טל': 7405853 - 09
ביום א', 4.3, תופיע במסעדת Tike רקדנית הבטן Gul. מהבר יוצעו קוקטיילים על בסיס וודקה וראקי.
Tike, שנקר 11, הרצליה פיתוח, טל': 9728191 - 09

גם השנה מכינים באידלסון 10 מהדורת אוזני המן במילוי אגוזים, פרג ומרציפן (16.5 שקל ל – 100 ג').
ניתן גם להרכיב משלוח מנות מעוגיות, אקלר, טארטלטים ועוד ולהזמין את מוצרי המקום בטייק אווי. מומלץ, אגב, להזמין יומיים מראש.
אידלסון 10, בן יהודה 252 (פינת ירמיהו), תל אביב. טל': 5444154 - 03
דיזינגוף 117, תל אביב. טל': 5299295 - 03
במסעדת פורלין מציע השף אמיר מרקוביץ' מנת חג ושמה "טריו פורים": אוזן המן במילוי טורט פרג ומוס ויסקי ושוקולד (28 שקל).
פורלין, פרישמן 10, תל אביב. טל' : 5222664 - 03
במסעדת גולף ביסטרו מבטיחים הפתעות קולינריות מסתוריות במהלך החג ומציעים קוקטייל קיר יאנג מוסקטו ותות שדה ב – 10 שקל בלבד.
גולף ביסטרו, מועדון הגולף, קיסריה. טל': 6260272 - 04

לאורך החג מקבלים בלה סנטרל קוקטייל בהזמנת מנה ראשונה. כך, למשל, תוכלו להזמין קרפצ'יו סינטה (38 שקל), סלט פירות ים (46 שקל) או פטה כבד עוף (36 שקל) ולקבל קוקטיילים דוגמת טקילה סנרייז, בליני ועוד.
לה סנטרל, שדרות רוטשילד 29, תל-אביב. 5667822 – 03

במוצאי שבת, 3.3, תופיע במסעדת חבש להקה אתיופית. לבאי המקום תוצע פלטת טעימות הכוללת ארבע מנות ראשונות.
תוכלו לבחור בין קק קיי וואט (אפונה מבושלת בתבלין מעודן וחריף), צסר קיי וואט (עדשים מבושלים ברוטב חריף), ידנצ'נא כארוט אלצ'ה (תבשיל ירקות) ועוד. הפלטה תוגש לצד שתי כוסיות של טאג' (ליקר דבש). מחיר לסועד: 49 שקל.
חבש, אלנבי 2 תל אביב. טל': 2100181 - 077